NRK Meny
Normal

Flere medaljemuligheter

I dag har Norge flere medaljemuligheter i Paralympics i Beijing.

Elin Holen
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Lengdehopperen Elin Holen fra Stavanger, bosatt i Drammen, er en av dem. Faktisk er det hele fem jenter som kan ta gullet i lengde. Mellom dem skiller kun to skolengder når det gjelder personlige rekorder.

Ann Cathrin Lübbe er en av favorittene i dressur. Hun tok gullet for fire år siden i Athen med den samme hesten hun også rir i Hong Kong. Men Sanko var ikke helt i toppform under første del av lagkonkurransen i går.

- Men det skal jeg ta på meg skylda for. Jeg skulle ha pusha hesten mer under oppvarming, sier Lübbe som bor i Danmark.

Sigrid Rui fra Kristiansand kan også ta medalje i kveldens konkurranse i dressur.

I svømming kvalifiserte Cecilie Drabsch Norland seg til finalen på 100 meter fri. 29-åringen som bor i Hafrsfjord er egentlig best på den halve distansen, men tok bronse på 100 meter fri for fire år siden. I kvalifiseringen var det fire jenter som var raskere enn henne.

Se alle høydepunktene fra dagens øvelser, i vår sending fra Paralympics i Beijing, klokken 22.25 på NRK1.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal