NRK Meny
Normal

Se slaget som snudde mesterskapet til McIlroys fordel

Rory McIlroy var ille ute i begynnelsen av den avgjørende runden i PGA-mesterskapet, men en spektakulær eagle på tiende hull sendte nordiren tilbake under par og mot seieren.

Rory McIlroy

Se McIlroys eagle på tiende hull. Bilder med tillatelse fra Viasat.

Rory McIlroy ledet før den avgjørende runden i PGA-mesterskapet, men fikk en svært dårlig start. Etter seks hull lå han to over par, og Phil Mickelson, Rickie Fowler og Henrik Stenson lå foran ham.

McIlroy klarte likevel å beholde roen. En eagle på hull 10, i tillegg til birdies på hull 7, 13 og 17, så nordiren ta tilbake ledelsen og vinne turneringen.

– Jeg bare visste at jeg ville få muligheten, sa McIlroy, ifølge PGA-tourens nettsted.

Andre major på tre uker

Det var McIlroys andre majortittel på tre uker, etter at han vant British Open i juli. Han ble dermed den første spilleren som har vunnet to strake majortitler på seks år. Det var hans fjerde majortittel i karrieren, og andre triumf i PGA-mesterskapet.

– Å vinne på denne måten, det betyr mye for meg. Det betyr at jeg vet kan klare det. At jeg kan spille mot de beste spillerne i verden mot slutten av en major og ende opp med å vinne.

Imponert Mickelson

Phil Mickelson måtte ta til takke med andreplass, og skrøt av sin overmann etter konkurransen.

– Han er bedre enn alle andre akkurat nå. Han er god, veldig god, sa Mickelson.

McIlroys landsmann, Graeme McDowell, sammenlignet McIlroy med en ikke helt ukjent amerikansk golfspiller.

– Det begynner å se litt Tiger-aktig ut. Jeg trodde ikke vi ville få se noen skape en ny Tiger-æra, men dette var spesielt, sa McDowell.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag