Se slaget som snudde mesterskapet til McIlroys fordel

Rory McIlroy var ille ute i begynnelsen av den avgjørende runden i PGA-mesterskapet, men en spektakulær eagle på tiende hull sendte nordiren tilbake under par og mot seieren.

Rory McIlroy

Se McIlroys eagle på tiende hull. Bilder med tillatelse fra Viasat.

Rory McIlroy ledet før den avgjørende runden i PGA-mesterskapet, men fikk en svært dårlig start. Etter seks hull lå han to over par, og Phil Mickelson, Rickie Fowler og Henrik Stenson lå foran ham.

McIlroy klarte likevel å beholde roen. En eagle på hull 10, i tillegg til birdies på hull 7, 13 og 17, så nordiren ta tilbake ledelsen og vinne turneringen.

– Jeg bare visste at jeg ville få muligheten, sa McIlroy, ifølge PGA-tourens nettsted.

Andre major på tre uker

Det var McIlroys andre majortittel på tre uker, etter at han vant British Open i juli. Han ble dermed den første spilleren som har vunnet to strake majortitler på seks år. Det var hans fjerde majortittel i karrieren, og andre triumf i PGA-mesterskapet.

– Å vinne på denne måten, det betyr mye for meg. Det betyr at jeg vet kan klare det. At jeg kan spille mot de beste spillerne i verden mot slutten av en major og ende opp med å vinne.

Imponert Mickelson

Phil Mickelson måtte ta til takke med andreplass, og skrøt av sin overmann etter konkurransen.

– Han er bedre enn alle andre akkurat nå. Han er god, veldig god, sa Mickelson.

McIlroys landsmann, Graeme McDowell, sammenlignet McIlroy med en ikke helt ukjent amerikansk golfspiller.

– Det begynner å se litt Tiger-aktig ut. Jeg trodde ikke vi ville få se noen skape en ny Tiger-æra, men dette var spesielt, sa McDowell.

Siste nytt

 • Algerie vant Afrikamesterskapet

  Baghdad Boudjenah ga Algerie en drømmestart allerede etter to minutter i finalen mot Senegal fredag kveld. Senegal klarte aldri å komme tilbake i oppgjøret, og dermed vant Algerie turneringen for første gang siden 1990.

  Africa Cup of Nations 2019 - Final - Senegal v Algeria
  Foto: Amr Abdallah Dalsh / Reuters
 • Ventura fortsatte storspillet

  Kristoffer Ventura leder golfturneringen Pinnacle Bank Championship i Nebraska etter to dager. 24-åringen gikk sju slag under par fredag. Med totalt elleve slag under par leder Ventura med ett slag på amerikanske Tyson Alexander med to dager igjen.

  Kristoffer Ventura
  Foto: Benjamin A. Ward/ngf / NTB scanpix
 • Drømmescoring da Norge vant

  Norge J19 vant 4-0 mot Skottland i andre gruppespillskamp i U19-EM. Emilie Bragstad sendte Norge i ledelsen etter 20 minutter. Så doblet Anna Jøsendal ledelsen med en drømmetreff fire minutter senere. Jenny Olsen og Rikke Nygard scoret de øvrige målene.

Sendeplan

Kl. Program Kanal