Hopp til innhold

Rørt McGrath (21) på pallen under en måned etter skade: – Jeg klarte ikke slutte å gråte

Det har vært mye stang ut for Atle Lie McGrath den siste tiden. Så sent som på nyttårsaften brakk han tommelen og måtte operere – i verste fall stod OL i fare. Men i siste renn før lekene slo han kraftig tilbake.

GLEDESTÅRER: Her innser Atle Lie McGrath at han er på pallen.

En drøy uke før OL kunne Atle Lie McGrath strekke armene i været og juble for andreplass i slalåmrennet i Schladming. Da pallplassen var i boks kom gledestårene.

Jeg tror jeg fikk beskrevet følelsene ganske bra med den griningen min. Jeg klarte ikke slutte å gråte. Jeg innså at pallen var et faktum og Lucas var første som kom bort og ga meg en klem. Det er første gang i livet mitt jeg bare har grått av glede. Det var helt sykt, sier McGrath til NRK.

Austria Alpine Skiing World Cup

GODE TING ER TRE: Andreplassen i Schladming er McGraths tredje pallplass i karrieren.

Foto: Giovanni Auletta / AP

Manuel Feller hadde sittet i lederstolen nesten hele kvelden, før nordmannen slo til og tok ledelsen med hele 36 hundredeler. Da var det enda seks utøvere igjen på toppen.

Det skulle likevel vise seg at tyske Linus Strasser var eneste av de som kom seg til mål som raskere enn McGrath.

Med tre hundredelers margin kunne tyskeren feire sin tredje verdenscupseier i karrieren, mens en tårevåt McGrath sikret andreplassen.

 • Se McGraths reaksjon når han skjønner at han er på pallen i vinduet øverst.

– Noe jeg aldri hadde trodd

Og tårene kom ikke ut av ingenting, for bruddet i tommelen har preget McGrath de siste rennene.

Det å brekke tommelen på nyttårsaften og få beskjed om at du må operere og kanskje ikke får kjøre renn før OL. At OL står på spill ... Wengen og Kitzbühel ble for tidlig og for vanskelig, forteller 21-åringen.

Atle Lie McGrath etter andreplassen i Schladming.

SKADET: McGrath har teipet og støttet opp den skadede tommelen.

Foto: ERWIN SCHERIAU / AFP

Det å klare å snu det på denne måten, det var noe jeg aldri hadde trodd skulle gå.

For i Schladming viste han at den skadede tommelen ikke lenger er en hindring.

– Det er en smadra tommel på en av de yngste i det norske laget, og han kan heve den langt over hodet og juble for pallplass, utbrøt NRKs kommentator Thomas Lerdahl.

Andreplassen kan også være viktig for McGrath med tanke på OL. Fra før er det etter all sannsynlighet Henrik Kristoffersen, Sebastian Foss Solevåg og Braathen som helt sikkert skal kjøre.

JUBEL: McGrath strakk armene i været da han tok ledelsen i Schladming.

Østerrikske Manuel Feller overkom også noen hindringer i Schladming. Feller fikk klarsignal for å kjøre rennet i Schladming kvelden før, etter å ha fått påvist korona en uke tidligere.

Etter å ha vært nummer 28 etter første omgang, klatret Feller hele 25 plasser på resultatlista og kapret tredjeplassen.

– Veldig tilfredsstillende

Kveldsrennet i Schladming er det siste rennet før utøverne setter kursen mot OL. Og de norske prestasjonene under det østerrikske flomlyset kan love godt for lekene i Beijing. Hele tre nordmenn kom seg innenfor topp seks, og samtlige som tok seg til finaleomgangen var innen topp 15.

Lucas Braathen har levert sterke resultater den siste tiden, og leverte også en strålende førsteomgang i Schladming. 21-åringen klarte dessverre ikke følge opp i andre omgang, og falt ned på 12.-plass.

Likevel klarte han å beholde ledelsen i slalåmcupen.

Lucas Braathen

LEDER: Lucas Braathen leder fremdeles slalåmcupen etter rennet i Schladming. Her ikledd den røde ledertrøya.

Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP

– Den er ikke stygg den her, jeg trives med den, sier Braathen til NRK og viser frem ledertrøya.

Han er godt fornøyd med at han klarer å holde seg stabilt i toppen, med seieren i Wengen og andreplassen i Kitzbühel.

– Det er dritkult. Det er noe helt annet enn å ha ett bra renn og så tre dårlige. Veldig tilfredsstillende, sier han.

Også Henrik Kristoffersen lå godt an med grønne tider hele veien, men 27-åringen hadde et par feilskjær i bunn av løypa. Dermed var han marginale tre hundredeler bak i mål og det holdt til en fjerdeplass. Kristoffersen har vunnet i Schladming hele fire ganger tidligere. Seieren i 2014 var hans første verdenscupseier.

TOPP FEM: Kristoffersen klatret til en fjerdeplass.

Sebastian Foss Solevåg klatret hele 11 plasser i den andre omgangen, og det holdt til en sterk sjetteplass for den relativt nyopererte 30-åringen. For to uker siden måtte Solevåg nemlig operere tommelen etter et fall i Adelboden.

For Timon Haugan endte kvelden noe lenger ned på resultatlisten, men klatret til en 14.-plass til slutt. Aleksander Steen Olsen var eneste nordmann som ikke kvalifiserte seg til finaleomgangen.

Sportsnyheter

Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm-Vålerenga

Krisen fortsetter for Vålerenga – kapteinen beklaget ydmykende tap

Vålerenga håpet å snu en vond trend i hatoppgjøret mot Lillestrøm, men i stedet ble avstanden opp til rivalen 13 poeng. Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation har likevel tillit til trener Dag-Eilev Fagermo.

Siste nytt

 • Roma vant serieligaen – slo «norske» Feyenoord 1–0 i finalen

  Roma og José Mourinho kunne onsdag juble som den første vinner av serieligaen.

  – Enten skriver man historie eller så gjør man det ikke. Vi gjorde det i dag. Jeg har vært i Roma i 11 måneder, og det øyeblikket jeg kom hit innså jeg at de ventet på noe som dette, sa Mourinho etter sin femte europacuptriumf.

  Et mål av Nicolo Zaniolo i første omgang avgjorde finalen mot Feyenoord i Tirana, men like mye matchvinner var keeper Rui Patrício, som tok fram noen meget gode redninger og holdt nullen selv om den nederlandske klubben presset kraftig i den andre omgangen.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen som Feyenoords midtbaneanker, mens Marcus Holmgren Pedersen ble spilte det siste kvarteret pluss tilleggstid. De greide ikke å avverge Roma-triumfen.

  – Du kan høre på fansen hvor mye dette betyr, klubbens første europacuptittel. Alle jobbet bakover i 2. omgang for å holde unna, sa Smalling til TV4 i lurvelevenet etter kampslutt.

  (NTB)

  Mourinho
 • AaFK snudde til seier mot Jerv

  Det så en stund ut til at Jerv skulle slå Aalesund på bortebane, men med to raske mål sent i kampen snudde hjemmelaget til seier og tre poeng.

  Isak Dybvik Määttä ble avgjørende da han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørnet med ryggen mot mål ti minutter før slutt.

  Vinnermålet fullførte snuoperasjonen etter at Jerv tok ledelsen i det 65. minutt. Aral Simsir og Erik Brenden kombinerte fint da sistnevnte headet ballen over en utrusende Sten Grytebust og i mål.

  Etter 78 minutter var lagene likt. Simen Bolkan Nordli banket et frispark rett i mål da Jerv-keeper Øystein Øvretveit hadde forlatt sitt hjørne.

  Deretter avgjorde Määttä kampen med sin scoring to minutter senere. Det ga tre poeng og tok laget opp på en sterk 5.-plass på tabellen. Det skiller kun to poeng opp til medaljeplass for det nyopprykkede laget fra Sunnmøre.

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Jerv
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ny Odd-nedtur etter sjansesløseri

  Odd sløste fryktelig foran mål og gikk på et nytt tap i Eliteserien fotball. Sandefjord kjempet seg til 1-0-seier borte.

  Keanin Ayer fikset scoringen etter vel et kvarters spill. Han headet ballen i mål etter et langt innlegg fra venstre. Hjemmelaget kunne ha forsvart seg bedre enn det gjorde.

  Etter scoringen var det Odd for det meste i resten av 1.-omgangen. Hjemmelaget misbrukte flere store sjanser.

  Odd har tapt fem av de seks siste kampene og står med ni poeng på like mange forsøk

  Eliteserien fotball 2022: Odd - Sandefjord
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste