Hopp til innhold

Rørt McGrath (21) på pallen under en måned etter skade: – Jeg klarte ikke slutte å gråte

Det har vært mye stang ut for Atle Lie McGrath den siste tiden. Så sent som på nyttårsaften brakk han tommelen og måtte operere – i verste fall stod OL i fare. Men i siste renn før lekene slo han kraftig tilbake.

GLEDESTÅRER: Her innser Atle Lie McGrath at han er på pallen.

En drøy uke før OL kunne Atle Lie McGrath strekke armene i været og juble for andreplass i slalåmrennet i Schladming. Da pallplassen var i boks kom gledestårene.

Jeg tror jeg fikk beskrevet følelsene ganske bra med den griningen min. Jeg klarte ikke slutte å gråte. Jeg innså at pallen var et faktum og Lucas var første som kom bort og ga meg en klem. Det er første gang i livet mitt jeg bare har grått av glede. Det var helt sykt, sier McGrath til NRK.

Austria Alpine Skiing World Cup

GODE TING ER TRE: Andreplassen i Schladming er McGraths tredje pallplass i karrieren.

Foto: Giovanni Auletta / AP

Manuel Feller hadde sittet i lederstolen nesten hele kvelden, før nordmannen slo til og tok ledelsen med hele 36 hundredeler. Da var det enda seks utøvere igjen på toppen.

Det skulle likevel vise seg at tyske Linus Strasser var eneste av de som kom seg til mål som raskere enn McGrath.

Med tre hundredelers margin kunne tyskeren feire sin tredje verdenscupseier i karrieren, mens en tårevåt McGrath sikret andreplassen.

  • Se McGraths reaksjon når han skjønner at han er på pallen i vinduet øverst.

– Noe jeg aldri hadde trodd

Og tårene kom ikke ut av ingenting, for bruddet i tommelen har preget McGrath de siste rennene.

Det å brekke tommelen på nyttårsaften og få beskjed om at du må operere og kanskje ikke får kjøre renn før OL. At OL står på spill ... Wengen og Kitzbühel ble for tidlig og for vanskelig, forteller 21-åringen.

Atle Lie McGrath etter andreplassen i Schladming.

SKADET: McGrath har teipet og støttet opp den skadede tommelen.

Foto: ERWIN SCHERIAU / AFP

Det å klare å snu det på denne måten, det var noe jeg aldri hadde trodd skulle gå.

For i Schladming viste han at den skadede tommelen ikke lenger er en hindring.

– Det er en smadra tommel på en av de yngste i det norske laget, og han kan heve den langt over hodet og juble for pallplass, utbrøt NRKs kommentator Thomas Lerdahl.

Andreplassen kan også være viktig for McGrath med tanke på OL. Fra før er det etter all sannsynlighet Henrik Kristoffersen, Sebastian Foss Solevåg og Braathen som helt sikkert skal kjøre.

JUBEL: McGrath strakk armene i været da han tok ledelsen i Schladming.

Østerrikske Manuel Feller overkom også noen hindringer i Schladming. Feller fikk klarsignal for å kjøre rennet i Schladming kvelden før, etter å ha fått påvist korona en uke tidligere.

Etter å ha vært nummer 28 etter første omgang, klatret Feller hele 25 plasser på resultatlista og kapret tredjeplassen.

– Veldig tilfredsstillende

Kveldsrennet i Schladming er det siste rennet før utøverne setter kursen mot OL. Og de norske prestasjonene under det østerrikske flomlyset kan love godt for lekene i Beijing. Hele tre nordmenn kom seg innenfor topp seks, og samtlige som tok seg til finaleomgangen var innen topp 15.

Lucas Braathen har levert sterke resultater den siste tiden, og leverte også en strålende førsteomgang i Schladming. 21-åringen klarte dessverre ikke følge opp i andre omgang, og falt ned på 12.-plass.

Likevel klarte han å beholde ledelsen i slalåmcupen.

Lucas Braathen

LEDER: Lucas Braathen leder fremdeles slalåmcupen etter rennet i Schladming. Her ikledd den røde ledertrøya.

Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP

– Den er ikke stygg den her, jeg trives med den, sier Braathen til NRK og viser frem ledertrøya.

Han er godt fornøyd med at han klarer å holde seg stabilt i toppen, med seieren i Wengen og andreplassen i Kitzbühel.

– Det er dritkult. Det er noe helt annet enn å ha ett bra renn og så tre dårlige. Veldig tilfredsstillende, sier han.

Også Henrik Kristoffersen lå godt an med grønne tider hele veien, men 27-åringen hadde et par feilskjær i bunn av løypa. Dermed var han marginale tre hundredeler bak i mål og det holdt til en fjerdeplass. Kristoffersen har vunnet i Schladming hele fire ganger tidligere. Seieren i 2014 var hans første verdenscupseier.

TOPP FEM: Kristoffersen klatret til en fjerdeplass.

Sebastian Foss Solevåg klatret hele 11 plasser i den andre omgangen, og det holdt til en sterk sjetteplass for den relativt nyopererte 30-åringen. For to uker siden måtte Solevåg nemlig operere tommelen etter et fall i Adelboden.

For Timon Haugan endte kvelden noe lenger ned på resultatlisten, men klatret til en 14.-plass til slutt. Aleksander Steen Olsen var eneste nordmann som ikke kvalifiserte seg til finaleomgangen.

Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal