Hopp til innhold

Mbappe feiret ligagull med hat trick og «Notre-Dame» på ryggen

Forrige seriekamp ble Kylian Mbappé (20) vraket for å ha kritisert lagets mentalitet i mediene. Da franskmannen var tilbake i PSG-troppen søndag, slo han Monaco nærmest på egenhånd.

AFP_1FU13J

HAT TRICK: Kylian Mbappé var ustanselig på Parc des Princes søndag kveld. Med «Notre-Dame» på ryggen, scoret han tre mål for PSG.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Paris Saint-Germain hadde allerede blitt seriemestre tidligere på dagen, etter at Lille spilte 0–0 mot Toulouse. Men PSG lå ikke på latsiden av den grunn, og Kylian Mbappé sørget for at seriegullet ble sikret med stil – etter å ha scoret hat trick på Parc des Princes.

Kampen ble også spesiell av en helt annen grunn. PSG-spillerne hadde nemlig byttet ut sine egne navn med «Notre-Dame» på draktene, til minne om katedralen som nesten brant ned tidligere denne uken. I tillegg hadde klubben delt en video der spillerne hedrer brannmennene som stoppet brannen.

Laster Twitter-innhold

Ble vraket etter kritisk kommentar

AFP_1FU141

SUPER-DUO: Kylian Mbappé (øverst) feirer sitt tredje mål for kvelden. Dani Alves serverte to av dem.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

PSG kunne sikret seriegullet allerede for to uker siden, men 2–2 hjemme mot Strasbourg satte gullfeiringen på vent. Da de tapte hele 1–5 for Lille helgen etterpå, ble feiringen utsatt igjen.

Det ydmykende tapet skal ha gjort Mbappe fryktelig irritert, og 20-åringen gikk hardt ut i mediene etter kampen. Ifølge nyhetsbyrået AFP kritiserte storscoreren lagets mentalitet, noe som ikke falt i god jord hos trener Thomas Tuchel. De kritiske kommentarene førte til at franskmannen ble vraket mot Nantes – en kamp PSG tapte 2–3.

Derfor smakte det kanskje ekstra godt å se ballen gå i mål allerede et kvarter inn i kampen mot Monaco søndag kveld. En PSG-kontring havnet i beina på Mbappe som vippet ballen opp til seg selv før han pirket ballen forbi Monacos sisteskanse. Like før pause sørget elegant veggspill mellom han og Dani Alves for at ledelsen ble doblet, mens den samme duoen ga PSG en 3-0-ledelse etter hvilen.

Aleksandr Golovin reduserte til 3–1 på tampen for Monaco.

Neymar-comeback

AFP_1FU1FG

TILBAKE: Neymar var tilbake for PSG etter nesten tre måneder ute med skade.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

Selv om Mbappe stjal det meste av oppmerksomhet i Paris søndag kveld, fikk fansen også et gledelig gjensyn med den brasilianske stjernespilleren Neymar. Driblefanten hadde vært ute i 88 dager med en skade i høyre fot, og kom inn for PSG etter pausen.

Brasilianeren virket riktignok meget rusten, og hadde lite å bidra med på banen.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal