NRK Meny
Normal

Maze nekter å snakke om superrivalen

Slovenske Tina Maze vil kun ha oppmerksomheten rettet mot seg selv og sine egne VM-sjanser.

Maze

Tina Maze (t.v.) er den store favoritten før tirsdagens super-G, mens Lindsey Vonn håper hun endelig har lagt sykdomsplagene bak seg.

Se VM i alpint med super-G for kvinner direkte på NRK1 og i nett-tv fra klokken 11.00.

Sejersted

Lotte Smiseth Sejersted håper å kunne bite fra seg under VM.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg virkelig hater det spørsmålet. Når du stiller til start, tenker du kun på deg selv, svarer Tina Maze på spørsmål om hvem som blir hennes største konkurrent i VM.

Maze må nok finne seg i å bære favorittstempelet under dagens super-G etter at hun har dominert den kvinnelige alpinverden denne sesongen.

Med 7 seire og 17 pallplasser er hun i ferd med å bryte rekordsummen 2000 i verdenscupen, og hun leder også super-G sammenlagt.

Vil ta tilbake det tapte

Men alpinstjernen Lindsey Vonn, som ser seg nødt til å ha livvakter under mesterskapet, har endelig kjempet seg tilbake fra sykdom.

– Jeg føler at dette er min sjanse til å ta tilbake det jeg mistet denne vinteren. Jeg har allerede tapt kampen om verdenscupen sammenlagt, sier Vonn til Reuters.

Amerikaneren har VM-gull i utfor og super-G fra 2009, og hun har vunnet verdenscupen sammenlagt i super-G de siste fire sesongene.

Nå er hun full av beundring for rivalen.

– Tina har hatt en fantastisk sesong. Jeg kan egentlig ikke sammenligne meg med henne siden jeg har mistet så mange renn denne sesongen, sier Vonn til nyhetsbyrået AP.

I januar ble Maze den sjette kvinnelige alpinisten som har vunnet verdenscuprenn i alle fem disipliner.

– Det blir vanskelig å ta medalje i alle disiplinene. Men det er utvilsomt morsomt å være her med en så sterk sesong i bagasjen, sier Maze.

Stortrives i Schladming

Selv om Maze har imponert med stabil kjøring gjennom hele sesongen, kan Vonn slå i bordet med knallgode løp i VM-byen:

Under fjorårets verdenscupavslutning i Schladming var hun overlegen i utforrennet, og kun en liten feil mot slutten av super-G-rennet ødela en dobbel.

– Jeg liker løypa. Det er generelt en veldig god bakke. Jeg føler jeg står sterkt i både super-G og utfor, sier Vonn til AP.

Håper på en god start

Lotte Smiseth Sejersted stiller sammen med Ragnhild Mowinckel for Norge i åpningsrennet i VM i Schladming.

Selv om resultatene hittil i år ikke gjør henne til noen medaljekandidat, har hun store forventinger til mesterskapet.

– Dersom alt klaffer for meg, kan det går bra. Nå håper jeg bare på å få en god start i super-G-rennet. Det er viktig og kan bety mye, for det kan jeg flyte på utover i mesterskapet, sier Sejersted til NTB.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Odd