Begge overbevist om seier – krever omkamp

Boksekongen Floyd Mayweather Jr. er forberedt på å gå en ny runde i ringen med Marcos Maidana, som selv kaller seg vinneren.

Mayweather

TØFF KAMP: Det ble jevnt mellom Marcos Maidana (t.v.) og Floyd Mayweather Jr., men sistnevnte er fortsatt ubeseiret i ringen.

Maidana

HØYT OPPE: Men Marcos Maidana kom relativt raskt ned igjen.

Ubeseirede Mayweather kjempet i natt en av sine tøffeste kamper i karrieren da knockoutkongen Marcos Maidana satte World Boxing Association (WBA)-beltet på spill i Los Angeles.

Argentineren gikk ut i et forrykende tempo og pådro Mayweather tidlig et kutt, som er en nokså sjelden ripe for verdens beste bokser.

Men til tross for rystelsen i åpningsrundene – og ifølge ham selv problemer med å se – klarte Mayweather å snu kampbildet igjen.

Da siste slag var gitt, strakk begge bokserne umiddelbart armene i været. Maidana satte seg på skuldrene til treneren og feiret det han trodde var seieren med Los Angeles-publikummet.

En ikke uvanlig taktikk i bokseverdenen for å påvirke dommerne, men skuffelsen lyste fra argentineren da resultatet ble lest opp: 114-114, 117-111 og 116-112.

– Ikke redd ham

Dommeravgjørelsen ble møtt av høylytt piping fra Maidana-tilhengerne, ifølge The Guardian.

– Jeg trodde jeg vant kampen. Folk sier at Floyds kutt kom fra en skalling, men det var et godt slag. Jeg mener avgjørelsen er urettferdig, sier Maidana, ifølge USA Today.

Argentineren var skuffet over motstanden han møtte i ringen, og han mener Mayweather «aldri skadet ham med et slag».

Nå vil han kreve – eller rettere sagt gi – en omkamp.

– Jeg vil gi ham en omkamp fordi jeg vant. Jeg er ikke redd ham, sier Maidana til The Guardian.

– La oss gjøre det igjen

Og Mayweather ønsker en omkamp velkommen. Han er naturligvis fornøyd med å ha bikket kampen i sin favør, og boksemesteren mener begge ga fansen det de ville se.

– Jeg var i en tøff kamp i natt. Han er en god bokser, og jeg skal ikke ta det fra ham, sier Mayweather.

– Hvis fansen ønsker å se en omkamp, så la oss gjøre det igjen, fortsetter han.

Mayweather mener i motsetning til Maidana at det var en skalling som ga ham kuttet over øyet.

Det gjorde altså at amerikaneren skal ha fått problemer med å se. Men, som han selv sa i talen etter seieren:

– En ekte mester kan omstille seg.

Og nå står han med 46 seire på 46 kamper – 26 av dem på knockout. Neste kamp blir trolig i september, men motstanderen er langt ifra spikret.

Det kan bli omkamp mot Maidana, eller han kan velge å møte Amir Khan, som denne gangen måtte vike for argentineren.

Det kan også nærme seg det som blir betegnet som en drømmekamp av bokseentusiaster: