Hopp til innhold

Ekspert mener lagsjefen må trekke seg etter nok en Ferrari-tabbe

Ferrari ødela nok en gang for seg selv med en dårlig dekkstrategi. Nå mener Atle Guldbrandsen at noen må ta ansvaret.

Leclerc pit

SKJEBNESVANGERT VALG: Her setter Ferrari på de harde dekkene. Det viste seg å være et katastrofalt valg.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

– Hva er det Ferrari holder på med?, spurte Viaplay-kommentator Atle Guldbrandsen retorisk.

For Ferrari og Charles Leclerc så ut til å ha gode sjanser på seier i dagens Grand Prix, men et skjebnesvangert dekkvalg skulle ødelegge løpet helt for monegaskeren.

Leclerc måtte inn i depotet for å bytte til en annen dekktype, og valget falt på de harde dekkene. Det viste seg å være et katastrofalt dårlig valg.

Allerede etter et par runder ble han tatt igjen av VM-rival Max Verstappen, og med drøye ti runder igjen gikk Leclerc inn i depotet igjen for å sette på den myke dekkblandingen.

– Jeg setter et spørsmålstegn med strategien til Ferrari med Leclerc. Har de rett og slett dummet seg ut igjen?, sa Guldbrandsen da Leclerc gikk inn i depotet.

Til slutt ble Leclerc nummer seks, og tapte dyrebare poeng i VM-sammendraget.

Forbikjøring

AVGJØRELSEN: Her kjører Max Verstappen i den svarte bilen forbi Charles Leclerc.

Foto: FERENC ISZA / AFP

Vondt gikk til verre for Ferrari da Lewis Hamilton også klarte å kjøre forbi Carlos Sainz, den andre Ferarri-sjåføren, få runder før slutt. Det gjorde at Ferrari ikke fikk noen av sine førere på podiet.

– Et ydmykende resultat for Ferrari, var Viaplay-ekspert Henning Isdal sin dom.

Les også Leclerc raste etter å ha krasjet fra ledelsen: – Neeeeei!

France F1 GP Auto Racing

Mener lagsjefen må gå

Ferrari har gjort mange taktiske blundere denne sesongen. De fleste i miljøet sier at det er de som har den raskeste bilen, men allikevel er Leclerc hele 80 poeng bak VM-leder Max Verstappen når Formel 1-sirkuset tar sommerferie i tre uker.

Nå mener Guldbrandsen at noen må ta ansvaret for alle tabbene til det italienske laget.

Det er en strategisk tabbe av Ferrari, igjen. Det er den store, store svakheten til Ferrari. Mitt spørsmål er om Mattia Binotto må gå bort fra hele Ferrari, sier Guldbrandsen i Viaplay sitt studio etter løpet.

Mener du det?

Mattia Binotto

LAGSJEF: Mattia Binotto er Ferrari sin lagsjef.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

Ja. Nå har det vært så mange tilfeller av at Ferrari bommer strategisk. Det holder ikke. Om det er Binottos feil, eller om det er de som sitter under han igjen og som bestemmer disse strategiene, det er ikke så godt å si. Men noen må ta ansvaret. Det er litt som å være fotballtrener, og kanskje det er det som må til hos Ferrari.

Lagsjefen selv sa at det ikke bare var dekkene og strategien som var problemet til Ferrari i dag.

– Du kunne se at bilen ikke fungerte i dag. Vi håpet selvfølgelig at dekkene ville være bedre, men totalt sett var ikke bilen rask nok og fungerte ikke. Vi må analysere ikke bare strategien men også hvorfor bilen ikke gikk så raskt som vi hadde sett for oss, sier Binotto til Viaplay.

Frustrert Leclerc

Det var en meget frustrert Leclerc som møtte pressen etter løpet. Han var også tydelig på at det må skje endringer nå.

Jeg følte jeg gjorde det klart på radioen at medium var det rette valget, men så gikk vi for de harde dekkene. Jeg skjønner ikke helt hva som var poenget med det, men vi må vel akseptere det nå ... Vi må bli bedre, det er helt sikkert, sier Leclerc til Viaplay.

Charles Leclerc

Frustrert: Charles Leclerc

Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

– Skal dere bruke ferien til å samle dere?

Ja, vi har gjort det flere ganger denne sesongen, men ja... Vi må absolutt forbedre oss.

Jacob Hayes Vigerust er tidligere ingeniør i Red Bull. Han mener det italienske laget ikke gode nok til å endre strategi etter forholdene

– Det kan være at Ferrari ikke er gode nok til å endre de innspillene de får til å ta avgjørelser. Sånn som nå var banen veldig mye kaldere. På fredag virket hardt som veldig bra dekk. Men de klarte ikke få de inn i temperaturvindu og da fungerer det ikke. Det kan være at de ikke klarer å omstille seg raskt nok til nye endringer, er analysen til tidligere Red Bull-ingeniør.

Hungarian Grand Prix

PALLEN: En pall uten Charles Leclerc eller Carlos Sainz

Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

Overbevisende Verstappen

Der Ferrari dummet seg ut, viste Verstappen og Red Bull det helt motsatte. Fra tiende startposisjon kjørte han seg helt opp til øverste plass på pallen.

– Dette er noe av det mest overbevisende vi har sett fra Verstappen denne sesongen, sa Viaplay-ekspert Henning Isdal.

Nederlenderen selv var selvfølgelig kjempefornøyd med seieren, og mente taktikken satt perfekt. Helt i motsetning til Ferrari.

Jeg håpet selvfølgelig at jeg kunne komme på pallen. Det var veldig vanskelige forhold i dag, men jeg synes vi hadde en veldig god plan, hvor hvert pit-stop ble gjort på riktig tid, sier Verstappen i et intervju vist på Viaplay.

Hungarian Grand Prix

VM-LEDER: Max Verstappen økte ledelsen i VM etter dagens løp.

Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

– Et helt utrolig løp Max, dette er oppe blant det beste du har gjort, ropte lagsjef Christian Horner på radioen etter løpet.

Nå tror ekspertene at kampen om VM-tittelen er over for Leclerc.

– Nå tror jeg toget har gått for Leclerc i kampen mot Verstappen i årets førermesterskap, var Isdals dom etter løpet.

Dette var topp ti i Ungarns Grand Prix:

1) Max Verstappen, Red Bull 2) Lewis Hamilton, Mercedes 3) George Russell, Mercedes 4) Carlos Sainz, Ferrari 5) Sergio Pérez, Red Bull 6) Charles Leclerc, Ferrari 7) Lando Norris, McLaren 8) Fernando Alonso, Alpine 9) Esteban Ocon, Alpine 10) Sebastian Vettel, Aston Martin

Siste nytt

 • Ruud serverte lekkerbisken – klar for semifinale med Nadal

  Casper Ruud henrykket både publikum og makker Rafael Nadal med et sjeldent trickslag da duoen tok seg til semifinale i double i ATP-turneringen i Båstad.

  «Ruudal», som en ung tilskuer hadde skrevet på en plakat, vant 6-4, 3-6, 12-10 over franske Théo Arribagé og russiske Roman Safiullin.

  Ruud og Nadal avverget en matchball på 9-10 i matchtiebreak før de vendte til seier.

  Tennis, ATP 250, Nordea Open, Day 1
  Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN
 • Carapaz tok Ecuadors første etappeseier i Tour de France – Evenepoel tok innpå Pogacar

  Rundt åtte minutter foran sammenlagtfavorittene syklet Richard Carapaz i ensom majestet inn til sin første etappeseier i Tour de France.

  Like før toppen i det nest siste fjellet støtet Tadej Pogacar seg fra favorittgruppen, og fikk luke ned til Jacob Vingegaard og Remco Evenepoel. Men i utforkjøringen ble han hentet inn igjen.

  I den siste bakken var det Evenepoel som var sterkest av sammenlagtrytterne. Han tok inn 10 sekunder på Pogacar og 12 sekunder på Vingegaard. Like før mål spurtet Pogacar fra Vingegaard og økte ledelsen i sammendraget med 2 små sekunder.

  Det var på forhånd ventet at det ville bli en bruddetappe og det ble en ellevill bruddkamp i flere mil. Lagsjef i Uno-X, Thor Hushovd, hadde varslet at det norske laget skulle prøve å få Tobias Halland Johannessen i brudd, men det lyktes ikke for den norske 24-åringen, til tross for flere forsøk.

  – Det er frustrerende, jeg gjør vel samme feil som sist, sier Halland Johannessen til TV 2.

  Istedenfor hadde Uno-X Magnus Cort i et firemannsbrudd, mens Jonas Abrahamsen, Odd Christian Eiking og Johannes Kulset alle kom seg med i en bruddgruppe på over 40 ryttere som kom seg av gårde fra hovedfeltet med fem-seks mil igjen.

  – Det var brutalt og full gass fra start, sier Johannes Kulset til TV 2 etter etappen.

  Med 17 kilometer igjen støtet Simon Yates fra den utvidede utbrytergruppen. Richard Carapaz hentet etter hvert inn Yates fire kilometer fra toppen av den nest siste stigningen.

  I det bratteste partiet støtet Carapaz fra Yates og kjørte inn til etappeseier.

  Uno-X Mobility-rytter Magnus Cort kom på 7. plass etter en lang dag i brudd. Johannes Kulset ble beste norske rytter med sin 19. plass.

  Tour de France
  Foto: Stephane Mahe / Reuters
 • Allan Saint-Maximin på lån til Fenerbahçe

  Den tidligere Premier League og Newcastle-stjernen Allan Saint-Maximin går på lån til den tyrkiske klubben Fenerbahçe ut neste sesong.

  Det bekrefter klubben på sine hjemmesider onsdag.

  Saint-Maximin signerte for den saudiarabiske klubben Al-Alhi i fjor sommer, og er nå klar for europeisk klubbfotball igjen.

  Der får han José Mourinho som trener etter at han signerte for den tyrkiske klubben tidligere i sommer.

  MBMlneoLs14
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal