NRK Meny
Normal

Måtte overtale Weng til å gå gullrennet: – Hun var redd for å dumme seg ut

Heidi Weng var så nervøs og usikker på om hun burde gå lagsprinten at treneren måtte ta grep: Han satte seg ned og ramset opp alle løpere hun pleier å slå.

Ski-VM 2017 Lahti. Lagsprint kvinner og menn. Heidi Weng (rød vest nummer 1) og Maiken Caspersen Falla (blå vest nummer 1) under lagsprinten i ski-VM 2017 i Lahti, Finland, lørdag.

SEIERSKLEMMEN: Heidi Weng var til slutt veldig glad for at hun fikk gå VM-lagsprinten. Det endte med gull. Her får hun seiersklemmen av trener Roar Hjelmeset, som satte seg ned og tok en motivasjonsprat med henne kvelden før.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg var utrolig nervøs i dag. Jeg var så redd for at noe skulle skje, sier Heidi Weng.

Man skulle kanskje ikke tro det om en så god skiløper, men bare timer før Heidi Weng var med på å ta gull på VM-lagsprinten lurte hun på om egentlig burde gå.

weng tar imot falla etter gulløpet

Weng sto klar for å gi Falla en god klem i målområdet etter gulløpet.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kvelden før rennet var hun så nervøs at treneren måtte ha en skikkelig «pep-talk» med henne.

Måtte overtales

Roar Hjelmeset forteller at han blant annet roet Wengs nerver ved å ramse opp konkurrenter hun vanligvis slår. Og det er jo de aller fleste.

– Jeg sa til henne at du er jo bedre enn den, den og den. Da måtte hun til slutt si seg enig, sier han og humrer.

– Hun hadde vel litt følelse på at hun kanskje ikke var den rette til å gå. Men vi klarte å overtale henne om at hun er en veldig god skiløper. Og det viste hun i dag.

Nervene satt likevel i helt frem til start lørdag morgen.

– Heidi hadde lyst til å gå, men hun var redd for at hun skulle dumme seg ut. Hun vet at Maiken er veldig god, så hun var glad for å gå med henne, men hun var redd for å ødelegge, forklarer Hjelmeset.

SKI-NORDIC-WORLD-WOMEN

Weng og Maiken Caspersen Falla kunne neppe gjennomført lagsprinten bedre. De tok gullet i suveren stil foran Russland og USA.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Falla: – Et skikkelig konkurransehode

Weng overvant til slutt sin egen tvil. Hun og makkeren Maiken Caspersen Falla leverte en perfekt gjennomført lagsprint og vant gullet på suverent vis.

– Det var utrolig gøy å gå. Det gikk jo veldig bra. Når du vet at Maiken er en sånn som bare kan gå fra, for hun er så god og bra for tiden, så går det fint, sier Weng.

– Hvorfor var du egentlig så nervøs?

– Nei... Jeg føler at klassisk går fint, men samtidig var jeg nervøs for at jeg skulle gjøre noe feil og at jeg skulle dovne helt. Men det skjedde ikke. Det var bra. Akkurat nå er jeg veldig glad jeg gikk, sier hun og smiler bredt.

Det er ikke helt uvanlig at Weng rammes av nerver før skiløp.

– Jeg kan bli stressa av at det er så mange folk og mange bra lag, forklarer hun.

Falla bare smiler når hun blir spurt om hvordan hun opplevde det hele.

– Jeg tror ikke helt på det, jeg. Hun tror det selv, men det er egentlig ikke sånn. Hun har et skikkelig konkurransehode, sier Falla, som har vunnet to gull på sine to VM-løp.

Falla setter fart og får meter på Matveeva.
– Hun reiser og viser hvorfor hun er olympisk mester og verdensmester, sier Jann Post.
– Dette er gullrykket!

Siste nytt

 • Sykdom i Sverige-leiren

  Pontus Jansson, Filip Helander og Marcus Rohdén er rammet av magesyke før den viktige kampen mot Tyskland i morgen. – De tre ble dårlige i magen i går kveld, og vi lot dem bli hjemme for sikkerhets skyld, sa landslagssjef Janne Andersson.

  VM fotball 2018, Sverige - Sør-Korea.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Skarstein satte ny verdensrekord

  Birgit Skarstein forbedret sin egen verdensrekord med 23 sekunder på 2000 meter roing i Linz. Den forrige rekorden på 10:47,86 ble satt i Beograd for tre uker siden. – Det føltes som jeg svevde gjennom hele løpet, sier Skarstein etter rekorden.

  birgit skarstein
  Foto: Balint Czucz
 • Australia-trener tar over PSV

  Mark van Bommel er ansatt som ny hovedtrener i nederlandske PSV Eindhoven. Den tidligere landslagsspilleren er for tiden assistenttrener for Australia i VM under Bert van Marwijk. 41-åringen erstatter Phillip Cocu i Eredivisie-klubben.

  van bommel
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM fotball: Brasil - Costa Rica
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica
Topp 5-lister fra fotball-VM
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
VM fotball: Nigeria - Island
FIFA Fotball-VM 2018: Nigeria - Island
FIFA Fotball-VM 2018: Nigeria - Island
FIFA Fotball-VM 2018: Serbia - Sveits