Måtte overtale Weng til å gå gullrennet: – Hun var redd for å dumme seg ut

Heidi Weng var så nervøs og usikker på om hun burde gå lagsprinten at treneren måtte ta grep: Han satte seg ned og ramset opp alle løpere hun pleier å slå.

Ski-VM 2017 Lahti. Lagsprint kvinner og menn. Heidi Weng (rød vest nummer 1) og Maiken Caspersen Falla (blå vest nummer 1) under lagsprinten i ski-VM 2017 i Lahti, Finland, lørdag.

SEIERSKLEMMEN: Heidi Weng var til slutt veldig glad for at hun fikk gå VM-lagsprinten. Det endte med gull. Her får hun seiersklemmen av trener Roar Hjelmeset, som satte seg ned og tok en motivasjonsprat med henne kvelden før.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg var utrolig nervøs i dag. Jeg var så redd for at noe skulle skje, sier Heidi Weng.

Man skulle kanskje ikke tro det om en så god skiløper, men bare timer før Heidi Weng var med på å ta gull på VM-lagsprinten lurte hun på om egentlig burde gå.

weng tar imot falla etter gulløpet

Weng sto klar for å gi Falla en god klem i målområdet etter gulløpet.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kvelden før rennet var hun så nervøs at treneren måtte ha en skikkelig «pep-talk» med henne.

Måtte overtales

Roar Hjelmeset forteller at han blant annet roet Wengs nerver ved å ramse opp konkurrenter hun vanligvis slår. Og det er jo de aller fleste.

– Jeg sa til henne at du er jo bedre enn den, den og den. Da måtte hun til slutt si seg enig, sier han og humrer.

– Hun hadde vel litt følelse på at hun kanskje ikke var den rette til å gå. Men vi klarte å overtale henne om at hun er en veldig god skiløper. Og det viste hun i dag.

Nervene satt likevel i helt frem til start lørdag morgen.

– Heidi hadde lyst til å gå, men hun var redd for at hun skulle dumme seg ut. Hun vet at Maiken er veldig god, så hun var glad for å gå med henne, men hun var redd for å ødelegge, forklarer Hjelmeset.

SKI-NORDIC-WORLD-WOMEN

Weng og Maiken Caspersen Falla kunne neppe gjennomført lagsprinten bedre. De tok gullet i suveren stil foran Russland og USA.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Falla: – Et skikkelig konkurransehode

Weng overvant til slutt sin egen tvil. Hun og makkeren Maiken Caspersen Falla leverte en perfekt gjennomført lagsprint og vant gullet på suverent vis.

– Det var utrolig gøy å gå. Det gikk jo veldig bra. Når du vet at Maiken er en sånn som bare kan gå fra, for hun er så god og bra for tiden, så går det fint, sier Weng.

– Hvorfor var du egentlig så nervøs?

– Nei... Jeg føler at klassisk går fint, men samtidig var jeg nervøs for at jeg skulle gjøre noe feil og at jeg skulle dovne helt. Men det skjedde ikke. Det var bra. Akkurat nå er jeg veldig glad jeg gikk, sier hun og smiler bredt.

Det er ikke helt uvanlig at Weng rammes av nerver før skiløp.

– Jeg kan bli stressa av at det er så mange folk og mange bra lag, forklarer hun.

Falla bare smiler når hun blir spurt om hvordan hun opplevde det hele.

– Jeg tror ikke helt på det, jeg. Hun tror det selv, men det er egentlig ikke sånn. Hun har et skikkelig konkurransehode, sier Falla, som har vunnet to gull på sine to VM-løp.

Falla setter fart og får meter på Matveeva.
– Hun reiser og viser hvorfor hun er olympisk mester og verdensmester, sier Jann Post.
– Dette er gullrykket!

Siste nytt

 • Australia til etterlengtet finale

  Australias tenniskvinner skal spille finale i Fed Cup-finale for første gang siden 1993. Søndag ble Hviterussland slått 3-2 i Brisbane.

  Den dramatiske semifinalen ble avgjort med en tresetts doublekamp etter at det sto 2-2 etter singlekampene.

  (NTB)

  Miami Open Tennis
  Foto: Lynne Sladky / AP
 • Ødegaard med tre målgivende

  Vitesse vant 4-1 over Zwolle i den nederlandske æresdivisjonen lørdag og kampen ble avgjort med tre hjørnespark – alle tre signert Martin Ødegaard. Alle hjørnesparkene havnet hos Bryan Linssen som satte inn tre mål. Dauda Mohammed scoret det fjerde.

  Martin Ødegaard
  Foto: Robin Van Lonkhuijsen / AFP
 • Carlsen med sliteseier mot 14-åring

  Magnus Carlsen fikk det tøft i åpningen av storturneringen i Karlsruhe lørdag. Han møtte 14 år gamle Vincent Keymer fra Tyskland, og det tok nesten syv timer og 81 trekk før Carlsen klarte å slå unggutten.

  Magnus Carlsen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal