Måtte fjerne folk rundt seg etter nedturen

ÖSTERSUND (NRK):Tiril Eckhoff (25) ble nødt til finne ut hvorfor hun ble helt utslitt og fikk en smell mentalt i fjor. Resultatet ble at hun måtte distansere seg fra flere personer.

Eckhoff

BITTERT: Tiril Eckhoff tok den sure fjerdeplassen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Det ble en trilleravslutning i kampen om den siste pallplassen under dagens 15-kilometer i Östersund. Tiril Eckhoff gikk ut til en fjerdeplass etter siste skyting, men kjempet seg inn til en tredjeplass 43 sekunder bak Dorothea Wierer i mål. Men etter at Olena Pidhrushna skjøt feilfritt på samtlige skytinger så kapret den ukrainske løperen den siste pallplassen.

– Jeg var faktisk veldig rolig i dag, så det skal jeg ta med meg, sier Tiril Eckhoff etter rennet.

Tok store grep

Med 20 treff var det ingen som kunne gjøre noe med Dorothea Wierer. Men for Eckhoff var 4. plassen en opptur etter en tøff fjorårssesong der hun var utslitt og mentalt fikk en smell utover sesongen.

– Jeg har lært mye om meg selv denne sommeren. Så det er ålreit å se hvordan folk har påvirket meg. Så har jeg ryddet litt opp, sier Tiril Eckhoff til NRK.

Der fjorårssesongen startet bra endte det med mye tårer for Bærumsjenta. Derfor har hun jobbet med å bli råere mentalt etter at hun følte mye press i fjor.

– Jeg måtte finne ut hvorfor jeg ble så sykt sliten. Jeg brukte tid på å se på hvor mange personer jeg hadde rundt meg. Jeg startet våren med å skrive tankekart over hvor mange det var. Og da innså at det er 30 stykker rundt meg hvertfall som gir meg råd. Det blir mye mennesker å forholde seg til. Så jeg har fjernet noen og jobbet tettere med de nærmeste, sier Eckhoff.

– Fra amatør til profesjonell

Nå mener hun at hun er nede fire personer hun jobber svært tett med. Det er to landslagstrenerne Stian Eckhoff og Steinar Mundal, fysioterapeut Ragnar Hagen og psykolog Tom Henning Øvrebø. Hun nevner også familie og kjæreste som støttespillere.

Landslagstrener og bror Stian Eckhoff tror de kommer til å se at Tiril Eckhoff fremstår med mer ro gjennom vinteren og at hun tåler trykket bedre i år, etter grepene som er tatt.

– Jeg tror det handler mye om at hun har gått fra å være amatør til å bli profesjonell. Akkurat når du slår gjennom er det mange som vil bidra. Så blir det kanskje for mange og da må man sette seg ned og rydde opp. Og tenke hvem har man faktisk bruk for. Den jobben har Tiril gjort, sier landslagstrener Stian Eckhoff.

Siste nytt

 • Haalands verdi skyter til værs

  Markedsprisen for Erling Braut Haaland (20) raser av gårde i en vanvittig fart. Nå verdsettes han til 1,68 milliarder kroner

  Det er det anerkjente nettstedet CIES som mandag offentliggjorde en fersk oversikt over hvilke fotballspillere som har økt sin verdi mest den siste måneden.

  Den viser at Haaland har blitt snaut 400 millioner mer verdt bare på de siste vel fire ukene.

  CIES skriver at dersom Haaland fortsetter å prestere som han gjør med mange mål, kan han gå forbi verdens mest verdifulle spiller når viruspandemien har gitt seg. Det er i øyeblikket ifølge CIES brasilianske Neymar.

  Hans markedsverdi er nå 2,34 milliarder kroner.

  Bundesliga - Hertha BSC v Borussia Dortmund
  Foto: Annegret Hilse / Reuters
 • Forlenget med Sandviken

  Forrige sesongs toppscorer i Toppserien, Kennya Cordner, har forlenget med Sandviken.

  Det melder klubben på sine hjemmesider.

  32-åringen fra Trinidad og Tobago har vært i klubben i tre sesonger. Denne sesongen har Cordner vært skadeplaget og scoret fem ganger for bergensklubben.

  Sandviken
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Stjernene deltar på Lillehammer

  Alle landslagsløperne i langrenn har intensjoner om å stille i ett eller flere løp på Lillehammer til helgen. For Heidi Weng er situasjonen uavklart.

  – Alle stiller på minimum ett renn. De fleste på to, melder langrennssjef Espen Bjervig til NTB.

  Situasjonen rundt Heidi Weng er usikker. 29-åringen sto av i Ruka etter fredagens sprint.

  – Foreløpig er det ikke avklart når hun går renn igjen, opplyser Bjervig.

  Finland Skiing Nordic WCup
  Foto: Vesa Moilanen / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal