NRK Meny
Normal

Massa: - Jeg skal kjøre igjen

Felipe Massa har gitt sitt første intervju etter den dramatiske krasjen i Ungarn Grand Prix.

Felipe Massa
Foto: Tamas Kovacs / AP

- Jeg vet jeg er heldig som er i live, men jeg skal kjøre igjen, sier Massa til den britiske avisen News of the World.

Under Ungarn Grand Prix mistet brasilianeren kontroll over bilen og krasjet inn i et sikkerhetsgjerde i over 200 kilometer i timen og totalvraket bilen.

Les: Massa krasjet i over 200 km/t

Massa kjørte av banen etter at han ble truffet av en del som var falt bilen til landsmannen Rubens Barrichello. En talsmann for Barrichellos Brawn-lag bekrefter at en del av støtdemperne løsnet fra bilen og TV-kameraet i bilen til Massa viser at han ble truffet av delen.

Massa ble kjørt bort i ambulanse med skader på hodeskallen og ble holdt i koma.

Se Massas dramatiske krasj her:

Video nsps_upload_2009_7_26_16_4_19_1233.gif

- Ulykken var uflaks, men er har flaks som lever. Jeg husker ingenting av det som skjedde, sier Massa.

I tillegg til skadene på hodeskallen, skadet Massa også det ene øyet. Det var lenge usikker om øyeskaden ville sette en stopper for en videre karriere i formel 1 for 28-åringen, men han ser nå ut til å kunne bli helt frisk.

Kranglet med broren

Da Massa våknet var broren Eduardo ved hans side og brødrene hadde en liten krangel ved sykesenga.

- Da jeg våknet skjønte jeg ikke hvorfor jeg var på sykehuset, så jeg spurte om hvorfor jeg var her. Jeg dro i alle slangene jeg var koblet til og broren min forsøket å stoppe meg. Da hadde vi en liten krangel, sier Massa.

Massa var sikker på å vinne løpet sa han til broren så fort han våknet.

- Det var mitt løp. Jeg kunne i tro det da de fortalte meg at Lewis Hamilton hadde vunnet.

Les: Hamiltons første for året

Schumacher vikarierer

Michael Schumacher (t.v.) og Felipe Massa. (Bildet er fra 2006.)

Michael Schumacher (t.v.) og Felipe Massa.

Foto: DANIEL MAURER / AP

I Massa skadefravær er det ingen hvilken som helst som overtar styringen i Ferrarien. Tidligere verdensmester Michael Schumacher er i ferd med å gjøre et comeback i en alder av 40 år.

Les: - Minst like stort som Armstrong

Schumacher besøkte Massa på sykehuset og ble advart av brailianeren i en spøkefull tone mot å blir for varm bak rattet på Ferrarien.

- Det føles bra å endelig ha snakket med Felipe. Jeg er overrasket hvor bra form han er i ettersom krasjen skjedde for bare en uke siden. Vi pratet sammen i tre timer og jeg føler meg veldig lettet nå, sier Schumacher til News of the World.

Siste nytt

 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP
 • Martinsens IceHogs med ny seier

  Andreas Martinsen ser ikke ut til å bli tilgjengelig for det norske landslaget med det første. Søndag vant hans AHL-lag Rockford IceHogs 5-2 hjemme mot Chicago Wolves, og dermed leder IceHogs 2-0 i best av fem kamper. Ishockey-VM starter 04. mai.

  martinsen for norge
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08