NRK Meny
Normal

Massa slapp Alonso forbi

På dagen ett år etter at han nesten omkom i en fryktelig krasj i Ungarn, lå Felipe Massa an til å vinne Tyskland Grand Prix. Det fikk han imidlertid ikke lov til.

Felipe Massa og Fernando Alonso

Felipe Massa (tv) måtte gi fra seg seieren til lagkameraten Fernando Alonso (i midten).

Foto: Martin Meissner / Ap

25. juli i fjor mistet brasilianeren kontrollen på bilen og braste inn i dekkbarrieren under trening i Ungarn Grand Prix. Han ble i all hast fløyet i helikopter til sykehus og tilstanden ble beskrevet som "livstruende, men stabil"

Les også: Massa krasjet i over 200 km/t - Massa fortsatt i livsfare - "Schumi" besøkte Massa - Barrichello har troen på Massa

Ferrari-føreren var tilbake i formel 1-sirkuset i år, og har ikke vunnet siden comebacket. Det kunne han gjort i dag, men en stallordre satte en effektiv stopper for det.

Slapp Alonso forbi

20 runder før mål på Hockenheim-banen i Tyskland ledet Massa foran lagkameraten Fernando Alonso. Spanjolen ligger imidlertid best an i kampen om formel 1-tittelen og presset på for å komme forbi.

Stallordre er ikke lov i formel-1, men etter 47 runder fikk Massa denne meldingen på øret av Ferrari-laget: "Alonso er raskere enn deg. Kan du bekrefte at du forstår?"

Mellom linjene kan man lese dette som en direkte ordre om å slippe frem Alonso.

To runder senere skjedde nettopp det. Alonso dro forbi og Massa fikk en ny beskjed fra ingeniørene i Ferrari-laget: "Bra gjort gutt. Fortsett sånn. Unnskyld".

Åpenlyst

At Massa slapp lagkameraten forbi var det liten tvil om.

- Mer åpenlyst kan man ikke gjøre det. Massa kunne like gjerne ha strukket armen ut av cockpiten og vinket Alonso forbi, sa Anthony Davidson til BBCs radiolyttere.

Da Massa ble bedt om å kommentere det som hadde hendt på pressekonferansen etter løpet, var han ordknapp.

- Jeg trenger ikke si noe. Han passerte meg, sa Massa.

Alonso valgte heller å trekke fram den sterke laginnsatsen til Ferrari.

- Det var et utrolig sterkt resultat for Ferrari-laget. Det er jobbet hardt med bilen, og den var helt perfekt, sa han.

Bot til Ferrari

Etter løpet ble lagledelsen i Ferrari kalt inn på teppet hos arrangørene for å forklare seg. Ferrari nektet imidlertid for at de har gitt ordre til Massa og at avgjørelsen om å slippe forbi Alonso var førerens egen.

- Vi gav overhodet ingen instruksjoner. Jeg mener at ingen feil er begått, eller regler brutt, sier lagets kommunikasjonsdirektør, Luca Colajanni.

- Fernando var litt raskere ved det tidspunktet og det gav vi førerne beskjed om.

Den forklaringen kjøpte ikke løpsledelsen og gav Ferrari en bot på 100.000 dollar.

Alonsos andre seier

Fernando Alonso tok dermed sin annen seier for sesongen. Massa endte på andreplass, mens Red Bulls Sebastian Vettel ble nummer tre.

VM-leder Lewis Hamilton endte på fjerdeplass, mens fjorårets verdensmester Jenson Button fulgte på plassen bak.

Hamilton har 14 poengs ledelse til Button i sammendraget.

Les også: Alonsos tommel forsikret for 78 millioner

Se Massas dramatiske krasj i Ungarn her:

Video nsps_upload_2009_7_26_16_4_19_1233.gif
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Siste nytt

 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal