Martinsen vraket: – Gruet meg til å se laget

NEW YORK (NRK): Det som skulle bli en norsk NHL-duell for første gang siden 2007, blir isteden en helt vanlig Rangers-kamp - sett med norske øyne.

SPO-HKN-OTTAWA-SENATORS-V-COLORADO-AVALANCHE

UTE: Andreas Martinsen har spilt mer og mer for Colorado Avalanche. Her før kampen mot Ottawa forrige uke.

Foto: DOUG PENSINGER / Afp

Andreas Martinsen var nemlig ikke med på å drille rekkene da Colorado Avalanche trente i Madison Square Garden i dag. Etter treningen bekreftet Martinsen til NRK at han ikke kommer til å spille kveldens kamp mot New York Rangers. Dermed blir det ingen norsk duell mellom Martinsen og Mats Zuccarello.

– Det er selvsagt kjedelig på en kamp som i dag, når vi skal spille mot Rangers og Zucca, sier Martinsen til NRK.

– Gruet meg til å se laget

Sist to nordmenn møttes i NHL, var i 2007. Da Patrick Thoresen og Ole-Kristian Tollefsen spilte mot hverandre.

Martinsen har vært en del av Colorado Avalanche i en drøy måned. Han har fått mer og mer tillit av treneren og gjort en solid innsats. Men da Alex Tanguay ble spilleklar etter en kneskade var det ikke lenger plass til Martinsen i kamptroppen.

– Han er tilbake og han er selvskreven i troppen. Da må noen ut og det ble meg. Jeg føler ikke det er fordi jeg har spilt dårlig, da tror jeg at jeg hadde fått beskjed om det, sier Martinsen.

SPO-HKN-OTTAWA-SENATORS-V-COLORADO-AVALANCHE

TØFFING: Andreas Martinsen endte i slåsskamp da laget hans møtte Ottawa Senators i november.

Foto: DOUG PENSINGER / Afp

Beskjeden om at Tanguay var klar til kampen mot Rangers, kom i går kveld. Allerede da innså Martinsen at hans muligheter ble vesentlig mindre.

– Jeg gruet meg litt til å se laget da jeg la meg i går kveld. Men jeg håper at det kommer flere muligheter fremover.

Førstemann inn i troppen

Det finnes likevel noen gode nyheter for Martinsen. For da Tanguay ble skadet, var det nettopp Martinsen som ble tatt opp fra farmerlaget San Antonio. Men selv om Tanguay nå kommer tilbake, er Martinsen fortsatt med i NHL-stallen.

– Nå er alle mann tilbake fra skade og jeg er førstemann inn. Jeg er fortsatt i stallen og plutselig er det en skade, sier Martinsen og legger til:

– Det har vært utrolig gøy å spille i NHL. Når jeg først har kommet hit er jeg liksom ikke fornøyd med å få én kamp. Det frister ikke å spille noe annet sted nå, sier Martinsen.

Lørdag spiller Avalanche neste kamp. Allerede da håper Martinsen å være tilbake på isen.

– Jeg ser lyst på mulighetene. Jeg graver meg ikke ned for at jeg må stå over i dag. Det er ny kamp på lørdag, jeg satser på å være i troppen igjen da.

Siste nytt

 • Uavgjort for Ødegaards Vitesse

  Nederlandske Vitesse og Martin Ødegaard spilte 1–1 borte mot Utrecht i den første kvalifiseringskampen til europaligaen fredag. Vertene tok ledelsen etter 18 minutter, før Tim Matavz utlignet etter et Ødegaard-hjørnespark før pause.

  AFP_1FG2X3
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Norge U20 tapte VM-åpningen

  Norge tapte 1-3 mot Uruguay i sin første kamp i U20-VM i Polen fredag. Søramerikanernes Darwin Nunez satte et nydelig skudd i nettet etter 22 minutter, før Francisco Ginella økte etter svakt, norsk forsvarsspill åtte minutter senere. Christian Dahle Borchgrevink reduserte like etter pause, men tre minutter før full tid punkterte Brian Rodriguez kampen. Norge møter New Zealand på mandag.

 • Verdensrekord i debuten

  Sprinter Salum Kashafali løp inn til verdensrekord under et parafriidrettsstevne i Sveits fredag. Rekordtiden var 10,58. Dette var 25-åringens debut i parafriidrett, og han stiller i klassen T-12 for svaksynte.

  Salum Kashafali
  Foto: Norges friidrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal