Hopp til innhold

Martinsen og Blackhawks tapte knepent foran det nest største NHL-publikumet noensinne

Det var stappfullt på Notre Dame Stadium under NHLs tradisjonelle utendørskamp, men Andreas Martinsen (28) og Chicago Blackhawks klarte ikke dra med seg seieren.

NHL: Winter Classic-Boston Bruins at Chicago Blackhawks

TØFFE TAK: Andreas Martinsen (t.v.) står for grovarbeidet for Chicago Blackhawks. Her har han nettopp sendt Boston-spiller Chris Wagner i bakken.

Foto: Aaron Doster / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

På samme arena som norske Knut Rokne revolusjonerte amerikansk fotball på 1930-tallet spilte Andreas Martinsen og Chicago Blackhawks mot Boston Bruins første nyttårsdag.

Årets tradisjonelle utendørskamp i NHL ble nemlig lagt til Notre Dame Stadium i South Bend, en stadion som rommer drøyt 80.000 tilskuere.

Det var nesten ikke et ledig sete å se da Brendan Perlini sendte Chicago i føringen halvveis inn i første periode.

Lite istid for Martinsen

Men Boston har en av NHLs beste spillere – Patrice Bergeron. Kanadieren la først opp til David Pastrnak som utlignet, og etter at Chicago igjen tok ledelsen igjen var det Bergeron som utlignet selv rett før den andre pausen.

NHL: Winter Classic-Boston Bruins at Chicago Blackhawks

GLEDE: Dominik Kahun klarte ikke holde følelsene tilbake etter å ha scoret 2-1-målet til Chicago.

Foto: Aaron Doster / Reuters

I tredje periode satte Sean Kuraly inn nådestøtet med sin 3–2-scoring, som ga Boston seieren. Brad Marchand fastsatte resultatet til 4-2 i åpent nett rett før slutt.

Det ble på en annen side ingen stor kamp for Andreas Martinsen. Nordmannen var på isen i fire minutter og fjorten sekunder, og han var også på isen da Kuraly scoret det avgjørende målet.

Nordmannen fikk likevel skryt fra de svenske kommentatorene.

– Han er et grymt fysisk prakteksemplar, om det er lov å si. Han er en veltrent, veldig sterk spiller. 104 kilo trønder, sa Viasports svenske ekspertkommentator Håkan Södergren.

Rekordstort publikum

Det var ikke bare Martinsen som fikk skryt av svenskene. Selve kampen ble også hyllet som den beste utendørskampen NHL har arrangert.

– Det var en fantastisk stemning, og en skikkelig bra kamp, sa Södergren, som bor i Norge, etter kampslutt.

– Det er den beste utendørskampen jeg har sett, tempomessig, ble det fulgt opp i det svenske studioet etterpå.

76.126 mennesker hadde tatt seg turen for å se de to lagene i aksjon. Det er det nest største tilskuertallet i NHLs historie.

Blackhawks ligger nå nest nederst i Central-divisjonen, og sluttspillhåpet henger i en tynn tråd. Andreas Martinsen står så langt med ett mål og tre målgivende pasninger på 23 kamper denne sesongen.

NHL: Winter Classic-Boston Bruins at Chicago Blackhawks

FANTASTISK RAMME: Notre Dame Stadium før kampen.

Foto: Matt Cashore / Reuters

«Designet» av nordmann

Stadionet utenfor Notre Dame-universitetet er en av de mest kjente i USA. Den ble åpnet for nesten nitti år siden, i 1930, og mannen som stod bak den ikoniske ovale og «flate» arenaen er norsk.

Det var nemlig lagets hovedtrener Knute Rockne (født Knut Rokne, i Voss i 1888) som bestemte hvordan stadionet skulle se ut, og han var mye av grunnen til at avstanden mellom tribunen og banen var unormalt liten – i stor motsetning til for eksempel Olympiastadion i Los Angeles.

Rockne endte opp som en legende i South Bend, og var hovedtrener for Notre Dame fra 1918 til 1930, før han døde i en flyulykke i 1931. Laget vant 88 prosent av kampene sine under nordmannens ledelse, en seiersprosent ingen har vært i nærheten av å slå siden.

knute

LEGENDE: Knute Rockne (i midten) som trener for Notre Dame.

Foto: AP

Siste nytt

 • Emery avskriver Villa som tittelkandidat: – Vi trenger mer tid

  Aston Villa passerte regjerende seriemester Manchester City på tabellen med tre poeng på eget gress onsdag kveld. Unai Emery vil likevel ikke prate om ligagull.

  Trepoengeren var klubbens 14. strake på Villa Park i ligasammenheng, og Birmingham-klubben klatret til en imponerende 3.-plass i Premier League. Opp til ligaleder Arsenal er avstanden fire poeng.

  – Vi er ikke tittelkandidater. Det er sju lag som er sterkere kandidater enn oss, slo Villa-trener Emery fast etter 1-0-seieren mot City.

  Spanjolen ble ansatt som ny hovedtrener etter Steven Gerrard i fjor høst, og siden inntredenen har han imponert stort med sitt Villa-lag. Denne sesongen spiller laget i serieligaen.

  – Vi kan tro på det, men det er for tidlig å snakke om tittelen etter 15 kamper. Vi er fornøyde med hvor vi ligger, men å holde dette gående er veldig vanskelig. Jeg tror vi trenger mer tid, la Emery til.

  Kun City har bokført flere nettkjenninger enn Villa i Premier League denne sesongen, og det er bare serieleder Arsenal som har vunnet flere kamper.

  Lørdag venter nettopp Arsenal hjemme på Villa Park. En trepoenger der vil sende laget helt opp i ryggen på serielederen.

  – Det er spesielt for meg å slå Guardiola, men nå er fokuset vårt på Arsenal, avsluttet Villa-treneren.

  (NTB)

  Unai Emery og Pep Guardiola under Premier League-kampen mellom Aston Villa og Manchester City
  Foto: AP
 • Suárez tomålsscorer i Gremio-avskjeden – Santos rykket ned etter 111 år på toppnivå i BrasilID

  Uruguayanske Luis Suárez fortsetter å score jevnt og trutt med mål. Onsdag fant han veien til nettmaskene to ganger i sin siste kamp for brasilianske Gremio.

  Den tidligere Atletico Madrid-, Liverpool- og Barcelona-spilleren endte på 29 mål i løpet av sesongen, og 3-2-seieren mot Fluminense sikret laget 2.-plassen på tabellen.

  Suárez signerte i utgangspunktet en toårskontrakt med Gremio, men spissveteranen gir seg allerede etter denne sesongen på grunn av tøff belastning på kroppen. 36-åringen har vært linket til Lionel Messis klubb Inter Miami, men har selv ikke ønsket å kommentere ryktene.

  – Jeg elsker dette livet, men det er tøft å våkne i smerter hver eneste dag. Jeg ønsker å fortsette, men jeg vet ikke helt hva som skjer, sa Suárez til nyhetsbyrået AFP etter kampen.

  Gremio endte til slutt på plassen bak serievinner Palmeiras. I andre enden av tabellen kulminerte årets sesong i stor skuffelse for den tradisjonsrike klubben Santos. Etter 111 år på det øverste nivået i brasiliansk fotball rykket klubben ned etter 1-2-tap hjemme mot Fortaleza.

  Det brasilianske fotballikonet Pelé tilbrakte store deler av sin karriere i klubben. Neymar, Robinho og Rodrygo har også spilt for Santos.

  (NTB)

  Luis Suárez
  Foto: AP
 • Irritert Klopp i strupen på TV-reporter: – Modig av deg å spøke med det

  Liverpool-sjef Jürgen Klopp likte dårlig at TV-reporter Marcus Buckland fleipet med at tyskeren foretrekker at Liverpool spiller tidligkampen på lørdager.

  Klopp kunne onsdag juble for tre viktige poeng i gullstriden borte mot tabelljumbo Sheffield United. Etter kampslutt ble han spurt om kampen mot Crystal Palace lørdag, på Klopps «favorittidspunkt» klokken 13.30.

  – Det er ganske modig av det å spøke med det. Nå skal vi hjem, og jeg vet ikke helt når vi er tilbake i Liverpool. Kanskje klokken ett eller to (på natta). Så har vi to økter før vi møter Palace, avbrøt Klopp.

  Tyskeren har ved flere anledninger uttrykt at det tette kampprogrammet skaper bekymring.

  – Jeg innser at du ikke forstår dette godt nok. Du jobber ikke i fotballen, så hvorfor skal jeg forklare dette til deg? Hvis du spøker med det, er du bare ignorant, fortsatte en irritert Klopp.

  Amazon-reporter Buckland forsøkte deretter å understreke at han ikke mente å være respektløs.

  – Det har du allerede vært, men det er i orden. Du kan si hva du vil, men det kan ikke jeg. Det fungerer annerledes, understreket Klopp.

  Etter 2-0-seieren mot Sheffield United bekreftet Klopp at midtstopper Joel Matip har pådratt seg et avrevet korsbånd.

  (NTB)

  Jürgen Klopp
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal