Overlevde ny kuttrunde: – Veldig deilig

Andreas Martinsen (25) rykker stadig nærmere NHL-eventyret.

Andreas Martinsen

UNNGIKK KUTT: Andreas Martinsens er fortsatt i troppen til Colorado Avalanches tropp. Her avbildet under VM i mai.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

I verdens største ishockeyliga er det mange spillere som kjemper om få ledige plasser inn mot sesongstart. Stadig vekk får spillere beskjed om at de ikke er med videre.

Søndag var nok en «kuttdag» for NHL-laget Colorado Avalanche, men Martinsen var blant dem som slapp unna en tur innom sjefens kontor. Dermed kjemper han fortsatt om en plass i troppen til sesongstart.

– Det var selvfølgelig veldig deilig. Målet mitt er jo å være med hele veien, så jeg må bare levere hver dag. Det er så mange bra spillere her, så det kommer til å bli tøft, sier Martinsen til Nettavisen.

Håper å få spille

Andreas Martinsen gikk rett fra VM-spill med Norge til Colorado Avalanche. 25-åringen signerte en ettårskontrakt, og var innstilt på at han ikke kom til å spasere inn på laget.

Jonas Holøs under VM i Tsjekkia i mai.

Jonas Holøs og Andreas Martinsen er landslagskolleger.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Etter en knallhard sommer er han lettet over fortsatt å være med. Tirsdag venter treningskamp mot Anaheim Ducks.

– Jeg håper jeg får spille den kampen, sier han.

Drømmen lever videre

Colorado Avalanche er klubben Jonas Holøs var i i 2010/11, og Martinsen forhørte seg med den norske backen før han signerte kontrakten.

– Han har bare sagt positive ting, og at det selvsagt var tøft og sånn, men at det er noe man må være forberedt på. Det er sånn det er, sa Martinsen til NRK tidligere i sommer.

For selv om kontrakten er underskrevet, er ikke drømmen innfridd. Det er en toveis-kontrakt som gjør at han fort kan bli sendt ned for å spille for AHL-klubben Lake Erie Monsters.

Siste nytt

 • Islandsk motstand for Molde

  Molde skal møte KR frå Island i første kvalik-runde til Europaligaen. Brann møter Shamrock frå Island, medan Haugesund møter vinnaren av førkvalifiseringa mellom Barry Town (Wales) og Cliftonville (Nord-Irland).

  Kampane går 11. og 18. juli, og Molde og Brann spelar heime først.

  Moldes Ohi Omoijuanfo (t.h) jubler etter 1-0 målet i eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • Nordirsk motstander for RBK

  Rosenborg møter nordirske Linfield i 1. kvalifiseringsrunde til mesterligaen i fotball. Trønderne starter med bortekamp mot Belfast-klubben. RBK møtte Linfield senest i 2010, da ble det 2-0-seier sammenlagt. Kampene spilles 9./10. og 16./17. juli.

  Rosenborg
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Kan rekke åttedelsfinalen

  Caroline Graham Hansen har pådratt seg en liten leddbåndsskade, opplyste det norske landslagets lege Said Tutunchian da han møtte pressen tirsdag. Graham Hansen ble taklet i mandagens 2-1-seier mot Sør-Korea.

  – Vanligvis er det veldig god prognose for dette. Vi skal gi henne aktiv rehabilitering og fysikalsk behandling fram mot kampen. Målet er at hun skal bli klar til kamp på lørdag. Hun ser veldig postivt på dette, sier Tutunchian.

  Verdensmesterskapet i fotball for kvinner 2019 Sør-Korea - Norge (1-2)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal