NRK Meny
Normal

Martin tar avskjed med Strømsgodset

Mandag holdes det pressekonferanse på Marienlyst og Martin Ødegaard skal ta farvel med Drammen og Strømsgodset.

Martin Ødegaard

KLER SEG I HVITT: Her blir Martin Ødegaard presentert som Real Madrid-spiller.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Torsdag i forrige uke ble den historiske overgangen endelig bekreftet og Martin Ødegaard ble presentert som Real-spiller foran et internasjonalt pressekorps i Madrid. Der forklarte 16-åringen hvorfor valget hadde falt på Real Madrid og at overgangen er en drøm han skal nyte.

Mandag kl. 10 er det Strømsgodset sin tur. Der får norsk presse en ny og større anledning til å høre hva Ødegaard tenker om sitt videre fotballiv i storklubben Real Madrid. Pressekonferansen skulle etter planen blitt avholdt fredag i forrige uke, men ble altså flyttet til over helga.

Det blir det også tid for avskjed med Strømsgodset og Drammen for 16-åringen. Nå venter et nytt fotballiv i verdens største fotballklubb i Madrid.

– Først og fremst gledelig

Rune Marthinsen

LANG FARTSTID: Rune Marthinsen har vært i Strømsgodset siden 1986.

Foto: Pressefoto: Strømsgodset

En av dem som skal ta avskjed med Ødegard er Rune Marthinsen. På hjemmesidene til Strømsgodset blir han presentert som «Mr. Strømsgodset». Kanskje ikke så rart. Rune Marthinsen har jobbet i klubben helt siden han ble oppmann for A-laget i 1986.

– Jeg er stolt og rørt, sier han og skryter videre av Ødegaard.

– Jeg er sikker på at han vil mestre dette på en forbilledlig måte. Martin er en helt unik gutt. Alle i Strømsgodset tror han om ikke så lenge blir god nok til å spille for Real Madrid.

Etter nesten 30 år i klubben har han vært med på opprykk, nedrykk, cupgull og seriegull. Nå får han være med på noe som ikke bare er unikt i Strømsgodsets historie, men også i norsk fotballs historie.

– En ekte drammensgutt

Med sin lange fartstid i Strømsgodset kan Marthinsen også se tilbake på da Martins far Hans Erik Ødegaard spilte juniorfotball i Drammen og deretter fikk en lang karriere i Godset. Også han skal starte på et nytt kapittel i den spanske hovedstaten.

– Det er litt rart, men først og fremst gledelig. Jeg tror ikke vi kommer til å miste kontakten, sier Marthinsen som nå er markedssjef i Strømsgodset.

– Vi må bare akseptere at Martin har blitt så god at verdens største klubb vil kjøpe han. Martin er en ekte og god drammensgutt. Nå må vi bare ønske han lykke til.

Siste nytt

 • Moyes tok sitt første poeng

  I sitt andre forsøk etter at han ble ansatt som manager, maktet David Moyes å lede West Ham til poeng. Fredag spilte laget 1-1 hjemme mot Leicester. Marc Albrighton og Cheikhou Kouyaté sto for scoringene.

  Moyes
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Turvoll Fossli reiser hjem

  Sondre Turvoll Fossli reiser hjem fra Ruka etter å ha kommet på sjetteplass under fredagens langrennssprint, skriver NTB. Fossli endte på sjetteplass i finaleheatet, men reiser nå hjem for å forberede seg til verdenscupen på Lillehammer.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sveits vant mot Norge

  Sveits vant bronse i curling-EM etter å ha slått Norge 6-5 i fredagens kamp. I finalen i morgen møtes Sverige og Skottland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal