NRK Meny
Normal

Martin tar avskjed med Strømsgodset

Mandag holdes det pressekonferanse på Marienlyst og Martin Ødegaard skal ta farvel med Drammen og Strømsgodset.

Martin Ødegaard

KLER SEG I HVITT: Her blir Martin Ødegaard presentert som Real Madrid-spiller.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Torsdag i forrige uke ble den historiske overgangen endelig bekreftet og Martin Ødegaard ble presentert som Real-spiller foran et internasjonalt pressekorps i Madrid. Der forklarte 16-åringen hvorfor valget hadde falt på Real Madrid og at overgangen er en drøm han skal nyte.

Mandag kl. 10 er det Strømsgodset sin tur. Der får norsk presse en ny og større anledning til å høre hva Ødegaard tenker om sitt videre fotballiv i storklubben Real Madrid. Pressekonferansen skulle etter planen blitt avholdt fredag i forrige uke, men ble altså flyttet til over helga.

Det blir det også tid for avskjed med Strømsgodset og Drammen for 16-åringen. Nå venter et nytt fotballiv i verdens største fotballklubb i Madrid.

– Først og fremst gledelig

Rune Marthinsen

LANG FARTSTID: Rune Marthinsen har vært i Strømsgodset siden 1986.

Foto: Pressefoto: Strømsgodset

En av dem som skal ta avskjed med Ødegard er Rune Marthinsen. På hjemmesidene til Strømsgodset blir han presentert som «Mr. Strømsgodset». Kanskje ikke så rart. Rune Marthinsen har jobbet i klubben helt siden han ble oppmann for A-laget i 1986.

– Jeg er stolt og rørt, sier han og skryter videre av Ødegaard.

– Jeg er sikker på at han vil mestre dette på en forbilledlig måte. Martin er en helt unik gutt. Alle i Strømsgodset tror han om ikke så lenge blir god nok til å spille for Real Madrid.

Etter nesten 30 år i klubben har han vært med på opprykk, nedrykk, cupgull og seriegull. Nå får han være med på noe som ikke bare er unikt i Strømsgodsets historie, men også i norsk fotballs historie.

– En ekte drammensgutt

Med sin lange fartstid i Strømsgodset kan Marthinsen også se tilbake på da Martins far Hans Erik Ødegaard spilte juniorfotball i Drammen og deretter fikk en lang karriere i Godset. Også han skal starte på et nytt kapittel i den spanske hovedstaten.

– Det er litt rart, men først og fremst gledelig. Jeg tror ikke vi kommer til å miste kontakten, sier Marthinsen som nå er markedssjef i Strømsgodset.

– Vi må bare akseptere at Martin har blitt så god at verdens største klubb vil kjøpe han. Martin er en ekte og god drammensgutt. Nå må vi bare ønske han lykke til.

Siste nytt

 • Pinot-seier i Tour of the Alps

  Franske Thibaut Pinot tråkket inn til 6.-plass på den avsluttende etappen av Tour of the Alps. Det holdt til å vinne rittet sammenlagt.

  Det var ukrainske Mark Padun fra Bahrain-laget som vant etappen.

  CYCLING-AUT
  Foto: REINHARD EISENBAUER / AFP
 • Agüero ute resten av sesongen

  Sergio Agüero har spilt sin siste kamp for Manchester City denne sesongen, sa manager Pep Guardiola fredag.

  – Han kommer til å være ute i fire til fem uker, sa Guardiola på sin pressekonferanse fredag ettermiddag.

  Soccer Man City Aguero
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis også i fredagens 2. runde av turneringen Shamkir Chess torsdag. Nordmannen hadde hvite brikker mot tsjekkeren David Navara.

  Lørdag møter Carlsen hjemmefavoritten Rauf Mamedov fra Aserbajdsjan.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal