Ødegaard storspilte igjen: – Ligaens beste spiller

Martin Ødegaard slo en genial målgivende pasning da Real Sociedad slo Alavés. Nå beskrives han som den beste spilleren i Spania denne sesongen.

Spain Soccer La Liga

HYLLES: Martin Ødegaard tar Spania med storm.

Foto: Alvaro Barrientos / AP

Laster innhold, vennligst vent..

Sid Lowe regnes som en av verdens fremste eksperter på spansk fotball.

Da Martin Ødegaard åpnet Alavés-forsvaret med en utsøkt pasning, roste The Guardian-journalisten nordmannen opp i skyene til sine 444 000 følgere på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Den Madrid-baserte briten mener man har en god sak hvis man vil kalle Ødegaard for La Ligas beste spiller så langt denne sesongen.

Lowe er ikke den eneste som lar seg imponere.

– Ødegaard-magi løftet Sociedad til andreplass. Forarbeidet til 1-0 var eksepsjonelt, skriver den spanske avisen Marca.

– Ødegaard utvikler seg stadig og regisserte strålende. Han viste seg igjen for Real Madrid i utstillingsvinduet, melder AS.

– En vits at han ikke spiller for Real Madrid

18 minutter var passert da det var klart for Ødegaard-magi i San Sebastián. 20-åringen åpnet med å slå tunnel på Tomás Pina, deretter sendte han av gårde en pasning som passerte hele Alavés-forsvaret og endte hos Mike Oyarzabal. Spanjolen var iskald alene med keeper og ga hjemmelaget ledelsen.

Laster Twitter-innhold

Den svenske kommentatoren Christopher Kviborg var svært begeistret på C More i pausen.

– Det er en vits at han ikke spiller for Real Madrid denne sesongen. Han er helt enkelt en av La Ligas beste spillere.

Spain Soccer La Liga

IMPONERER: Martin Ødegaard roses opp i skyene av de fremste ekspertene på spansk fotball.

Foto: Alvaro Barrientos / AP

20-åringen fra Drammen er lånt ut fra Real Madrid til Real Sociedad og har storspilt i sin første sesong på Spanias øverste nivå. To scoringer har det blitt. I kamp nummer seks kom den første målgivende pasningen i ligaen. Viasport-ekspert Petter Veland håper Kari og Ola Nordmann skjønner at noe stort er på gang.

– Vi begynner å bli bortskjemte nå. Det er nesten så man ikke tror det man ser. Han er helt der oppe nå.

Ødegaard skal i utgangspunktet spille for Real Sociedad også neste sesong, men Veland tror nordmannen kan være Madrid-spiller igjen neste sommer.

– Hvis han fortsetter som dette kommer de til å vurdere å hente han tilbake igjen. Madrid, Sociedad og Ødegaard må bestemme seg for hva de vil. Martins mening vil ha mye å si, forteller Veland.

Tabelltoer

Spain Soccer La Liga

JUBEL: Martin Ødegaard kunne feire med lagkameratene.

Foto: Alvaro Barrientos / AP

Ødegaard & co. kjørte over gjestene fra Alavés i 90 minutter. Willian José og Oyarzabal sørget for at det endte 3–0. Seieren sender Real Sociedad og Ødegaard opp på andreplass på tabellen med 13 poeng på seks kamper. Real Madrid topper med 14 poeng. Allerede på søndag venter Sevilla på bortebane for Ødegaard og Real Sociedad.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Fjernet fra Real Sociedad-troppen

  Onsdag var Martin Ødegaard utelatt fra Real Sociedads oversikt over de 30 spillerne som senere denne uken skal starte opptreningen til neste sesong.

  Dermed virker det å være hold i spanske avisers rapporter om at Ødegaard blir Real Madrid spiller, fra og med kommende sesong.

  I utgangspunktet skulle midtbanestjernen være utlånt til Real Sociedad i to sesonger, men det ser ut til å stoppe etter ett år.

  Martin Ødegaard
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Paris-maraton avlyst

  Arrangørene av Paris Marathon har sammen med myndighetene i Paris valgt å avlyse årets versjon av løpet, melder arrangøren i en pressemelding.

  Årsaken skal være at en så stor andel av de påmeldte var utlendinger og får problemer med å kunne stille.

  Paris Marathon
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Ny lagkamerat for Froome og Hagen

  Den klatresterke canadiske Michael Woods har i likhet med Carl Fredrik Hagen signert for hardtsatsende Israel Start-Up Nation foran neste sesong.

  33 år gamle Woods, som tok VM-bronse på fellesstarten i 2018, har signert en treårskontrakt.

  I tillegg til Froome og Carl Fredrik Hagen har profiler som Daryl Impey og Patrick Bevin signert kontrakter med laget den siste tiden.

  Michael Woods
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal