NRK Meny
Normal

Ødegaard topper talentliste

Martin Ødegaard (15) er kåret til det største fotballtalentet i verden.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard ble den yngste spilleren noensinne til å spille en EM-kvalifisering. Nå er han kåret til verdens største fotballtalent.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Nettstedet Teamtalk har den siste tiden vurdert og kåret verdens 50 største fotballtalenter.

Tirsdag ble topp-ti-listen presentert. Helt på toppen troner Strømsgodset-spiller Martin Ødegaard.

– Inntil i forrige måned hadde få hørt om Liverpool-supporteren alle klubber nå ønsker seg. Men han får fortjent vår vidunderbarn-tittel, skriver nettstedet i sin begrunnelse.

Står i kø for signaturen

15 år gamle Ødegaard har den siste tiden blitt en snakkis langt utenfor Norges grenser.

Store klubber som Real Madrid og Ajax skal stå i kø for å sikre seg ungguttens attraktive signatur, men foreløpig bruker unggutten tiden til å se nøye på alternativene som foreligger.

Rett bak seg på Teamtalks liste har Strømsgodset-spilleren Barcelonas stortalent Alen Halilovic.

18-åringen ble hentet til den katalanske storklubben fra kroatiske Dinamo Zagreb tidligere i år og har allerede fått tre kamper for Barcelonas B-lag.

Halilovic, som rapporteres å få sjansen på A-laget om bare kort tid, er den yngste spilleren som noen gang har gjort mål i den kroatiske toppdivisjonen. Det gjorde han for to år siden – i en alder av 16 år og 112 dager.

Brasiliansk stortalent på lista

Tredjeplassen på lista går til brasilianske Gabriel Barbosa.

Også han er 18 år og spiller i øyeblikket for storklubben Santos i hjemlandet. Der har han allerede gjort seg fortjent til tilnavnet «Gabigoal».

Videre nedover Teamtalks liste følger 16-åringen Hachim Mastour (Milan) og Ajax-spiller Riechedly Bazoer. Sistnevnte er 18 år og har lenge vært linket til blant andre Manchester City.

De fem siste i topp-ti-listen er brasilianske Mosquito (Atletico Paranaense, 18 år), Youri Tielemans (Anderlecht, 17 år), Neal Maupay (Nice, 18 år), Ruben Neves (Porto, 17 år), Seung-Woo Lee (Barcelona, 16 år).

Siste nytt

 • FIS lar russerne gå verdenscup

  De seks russiske langrennsløperne som er utestengt av IOC på livstid får inntil videre lov til å konkurrere i verdenscupen. Det melder Det internasjonale skiforbundet (FIS) i en pressemelding torsdag. FIS sitt dopingpanel avventer til de får bevis fra IOC før de eventuelt ønsker å utestenge utøverne.

  Belog og Legkov
  Foto: Pierre Teyssot / Afp
 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Norge slo Tyskland

  Norge måtte slå Tyskland for å gå videre til semifinalen i EM, og «Team Ulsrud» innfridde forventningene. Tyskland holdt følge med nordmennene hele veien, men Ulsrud og gjengen holdt hodet kaldt, og vant til slutt 6-4.

  Team Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad