NRK Meny
Normal

Ødegaard topper talentliste

Martin Ødegaard (15) er kåret til det største fotballtalentet i verden.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard ble den yngste spilleren noensinne til å spille en EM-kvalifisering. Nå er han kåret til verdens største fotballtalent.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Nettstedet Teamtalk har den siste tiden vurdert og kåret verdens 50 største fotballtalenter.

Tirsdag ble topp-ti-listen presentert. Helt på toppen troner Strømsgodset-spiller Martin Ødegaard.

– Inntil i forrige måned hadde få hørt om Liverpool-supporteren alle klubber nå ønsker seg. Men han får fortjent vår vidunderbarn-tittel, skriver nettstedet i sin begrunnelse.

Står i kø for signaturen

15 år gamle Ødegaard har den siste tiden blitt en snakkis langt utenfor Norges grenser.

Store klubber som Real Madrid og Ajax skal stå i kø for å sikre seg ungguttens attraktive signatur, men foreløpig bruker unggutten tiden til å se nøye på alternativene som foreligger.

Rett bak seg på Teamtalks liste har Strømsgodset-spilleren Barcelonas stortalent Alen Halilovic.

18-åringen ble hentet til den katalanske storklubben fra kroatiske Dinamo Zagreb tidligere i år og har allerede fått tre kamper for Barcelonas B-lag.

Halilovic, som rapporteres å få sjansen på A-laget om bare kort tid, er den yngste spilleren som noen gang har gjort mål i den kroatiske toppdivisjonen. Det gjorde han for to år siden – i en alder av 16 år og 112 dager.

Brasiliansk stortalent på lista

Tredjeplassen på lista går til brasilianske Gabriel Barbosa.

Også han er 18 år og spiller i øyeblikket for storklubben Santos i hjemlandet. Der har han allerede gjort seg fortjent til tilnavnet «Gabigoal».

Videre nedover Teamtalks liste følger 16-åringen Hachim Mastour (Milan) og Ajax-spiller Riechedly Bazoer. Sistnevnte er 18 år og har lenge vært linket til blant andre Manchester City.

De fem siste i topp-ti-listen er brasilianske Mosquito (Atletico Paranaense, 18 år), Youri Tielemans (Anderlecht, 17 år), Neal Maupay (Nice, 18 år), Ruben Neves (Porto, 17 år), Seung-Woo Lee (Barcelona, 16 år).

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag