Martin Ødegaard hentet inn: – Kan bli en joker

Lagerbäck bestemte søndag å gjøre to sentrale endringer før møtet med Bulgaria. Martin Ødegaard kommer inn i troppen, og Sander Berge drar hjem.

Martin Ødegaard

INNE I TROPPEN MOT BULGARIA: Martin Ødegaard ble søndag hentet inn før ktirsdagens kamp mot Bulgaria.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Real Madrid- og Vitessespilleren er hentet inn til Norges tropp mot Bulgaria, og var søndag på treningsfeltet med resten av landslaget.

Ødegaard ble opprinnelig tatt ut i U21-landslagstroppen. Årsaken var at Norge fortsatt hadde muligheten til å kvalifisere seg for EM. Det håpet sluknet med 1-2-tapet for Tyskland fredag.

Nå hentes Martin Ødegaard opp på A-landslaget.

Kan bli en «boksåpner»

– Ødegaard kan komme inn som en joker om vi trenger en scoring, sier NRKs fotballekspert Morten Morisbak Skjønsberg.

Ødegaards styrke er ifølge Skjønsberg kreativiteten. Den kan komme godt med om Bulgaria legger seg like kompakt som i kampen sist.

– Som en boksåpner?

– Ja, det kan han godt bli. Hvis Norge sliter med å åpne et tett forsvar, kan han være en type spiller man kan slenge innpå for å endre kampbildet, sier han.

Likevel tror ikke Skjønsberg at 19-åringen stiller fra start.

– Det vil være overraskende, for da burde han også ha vært med på det viktigste andre landslaget. Det finnes også gode alternativer med litt mer muskler og andre kvaliteter, som kanskje er viktig i en sånn kamp, sier han.

Stiller med brudd

Nederland-proffen pådro seg nylig et brudd i hånden i en cupkamp for klubblaget Vitesse. Skaden skaper imidlertid ikke bekymring.

Landslagssjef Lars Lagerbäck sa følgende om Ødegaard-diskusjonen da han presenterte sin tropp til kampen mot Slovenia og Bulgaria:

– For hans utvikling og for A-landslagets del er det bedre at han får to ganger 90 minutter av Smerud denne gangen. Han har veldig lite spilletid. Han var skadet også i vår, så jeg tror vi er tjent med at han kommer enda bedre i gang i Nederland.

PS! Martin Ødegaard fikk sin landslagsdebut mot nettopp Bulgaria. Da var han 15 år og 300 dager gammel.

Berge dro hjem

Sander Berge

DRO HJEM: Ole Selnæs får trolig jobben på midtbanen igjen, etter at Sander Berge søndag dro tilbake til Belgia.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

En som definitivt ikke stiller er Sander Berge. Genk-proffen klarer ikke å kvitte seg med muskelstivheten.

Berge har stått over flere landslagstreninger denne uken og var ikke å se på banen da Slovenia ble beseiret med 1-0 på Ullevaal lørdag.

Søndag opplyser Norges Fotballforbund at Berge reiser hjem til Belgia for å fortsette rehabiliteringen der.

Berge har spilt mange kamper for klubblaget Genk den siste tiden og merker hardkjøret på kroppen. Både torsdag og fredag sto han over landslagets fellestreninger. Det skal ikke være fare for at problemene Belgia-proffen opplever har sammenheng med skaden som skapte problemer for ham tidligere i år.

Frankrike-proffen Ole Selnæs rykket inn på Berges plass på den norske midtbanen lørdag og ble matchvinner.

Sportsnyheter

Slik reagerte Hareide da Eriksen falt om: – Hva f*** skjedde nå?

Alt lå til rette for en hyggelig kveld med dansk EM-fotball på skjermen. Det ble i stedet en av Åge Hareides verste dager.

Sende Austerrike vidare etter hovudsmell: – Det er hårreisande at han fekk spele vidare

Premissane før kampen var klare. Austerrike måtte slå Ukraina for å sikre avansement frå gruppa, medan uavgjort ville halde for Ukraina. Til slutt var det ein Christoph Baumgartner med hovudskade som blei avgjerande.

Siste nytt

 • Hegerberg får dansk spisskollega

  Den danske fotballprofilen Signe Bruun forlater Paris Saint-Germain og blir spisskollega med Ada Hegerberg i Lyon.

  Det melder Lyon på sine nettsider. Bruun har signert en toårskontrakt med sin nye arbeidsgiver. 23-åringen har spilt for PSG siden 2018.

  Lyon har vært den dominerende klubben i europeisk kvinnefotball i en årrekke. Sist sesong ble imidlertid Hegerberg og lagvenninnene vippet ned fra tronen i hjemlandet av nettopp PSG.

  I mesterligaen ble det exit i kvartfinalen, også det mot PSG.

  Signe Bruun spilte tidligere for Fortuna Hjørring i fire sesonger. Hun står med 13 landskamper.

  Spain Soccer Women's Champions League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Italia vil ha EM-finalen i Roma

  Italias statsminister Mario Draghi sier han vil «jobbe for å få finalene til Roma», skriver avisen La Repubblica.

  Årsaken er at smittetallene stiger i Storbritannia og London, der finalen skal spilles på Wembley stadion 11. juli. Smittetallene er svært lave i Italia for tiden.

  Draghi kom med uttalelsen da han stilte til felles pressekonferansen med den tyske forbundskansleren Angela Merkel mandag.

  – Jeg støtter at finalen ikke finner sted i et land der risikoen for smitte åpenbart er stor, sa regjeringssjefen.

 • Barcelona-klare Depay herjet

  Den ferske Barcelona-spilleren Memphis Depay var involvert i samtlige scoringer da Nederland sikret gruppeseieren i EM med 3-0 over Nord-Makedonia. Depay scoret ett, la opp til ett og stod bak skuddet der Georginio Wijnaldum satte inn returen. Wijnaldum stod også bak det siste målet da Depay fant ham i 16-meteren.

Sendeplan

Kl. Program Kanal