Martin Johnsrud Sundby: – Dette smaker mye bedre enn i fjor

VAL DI FIEMME/OSLO (NRK.no): Martin Johnsrud Sundby levnet ingen tvil om hvem som er kongen av Tour de Ski opp monsterbakken. Etter målgangen var han klar på at denne seieren smakte bedre enn i fjor.

Martin Johnsrud Sundby,

Martin Johnsrud Sundby tok sin andre tour-seier etter å ha knust Petter Northug i mosterbakken.

i maal

Løperne lå som slakt i målområdet.

– Det er mye, mye større for meg å vinne i år enn i fjor. I fjor var ikke konkurransen fullt så sterkt. I år hadde jeg presset på meg. Det er fantastisk deilig å kunne innfri, sier Johnsrud Sundby og gliser.

Det var svært glad, og sliten Martin Johnsrud Sundby som slapp endelig kunne slippe jubelen løs i målområdet. Der lå løperne som slakt, for denne tour-seieren kostet dyrt for en utslitt Sundby.

Der lå løperne som slakt, for denne tour-seieren kostet dyrt for en sliten Sundby.

– Jeg syntes Petter gikk sinnssykt fort, og sleit med å følge med. Jeg får kommet meg inn i løpet, og setter et jevnt sig. Petter gjør et smart løp og slipper tidlig. Da får jeg selvtilliten til å få sekundene, forteller Johnsrud Sundby til NRK.

Martin Johnsrud Sundby smilte fra øret til øret da han møtte NRKs Ida Nysæther Rasch etter finalen i Tour de Ski. Som i fjor takker han familien for støtten han får som langrennsløper.

Martin Johnsrud Sundby var tydelig glad for seieren. Foto: NRK.

Mosterbakken avgjorde

– Det er så vondt, og de sekundene går så seigt, ler han.

For det var mosterbakken som skulle avgjøre hele løpet. Northug og Johnsrud Sundby gikk sammen frem til 14 minutter og 30 sekunder. Da klarte ikke lenger Northug å holde tempoet til Johnsrud Sundby.

Monsterbakken spiste sekundene frem til Johnsrud Sundby, som i ensom majestet kunne gå inn til sin andre Tour de Ski-seier på rad.

Martin Johnsrud Sundby drar fra Petter Northug Jr. knappe kvarteret inn i finalen i Tour de Ski. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Her stikker Johnsrud Sundby fra Petter Northug. Foto: NRK.

– Jeg er god på mye

– Hva gjør at du klarer dette for andre året på rad?

– Jeg går jevnt i alle distanser og konkurranser jeg er med. Jeg er et lite knepp bedre enn Petter opp bakken i dag. Jeg er fornøyd med dette. Jeg er god på mye, men ikke fantastisk på noe, sier Sundby.

Han blir dermed den første løperen som vinner Tour de Ski to ganger på rad etter Dario Cologna.

– Han er klatrekongen i dag. Han er kongen av monsterbakken 2015, utbrøt kommentator Jann Post da Sundby gikk i mål.

– Det ligger mye blod, svette og tårer bak det her, supplerte ekspertkommentator Morten Aa Djupvik.