Martial strålte for United: – Han var fremragende

Anthony Martial kunne fått et «hat trick» av målgivende pasninger, men svake avslutninger av lagkompisene gjorde at det ble med to. Ole Gunnar Solskjærs lag tok sin femte seier på de seks siste kampene.

6-lmHcn6_EY

SERVERTE OG SCORET: Marcus Rashford (t.v.) scoret 3-1-målet, etter at Anthony Martial hadde lagt alt til rette for han. Franskmannen Martial hadde målgivende til den første scoringen også.

Foto: ANDREW YATES / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Anthony Martial fikk ikke et mål i dag, men han var fremragende, sier Ole Gunnar Solskjær etter kampen, gjengitt hos BBCs sportsstudio.

– Nok en gang er det Martial som setter opp en av sine lagkamerater på en meget god måte. Å ha fått han tilbake på spissplass gjør at de rundt han fungerer langt bedre enn de gjør uten han, konkluderte TV 2s Jesper Mathisen med like før slutt.

For det var franskmannen som spilte hovedrollen i oppgjøret mot Brighton på Old Trafford. først en målgivende pasning til den første scoringen, og deretter var han nest sist på 3-1-scoringen som punkterte kampen.

Og for første gang siden seriestarten scoret Ole Gunnar Solskjærs lag mer enn to mål på hjemmebane i Premier League.

De røde djevlene klarter til 7. plass på tabellen før landslagspausen.

– Vi burde scoret flere mål i dag. Det var en fantastisk kamp av gutta. Det er en fryd å se dem angripe, avsluttet Solskjær.

Laster innhold, vennligst vent..

Tilbake på nivået de var før Solskjær ble permanent manager

– Det gjenstår fortsatt en god del av kampen, innledet BBCs Simon Stone i sportsstudioet til den engelske kringkasteren.

– Men det ser ut som Manchester United er på vei mot sin femte seier på de seks siste kampene. De er tilbake i den formen de var i før Ole Gunnar Solskjær ble permanent manager i mars, la Stone til.

Det var med god grunn at BBCs Stone var optimist etter de første 20 minuttene på Old Trafford.

For etter 17 minutter sendte Andreas Pereira de røde djevlene i ledelsen. Kantspilleren fyrte av med venstrefoten fra elleve meter, ballen traff en Brighton-forsvarer og fintet ut keeper Mathew Ryan. Drømmestart for Manchester United.

Laster Twitter-innhold

Hyllet Uniteds «nye» midtbanegeneral

Scott McTominay jublet for Uniteds andre scoring, men scoringen ble sendt for vurdering opp til VAR-kontoret. Etter litt om og men, konkluderte man med at det ikke var hands på Uniteds vikariende kaptein Harry Maguire i foranledningen til målet.

– Fra en vinkel så det ut som ballen treffer Maguires hånd, mens man fra den andre vinkelen tror ballen treffer hodet. Til slutt ble det tatt en korrekt avgjørelse, men det tok for lang tid, mente Clinton Morrison hos BBC Radio 5 Live.

For øvrig ble McTominay fratatt scoringen, og målet ble kreditert som et selvmål. Likevel, unggutten imponerer ekspertene:

– Han imponerer meg. Han vinner ballen ved å takle, har et godt driv og han har mange scoringer i seg. Han begynner å bli en komplett midtbanespiller, skrøt samme Morrison, som selv spilte for Crystal Palace i sin aktive karriere.

Siste nytt

 • Danmark til EM etter dramatisk kamp

  Danmark måtte ha uavgjort borte mot Irland for å ta seg til EM.

  Åge Hareides menn ledet da klokka passerte 84 minutter etter en scoring av Martin Braithwaite.

  Men så steg Irlands Matt Doherty til værs. Han stanget inn utligningen.

  Heldigvis for danskene klarte ikke Irland å score flere ganger. Dermed er Hareide og Danmark klare for EM neste sommer.

  Åge Hareide
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix)
 • Spansk fotballstreik avblåst

  Fotballstreiken i den spanske toppserien for kvinner er avblåst, melder interesseorganisasjonen AFE på sine sider.

  I oktober stemte 200 spillere for en streik etter et helt år med mislykkede lønnsforhandlinger, skriver BBC.

  Blant annet krever spillerne mer profesjonelle avtaler. Åtte kamper ble utsatt forrige uke på grunn av streiken.

  Nå er det bestemt at forhandlingene skal gjenopptas.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: FC Barcelona Femení/Twitter
 • VM i hurtig- og lynsjakk til Moskva

  Romjulens VM i hurtig- og lynsjakk skal spilles i Moskva, opplyser det internasjonale sjakkforbundet (FIDE).

  Det er andre år på rad at mesterskapet spilles i Russland.

  Saudi-Arabias konge, Salman bin Abdul Aziz Al-Saud, kjøpte retten til å arrangere VM fra 2017 til 2019, men mesterskapet er blitt flyttet til et annet land fordi ikke alle spillerne slapp inn i Saudi-Arabia.

  Magnus Carlsen var blant dem som sa han ikke ville spille VM dersom ikke alle spillerne fikk delta. Nå er det imidlertid klart at han stiller til start fra 26.-30. desember.

  Magnus Carlsen
  Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal