Røiseland følte seg «helt forferdelig» etter ny triumf: – Det var tungt

SOLDIER HOLLOW/OSLO (NRK): Marte Olsbu Røiseland senket alle blinkene, og leverte sin tredje verdenscupseier i karrieren. Men hun fikk langt fra godfølelsen i de amerikanske «sjokkløypene».

olsbu røiseland

SEIERSGLIS: Marte Olsbu Røiseland tok karrierens tredje individuelle verdenscupseier.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Marte Olsbu Røiseland har virkelig funnet formen noen uker før VM i Östersund. Etter suksesshelgen i Nove Mesto i desember kriget hun seg tilbake på pallen i Ruhpolding i januar.

Torsdag kveld leverte Froland-dama nok et kjempeløp, og det i de samme løypene Johannes Thingnes Bø kalte «sjokkerende» tidligere denne uka.

– Se på dette da! Det blir en enorm ledelse i mål, og den skal bli vanskelig å slå. Hun har stått denne sisterunden bedre enn de fleste, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith da Røiseland skøytet seg over målstreken til overlegen bestetid.

– Forferdelig

28-åringen var bunnsolid på standplass, og senket alle ti blinkene med den aller største selvfølgelighet.

røiseland

NY BRAGD: I Nove Mesto tok Marte Olsbu Røiseland sine to første verdenscupseire. I Soldier Hollow utenfor Salt Lake City tok hun torsdag sin tredje.

Foto: Michal Cizek / AFP

– Det var tungt, og man kjente virkelig høyden. Så jeg er virkelig glad for at jeg skjøt ti treff. Jeg brukte en del tid på stående, men det var absolutt verdt det, sier Røiseland etter løpet.

NRK-kommentatorene tvilte derimot på om hun kom til å klare å holde Kaisa Mäkäräinen og Anastasiya Kuzmina bak seg på den siste runden. Det gjorde hun med glans.

– Det er en fantastisk sisterunde hun gjør her, utbrøt NRKs ekspertkommentator Ola Lunde da han så løpet Røiseland var i ferd med å gjennomføre.

Da var det bare tyske Denise Herrmann, med sent startnummer, som kunne true den norske lederen. Hun bommet derimot to ganger allerede på liggende, og da var norsk seier et faktum. Det er Røiselands tredje verdenscupseier i karrieren.

Likevel innrømmer hun at hun følte seg «forferdelig» etter løpet.

– Det er om å gjøre å få minst mulig syre, og komme seg best mulig til mål. Jeg tror nok det var tøft for alle i dag. Jeg synes egentlig hvert løp jeg går er helt forferdelig, og jeg vet ikke om det var noe bedre i dag, sier en sliten seierskvinne.

Eckhoff-smell: – Dårlig av meg

eck

BEST I KULDA: Tiril Eckhoff klarte ikke følge opp etter seieren i sprengkulda i Canmore forrige uke.

Foto: Don Emmert / AFP

Tiril Echoff fikk en etterlengtet seier i Canada sist helg. I nabolandet USA klaffet det derimot ikke like godt. Fem bom ble det til slutt på 28-åringen, som kom i mål to minutter og 21 sekunder bak lagvenninne Røiseland.

– Det er et dårlig skirenn av meg, men jeg får ta med meg det jeg gjorde sist uke. Jeg unner hvert fall Marte seieren i dag, sier Eckhoff.

Synnøve Soldemdal ble nest beste norske på 25. plass.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hegerberg har giftet seg

  Ada Hegerberg (23) har giftet seg med Lech Poznan-spiller Thomas Rogne (28). Det forteller hun selv på Instagram. – Overveldet etter å ha giftet meg med mitt livs kjærlighet og å ha delt vår spesielle dag med familien og våre nærmeste venner, skriver Hegerberg. Paret forlovet seg i juni i fjor.

 • Hør Ruud i 1. runde av French Open

  Casper Ruud starter straks kampen mot Ernests Gulbis på det røde dekket i 1. runde av French Open. Du kan høre hele kampen på NRK Sport eller i dette videovinduet.

  Direkte fra den første runden i Rolan Garros. 
Komm.: Carl Andreas Wold.
 • Idretten vil kriminalisere doping

  Norges Idrettsforbund vedtok søndag at de skal jobbe for å kriminalisere doping og dopernes bakmenn. NIF ønsker at den økonomiske gevinsten ved doping skal bli sett på som bedrageri.

  Det var Oslo Idrettskrets som foreslo dette for idrettstinget.

  Sveinung Oftedal
  Foto: Nina Didriksen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal