Hopp til innhold

Røiseland følte seg «helt forferdelig» etter ny triumf: – Det var tungt

SOLDIER HOLLOW/OSLO (NRK): Marte Olsbu Røiseland senket alle blinkene, og leverte sin tredje verdenscupseier i karrieren. Men hun fikk langt fra godfølelsen i de amerikanske «sjokkløypene».

olsbu røiseland

SEIERSGLIS: Marte Olsbu Røiseland tok karrierens tredje individuelle verdenscupseier.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Marte Olsbu Røiseland har virkelig funnet formen noen uker før VM i Östersund. Etter suksesshelgen i Nove Mesto i desember kriget hun seg tilbake på pallen i Ruhpolding i januar.

Torsdag kveld leverte Froland-dama nok et kjempeløp, og det i de samme løypene Johannes Thingnes Bø kalte «sjokkerende» tidligere denne uka.

– Se på dette da! Det blir en enorm ledelse i mål, og den skal bli vanskelig å slå. Hun har stått denne sisterunden bedre enn de fleste, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith da Røiseland skøytet seg over målstreken til overlegen bestetid.

– Forferdelig

28-åringen var bunnsolid på standplass, og senket alle ti blinkene med den aller største selvfølgelighet.

røiseland

NY BRAGD: I Nove Mesto tok Marte Olsbu Røiseland sine to første verdenscupseire. I Soldier Hollow utenfor Salt Lake City tok hun torsdag sin tredje.

Foto: Michal Cizek / AFP

– Det var tungt, og man kjente virkelig høyden. Så jeg er virkelig glad for at jeg skjøt ti treff. Jeg brukte en del tid på stående, men det var absolutt verdt det, sier Røiseland etter løpet.

NRK-kommentatorene tvilte derimot på om hun kom til å klare å holde Kaisa Mäkäräinen og Anastasiya Kuzmina bak seg på den siste runden. Det gjorde hun med glans.

– Det er en fantastisk sisterunde hun gjør her, utbrøt NRKs ekspertkommentator Ola Lunde da han så løpet Røiseland var i ferd med å gjennomføre.

Da var det bare tyske Denise Herrmann, med sent startnummer, som kunne true den norske lederen. Hun bommet derimot to ganger allerede på liggende, og da var norsk seier et faktum. Det er Røiselands tredje verdenscupseier i karrieren.

Likevel innrømmer hun at hun følte seg «forferdelig» etter løpet.

– Det er om å gjøre å få minst mulig syre, og komme seg best mulig til mål. Jeg tror nok det var tøft for alle i dag. Jeg synes egentlig hvert løp jeg går er helt forferdelig, og jeg vet ikke om det var noe bedre i dag, sier en sliten seierskvinne.

Eckhoff-smell: – Dårlig av meg

eck

BEST I KULDA: Tiril Eckhoff klarte ikke følge opp etter seieren i sprengkulda i Canmore forrige uke.

Foto: Don Emmert / AFP

Tiril Echoff fikk en etterlengtet seier i Canada sist helg. I nabolandet USA klaffet det derimot ikke like godt. Fem bom ble det til slutt på 28-åringen, som kom i mål to minutter og 21 sekunder bak lagvenninne Røiseland.

– Det er et dårlig skirenn av meg, men jeg får ta med meg det jeg gjorde sist uke. Jeg unner hvert fall Marte seieren i dag, sier Eckhoff.

Synnøve Soldemdal ble nest beste norske på 25. plass.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Irland slo tittelforsvareren i rugby-VM

  Verdensener Irland slo verdensmester Sør-Afrika 13-8 i lørdagens storkamp i VM i rugby union.

  Mack Hansen ble første spiller som greide å score et try mot Sør-Afrika i turneringen.

  – Dette var som en Grand Slam på steroider. Det føltes som det var 800.000 mennesker på tribunene, sa Hansen til ITV etter kampen.

  Cheslin Kolbe svarte med et try for «Springboks» tidlig i 2. omgang. Sør-Afrika ledet store deler av kampen, men måtte betale for dårlige spark.

  Manie Libbok tar seg vanligvis av dem, men han har slitt med presisjonen i VM. Scrumhalf Faf de Klerk har overtatt noen av sparkene, men de to misset til sammen fire av fem spark i lørdagens kamp, og det kostet 11 poeng.

  Et spark fra Jonathan Sexton midtveis i 2. omgang sendte Irland foran for godt. Da Jack Crowley sparket en ny trepoenger tre minutter før slutt, trengte Sør-Afrika et try for å utligne og få sjansen til å sparke vinnerpoengene.

  Sør-Afrika kom ikke nærmere enn ti meter fra Irlands mållinje, og for første gang kunne irene juble for seier over Sør-Afrika i en VM-kamp. Irland har nå vunnet 16 landskamper på rad. (NTB)

  sbhrBcWqYlM
  Foto: AP
 • Ellevilt volleymål reddet Manchester United

  En perlescoring av Bruno Fernandes sikret seieren for Manchester United i en slitekamp mot Burnley lørdag kveld.

  Midtstopper Johnny Evans, som fikk tillit fra start, lempet ballen presist i bakrom, hvor purtugiseren feide ballen i lengste hjørne på hel volley.

  Burnley var langt ifra ufarlige på eget gress. De tvang André Onana ut i full strekk og hadde et skudd i stolpen, men det ble bare nesten for Vincent Kompanys menn.

  Sander Berge kom innpå for hjemmelaget, men også hans heading etter en corner, snek seg like over.

  Dette var en sårt etterlengtet seier for Erik ten Hag og Manchester United, som sto med to seire og tre tap på de fem første kampene i serien før i kveld.

  Med tre poeng klatret de til 8. plass på tabellen. Burnley er helt sist med ett poeng på fem kamper.

  i2JUrg8VMMg
  Foto: Reuters
 • Ellevill europeisk opphenting i Solheim Cup

  Europa har stått for en fantastisk opphenting i Solheim Cup i golf og sørget for at det står 8-8 før søndagens singlekamper.

  Lagkaptein Suzann Pettersen så amerikanerne vinne alle fire foursomekamper mot hennes lag fredag, men siden den fryktelige starten har «Tutta» kunne juble for åtte europeiske poeng av tolv mulige i parspillet.

  – Jeg har ikke ord for å beskrive hvor stolt jeg er av dem, men vi må ikke glemme at dette ikke er over. Det er 12 poeng å spille om i morgen, sa den norske lagkapteinen til Sky Sports.

  – Vi har stått for litt av et comeback, og nå er det uavgjort. Vi får bare legge inn femtegiret og fortsette. (NTB)

  7KBT5RKA0vo
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Insekts-«buzz» i Formel 1 00:46
Neste