Hopp til innhold

Røiseland følte seg «helt forferdelig» etter ny triumf: – Det var tungt

SOLDIER HOLLOW/OSLO (NRK): Marte Olsbu Røiseland senket alle blinkene, og leverte sin tredje verdenscupseier i karrieren. Men hun fikk langt fra godfølelsen i de amerikanske «sjokkløypene».

olsbu røiseland

SEIERSGLIS: Marte Olsbu Røiseland tok karrierens tredje individuelle verdenscupseier.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Marte Olsbu Røiseland har virkelig funnet formen noen uker før VM i Östersund. Etter suksesshelgen i Nove Mesto i desember kriget hun seg tilbake på pallen i Ruhpolding i januar.

Torsdag kveld leverte Froland-dama nok et kjempeløp, og det i de samme løypene Johannes Thingnes Bø kalte «sjokkerende» tidligere denne uka.

– Se på dette da! Det blir en enorm ledelse i mål, og den skal bli vanskelig å slå. Hun har stått denne sisterunden bedre enn de fleste, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith da Røiseland skøytet seg over målstreken til overlegen bestetid.

– Forferdelig

28-åringen var bunnsolid på standplass, og senket alle ti blinkene med den aller største selvfølgelighet.

røiseland

NY BRAGD: I Nove Mesto tok Marte Olsbu Røiseland sine to første verdenscupseire. I Soldier Hollow utenfor Salt Lake City tok hun torsdag sin tredje.

Foto: Michal Cizek / AFP

– Det var tungt, og man kjente virkelig høyden. Så jeg er virkelig glad for at jeg skjøt ti treff. Jeg brukte en del tid på stående, men det var absolutt verdt det, sier Røiseland etter løpet.

NRK-kommentatorene tvilte derimot på om hun kom til å klare å holde Kaisa Mäkäräinen og Anastasiya Kuzmina bak seg på den siste runden. Det gjorde hun med glans.

– Det er en fantastisk sisterunde hun gjør her, utbrøt NRKs ekspertkommentator Ola Lunde da han så løpet Røiseland var i ferd med å gjennomføre.

Da var det bare tyske Denise Herrmann, med sent startnummer, som kunne true den norske lederen. Hun bommet derimot to ganger allerede på liggende, og da var norsk seier et faktum. Det er Røiselands tredje verdenscupseier i karrieren.

Likevel innrømmer hun at hun følte seg «forferdelig» etter løpet.

– Det er om å gjøre å få minst mulig syre, og komme seg best mulig til mål. Jeg tror nok det var tøft for alle i dag. Jeg synes egentlig hvert løp jeg går er helt forferdelig, og jeg vet ikke om det var noe bedre i dag, sier en sliten seierskvinne.

Eckhoff-smell: – Dårlig av meg

eck

BEST I KULDA: Tiril Eckhoff klarte ikke følge opp etter seieren i sprengkulda i Canmore forrige uke.

Foto: Don Emmert / AFP

Tiril Echoff fikk en etterlengtet seier i Canada sist helg. I nabolandet USA klaffet det derimot ikke like godt. Fem bom ble det til slutt på 28-åringen, som kom i mål to minutter og 21 sekunder bak lagvenninne Røiseland.

– Det er et dårlig skirenn av meg, men jeg får ta med meg det jeg gjorde sist uke. Jeg unner hvert fall Marte seieren i dag, sier Eckhoff.

Synnøve Soldemdal ble nest beste norske på 25. plass.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Serbias Juventus-stjerne mister Norge-oppgjør

  Den serbiske angrepsprofilen Dusan Vlahovic sliter med en skade og har trukket seg fra landslagstroppen som skal møte Norge i nasjonsligaen i juni, ifølge VG.

  Vlahovic startet sesongen for Fiorentina, men etter en strålende høstsesong meldte han overgang til Juventus i januar. Totalt står han med 29 mål på 45 kamper i alle turneringer i sesongen som nettopp kom til en slutt. (NTB)

  Italy Soccer Italian Cup
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
 • Øygarden FK er konkurs

  Fotballklubben Øygarden FK ble fredag slått konkurs etter flere måneder med usikkerhet, skriver Bergens Tidende.

  Ifølge avisen skal Øygarden, som spiller på nivå tre i norsk fotball, mangle om lag tre millioner kroner for å klare seg ut sesongen. Fredag ble det holdt samtaler med lokalt næringsliv om pengestøtte, uten at det har ført fram.

  – Det er ufattelig trist. Nå er det 18 mann som står uten klubb. Vi er blitt fristilt, sier en av spillerne, Andreas Fantoft til BT.

  Øygarden skulle opprinnelig spilt mot Ørn-Horten lørdag, men den kampen strykes sammen med resten av klubbens kampprogram i serien. Det ventet også en NM-kamp mot Sotra, men det er uklart hva som vil skje med den, skriver avisen. (NTB)

  Førstedivisjon i fotball 2020: Øygarden-Sandnes Ulf (2-1)
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Hovland avanserer i Texas med bogeyfri runde

  Det norske golfesset Viktor Hovland fant fram storspillet på den andre runden av PGA-turneringen i Texas fredag. Han gikk en bogeyfri runde fem slag under par.

  Etter en litt treg start torsdag med ett slag under par, har nordmannen spilt seg godt opp fredag. Med fem birdier kunne han bokføre en 65-runde. Det plasserer ham på en foreløpig delt 5.-plass på seks slag under par. Det skiller tre slag opp til lederen Scott Stallings (USA), men det er flere bakfra som kan senke lederscoren ytterligere utover dagen. (NTB)

  Colonial Golf
  Foto: Tony Gutierrez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste