Enorm keepertabbe endret alt for Norge

Med sitt VM-mål nummer 17 ble Marta tidenes VM-toppscorer, og det gikk mot Brasil-Norge i åttedelsfinalen. Men en stor keepertabbe i en annen kamp snudde alt på hodet.

HER GÅR DET GALT: Jamaica-keeper Nicole McClure rotet det til.

Marta Vieira da Silva regnes av mange som tidenes beste fotballspiller på kvinnesiden. Nå er 33-åringen også tidenes VM-toppscorer, uansett kjønn.

74 minutter ut i den siste gruppespillkampen kom den avgjørende scoringen. Med et hardt skudd nede i hjørnet sendte hun Brasil opp i 1–0 og Miroslav Klose ned på andreplass på lista over tidenes mestscorende VM-spillere.

– Det føles fantastisk. Det er ikke historie bare for Marta eller Brasil, men for kvinnene i hele verden. Så jeg er glad for å skrive historie, og så vil jeg jobbe for flere mål, sier hun til NRK etter kampen.

Da Marta scoret, lå det også an til at Brasil skulle bli Norges motstander i lørdagens åttedelsfinale, 21 år etter at Norge slo Brasil i herrenes fotball-VM nettopp i Frankrike.

Men i kampen mellom Jamaica og Australia var ikke Sam Kerr ferdig med målshowet hun hadde startet. Hun ga seg nemlig ikke før hun hadde satt fire baller i nettet, og med 4-1-seier ble Australia nummer to i gruppa.

Utrolig tabbe

De tre første av Kerrs mål kom etter svakt forsvarsspill, det siste etter en gigantisk keepertabbe av Jamaica-keeper Nicole McClure.

Dermed er det Australia Norge møter.

– Det er helt utrolig, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp om keepertabben.

– Det blir litt sånn når man har så svake lag med i mesterskapet. Målene var forsvarsspill på et nivå som ikke hører hjemme i VM, fastslår han.

Italia vant gruppa til tross for tapet mot Brasil, mens Brasil også går videre i turneringen til tross for tredjeplass i gruppa.

HISTORISK MÅL: Slik ble Marta tidenes VM-toppscorer.

Får ikke herje

Torp utelukker ikke at den store keepertabben som gjør at Norge møter Australia i stedet for Brasil er dårlig nytt.

– Jeg hadde nok håpa på Brasil, for det så ut som det kunne være en bra motstander for Norge, sier han, og innrømmer at han ville pekt på Australia som den verste motstanderen.

Samtidig er han sikker på Sam Kerr ikke får herje like fritt mot Norge.

– Ingen av de fire målene de scoret mot Jamaica, scorer de mot Norge, fastslår han

– Vi er uheldige

Og Australia er forberedt på at det blir en helt annen oppgave.

– Vi er uheldige nok en gang, sier Australias landslagssjef Ante Milicic.

– Vi må bli bedre. Norge er et stolt europeisk land med mye historie. Det kommer til å bli en vanskelig kamp. Vi må nå evaluere denne kampen raskt og se hvordan jentene klarte seg. Vi har kort tid på å omstille oss, sier landslagssjefen.

MÅLSHOW: Sam Kerr scoret fire ganger for Australia mot Jamaica.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hegerberg-dobbel i storseier

  Andrine Hegerberg scoret de to første målene da Roma slo Bergamo hele 6-0 i italiensk Serie A fotball for kvinner i dag. Hun sendte Roma opp i ledelsen allerede etter åtte minutter og doblet deretter ledelsen like før halvtimen var spilt.

  Andrine Hegerberg
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Overlegen skiskytterseier

  Johannes Thingnes Bø vant overlegent på dagens jaktstart i østerrikske Hochfilzen. Skiskytteren traff samtlige blinker både på liggende og stående og kunne gå i ensom majestet i mål hele 33 sekunder foran foran russiske Alexandr Loginov.

  APTOPIX Austria Biathlon World Cup
  Foto: Kerstin Joensson / AP
 • Seiersrekken fortsetter

  Liverpool forlenget sin rekke uten tap da de vant 2-0 hjemme mot Watford i den engelske serien. Til tross for at serielederen ikke imponerte stort i dagens kamp, er de nå ubeseiret i 34 seriekamper. Forrige tap kom mot Manchester City i januar.

  Klopp etter kampen mot Watford
  Foto: Paul Ellis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal