Enorm keepertabbe endret alt for Norge

Med sitt VM-mål nummer 17 ble Marta tidenes VM-toppscorer, og det gikk mot Brasil-Norge i åttedelsfinalen. Men en stor keepertabbe i en annen kamp snudde alt på hodet.

HER GÅR DET GALT: Jamaica-keeper Nicole McClure rotet det til.

Marta Vieira da Silva regnes av mange som tidenes beste fotballspiller på kvinnesiden. Nå er 33-åringen også tidenes VM-toppscorer, uansett kjønn.

74 minutter ut i den siste gruppespillkampen kom den avgjørende scoringen. Med et hardt skudd nede i hjørnet sendte hun Brasil opp i 1–0 og Miroslav Klose ned på andreplass på lista over tidenes mestscorende VM-spillere.

– Det føles fantastisk. Det er ikke historie bare for Marta eller Brasil, men for kvinnene i hele verden. Så jeg er glad for å skrive historie, og så vil jeg jobbe for flere mål, sier hun til NRK etter kampen.

Da Marta scoret, lå det også an til at Brasil skulle bli Norges motstander i lørdagens åttedelsfinale, 21 år etter at Norge slo Brasil i herrenes fotball-VM nettopp i Frankrike.

Men i kampen mellom Jamaica og Australia var ikke Sam Kerr ferdig med målshowet hun hadde startet. Hun ga seg nemlig ikke før hun hadde satt fire baller i nettet, og med 4-1-seier ble Australia nummer to i gruppa.

Utrolig tabbe

De tre første av Kerrs mål kom etter svakt forsvarsspill, det siste etter en gigantisk keepertabbe av Jamaica-keeper Nicole McClure.

Dermed er det Australia Norge møter.

– Det er helt utrolig, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp om keepertabben.

– Det blir litt sånn når man har så svake lag med i mesterskapet. Målene var forsvarsspill på et nivå som ikke hører hjemme i VM, fastslår han.

Italia vant gruppa til tross for tapet mot Brasil, mens Brasil også går videre i turneringen til tross for tredjeplass i gruppa.

HISTORISK MÅL: Slik ble Marta tidenes VM-toppscorer.

Får ikke herje

Torp utelukker ikke at den store keepertabben som gjør at Norge møter Australia i stedet for Brasil er dårlig nytt.

– Jeg hadde nok håpa på Brasil, for det så ut som det kunne være en bra motstander for Norge, sier han, og innrømmer at han ville pekt på Australia som den verste motstanderen.

Samtidig er han sikker på Sam Kerr ikke får herje like fritt mot Norge.

– Ingen av de fire målene de scoret mot Jamaica, scorer de mot Norge, fastslår han

– Vi er uheldige

Og Australia er forberedt på at det blir en helt annen oppgave.

– Vi er uheldige nok en gang, sier Australias landslagssjef Ante Milicic.

– Vi må bli bedre. Norge er et stolt europeisk land med mye historie. Det kommer til å bli en vanskelig kamp. Vi må nå evaluere denne kampen raskt og se hvordan jentene klarte seg. Vi har kort tid på å omstille oss, sier landslagssjefen.

MÅLSHOW: Sam Kerr scoret fire ganger for Australia mot Jamaica.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ingebrigtsen VM-klar etter «pers»

  Henrik Ingebrigtsen satte personlig rekord på 5000 meter med 13:15.38 under et stevne i Heusden i Belgia lørdag. Han forbedret sin egen rekord fra 13:16.97.

  Tiden er over 13 sekunder bak lillebror Jakobs norske rekord, som ble satt i London lørdag.

  Henrik Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Norske medaljer i U20-EM

  Pål Haugen Lillefosse vant gull i stav i U20-EM i svenske Borås lørdag. Lillefosse var den eneste som gikk over 5.41 og vant dermed sitt andre EM-gull. 18-åringen vant også U18-EM i fjor. I tillegg kom Markus Rooth på tredjeplass i tikamp.

  Norgesmesterskapet i friidrett 2016.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Pinot sterkest opp Tourmalet

  Julian Alaphilippe økte ledelsen i sammendraget etter at Geraint Thomas måtte gi tid til franskmannen som nå er 2.02 foran briten. Thibaut Pinot var sterkest opp Col du Tourmalet og vant den 14. etappen foran Alaphilippe og Steven Kruijswijk.

  Pinot
  Foto: Thibault Camus / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal