Enorm keepertabbe endret alt for Norge

Med sitt VM-mål nummer 17 ble Marta tidenes VM-toppscorer, og det gikk mot Brasil-Norge i åttedelsfinalen. Men en stor keepertabbe i en annen kamp snudde alt på hodet.

HER GÅR DET GALT: Jamaica-keeper Nicole McClure rotet det til.

Marta Vieira da Silva regnes av mange som tidenes beste fotballspiller på kvinnesiden. Nå er 33-åringen også tidenes VM-toppscorer, uansett kjønn.

74 minutter ut i den siste gruppespillkampen kom den avgjørende scoringen. Med et hardt skudd nede i hjørnet sendte hun Brasil opp i 1–0 og Miroslav Klose ned på andreplass på lista over tidenes mestscorende VM-spillere.

– Det føles fantastisk. Det er ikke historie bare for Marta eller Brasil, men for kvinnene i hele verden. Så jeg er glad for å skrive historie, og så vil jeg jobbe for flere mål, sier hun til NRK etter kampen.

Da Marta scoret, lå det også an til at Brasil skulle bli Norges motstander i lørdagens åttedelsfinale, 21 år etter at Norge slo Brasil i herrenes fotball-VM nettopp i Frankrike.

Men i kampen mellom Jamaica og Australia var ikke Sam Kerr ferdig med målshowet hun hadde startet. Hun ga seg nemlig ikke før hun hadde satt fire baller i nettet, og med 4-1-seier ble Australia nummer to i gruppa.

Utrolig tabbe

De tre første av Kerrs mål kom etter svakt forsvarsspill, det siste etter en gigantisk keepertabbe av Jamaica-keeper Nicole McClure.

Dermed er det Australia Norge møter.

– Det er helt utrolig, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp om keepertabben.

– Det blir litt sånn når man har så svake lag med i mesterskapet. Målene var forsvarsspill på et nivå som ikke hører hjemme i VM, fastslår han.

Italia vant gruppa til tross for tapet mot Brasil, mens Brasil også går videre i turneringen til tross for tredjeplass i gruppa.

HISTORISK MÅL: Slik ble Marta tidenes VM-toppscorer.

Får ikke herje

Torp utelukker ikke at den store keepertabben som gjør at Norge møter Australia i stedet for Brasil er dårlig nytt.

– Jeg hadde nok håpa på Brasil, for det så ut som det kunne være en bra motstander for Norge, sier han, og innrømmer at han ville pekt på Australia som den verste motstanderen.

Samtidig er han sikker på Sam Kerr ikke får herje like fritt mot Norge.

– Ingen av de fire målene de scoret mot Jamaica, scorer de mot Norge, fastslår han

– Vi er uheldige

Og Australia er forberedt på at det blir en helt annen oppgave.

– Vi er uheldige nok en gang, sier Australias landslagssjef Ante Milicic.

– Vi må bli bedre. Norge er et stolt europeisk land med mye historie. Det kommer til å bli en vanskelig kamp. Vi må nå evaluere denne kampen raskt og se hvordan jentene klarte seg. Vi har kort tid på å omstille oss, sier landslagssjefen.

MÅLSHOW: Sam Kerr scoret fire ganger for Australia mot Jamaica.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Bayern lekte med Atlético

  Bayern München fortsatte der de slapp og vant kontrollert 4–0 hjemme mot Atlético Madrid i mesterligaåpningen onsdag.

  Kingsley Coman ble den store helten for Bayern onsdag kveld. Først sendte han vertene i ledelsen da han smalt et innlegg fra Joshua Kimmich i nettet like før halvtimen var spilt. Så slo han ballen til Leon Goretzka, som satte ballen i lengste hjørne like før pause.

  I andre omgang økte først Corentin Tolisso med en kanon fra over 20 meters hold, mens Coman satte sin andre for dagen 20 minutter før slutt og fastsatte sluttresultatet.

  I kveldens andre kamp i gruppe A delte Salzburg og Lokomotiv Moskva poengene. Kampen endte 2–2. (NTB)

  eurhtu
  Foto: Andreas Gebert / AFP
 • Frisparkperle snudde for City

  Manchester City slet før pause, men våknet i tide og slo Porto 3–1 i mesterligaåpningen. Ilkay Gündogans frisparkmål ble sentral i snuoperasjonen.

  Dermed fikk Citys stjernegalleri en solid start på den nye europacupsesongen. Scoringer fra Sergio Agüero (straffe), Ilkay Gündogan og Ferrán Torres sørget for det.

  Men det lugget lenge for de lyseblå i deres egen storstue. Luis Diaz sendte tidlig Porto i føringen, og gjestene fra Portugal viste ellers gode tendenser i første omgang.

  Hjemmelaget hevet seg markant i annen omgang. Det var derfor ikke ufortjent da Gündogan gjorde 2–1 på frispark i det 65. minutt. Ballen gikk over Porto-muren og dalte i nettet utenfor Marchesins rekkevidde. Det var det siste tyskeren gjorde før han ble tatt av banen.

  I den andre kampen i gruppe C vant Olympiakos 1–0 over Marseille. Koka ble matchvinner helt på tampen for de greske vertene. (NTB)

  shdrdt
  Foto: Tim Keeton / AFP
 • Selvmål reddet Liverpool

  Selv uten Virgil van Dijk på banen holdt Liverpool nullen og sikret 1–0 og tre poeng borte mot Ajax. Kampens eneste målscorer satte ballen i feil nett.

  Oppgjørets eneste scoring kom nemlig da Nicolás Tagliafico var uheldig og satte ballen i eget nett i første omgang.

  Ajax kunne utlignet like før pause, men ble stanset av van Dijks erstatter på stopperplass. Da Dusan Tadic ble slått fint gjennom og lobbet ballen lekkert over keeper, var det en rask Fabinho som med nød og neppe rakk tidsnok til streken og som kunne saksesparke ballen ut.

  Fabinho, som normalt spiller på midtbanen, måtte erstatte nederlenderen etter at han ble tøft taklet av Everton-keeper Jordan Pickford i lørdagens Premier League-oppgjør.

  Søndag opplyste Liverpool at nederlenderen har pådratt seg en båndskade i kneet og må opereres. Han er trolig ute i mange måneder.

  De regjerende engelske seriemestrene har hatt en variabel start på sesongen, blant annet med 2–7-tap mot Aston Villa. Derfor var det nok ekstra viktig å kunne ta med seg tre poeng i mesterligaåpningen.

  I den andre kampen i gruppa slo Atalanta Midtjylland hele 4–0 i Danmark. (NTB)

  egshrdr
  Foto: Kenzo Tribouillard / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal