Marsciano finner ikke formen

Den amerikanske skøytekometen fra forrige sesong, Trever Marsicano (20), finner ikke formen.

Trevor Marsicano
Foto: Doug Pensinger / Scanpix/AFP

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Amerikaneren var førstemann i verden til å gå 1000m under 1.07.00. Det gjorde han med1.06.88 – en verdensrekord som senere i samme stevne ble slått av Shani Davis – 1.06.42.

Men Marsicano slo tilbake og banket Davis i VM enkeltdistanser i Vancouver hvor han tok gull foran Davis.

Men i de amerikanske verdenscup/OL-kvalifiseringene i Milwaukee denne helga, klarte ikke Marsicano bedre enn en 3.plass på 1000m og en 7.plass på 5000m. Shani Davis vant begge distansene – 1.08.85 og 6.30.90 (2 hundredeler foran Chad Hedrick).

Det skal sies at Trevor Marsicano ikke var særlig tidlig i form sist sesong heller.

Da kom toppformen imånedskifte januar/februar, og den holdt seg sesongen ut. Gjentar det seg i år, treffer han formtoppen i OL. Men førstmå han kvalifisere seg.

Han er klar for verdenscuplaget på 1000m og kommer nok også gjennom nåløyet på 1500m som går i dag. Men langdistanseformen ser virkelig ut til å vente på seg.

Siste nytt

 • Suga: Tokyo-OL skal ikke avlyses

  Japans statsminister Yoshihide Suga sier ril Reuters at landet er bestemt på at sommer-OL skal arrangeres i Tokyo i tett samarbeid med IOC. Suga avviser dermed meldinger om at regjeringen har bestemt at lekene skal avlyses på grunn av koronakrisen.

 • Kilder sier Tokyo-OL blir avlyst

  Den japanske regjeringen skal ha konkludert med at OL i Tokyo må avlyses på grunn av koronapandemien. Det melder Reuters og The Times som siterer kilder i regjeringskoalisjonen. Japan kan forsøke å sikre sommer-OL ved neste mulighet, i 2032.

 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal