Marsciano finner ikke formen

Den amerikanske skøytekometen fra forrige sesong, Trever Marsicano (20), finner ikke formen.

Trevor Marsicano
Foto: Doug Pensinger / Scanpix/AFP

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Amerikaneren var førstemann i verden til å gå 1000m under 1.07.00. Det gjorde han med1.06.88 – en verdensrekord som senere i samme stevne ble slått av Shani Davis – 1.06.42.

Men Marsicano slo tilbake og banket Davis i VM enkeltdistanser i Vancouver hvor han tok gull foran Davis.

Men i de amerikanske verdenscup/OL-kvalifiseringene i Milwaukee denne helga, klarte ikke Marsicano bedre enn en 3.plass på 1000m og en 7.plass på 5000m. Shani Davis vant begge distansene – 1.08.85 og 6.30.90 (2 hundredeler foran Chad Hedrick).

Det skal sies at Trevor Marsicano ikke var særlig tidlig i form sist sesong heller.

Da kom toppformen imånedskifte januar/februar, og den holdt seg sesongen ut. Gjentar det seg i år, treffer han formtoppen i OL. Men førstmå han kvalifisere seg.

Han er klar for verdenscuplaget på 1000m og kommer nok også gjennom nåløyet på 1500m som går i dag. Men langdistanseformen ser virkelig ut til å vente på seg.

Siste nytt

  • Seier til Skarpnord

    Marianne Skarpnord tok seier i europatourturneringen i Australian Ladies Classic søndag. Seieren er hennes fjerde i turneringen. Spanske Nuria Itturrios og australske Hannah Green tok en delt andreplass.

  • Rangers-seier uten Zuccarello

    Mats Zuccarello var ikke med da New York Rangers banket New Jersey Devils 5–2 i NHL lørdag kveld. Rangers tok ledelsen 3–0 tidlig. «Zucca» er på vei bort, og kommer trolig til å bytte klubb før overgangsfristen mandag.

    Mats Zuccarello
    Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal