Henriksen om kaoset: – Vanskelig å nyte fotballen

Markus Henriksen er kaptein for et Hull i fullstendig krise, som ligger sist på tabellen. Det tærer på fotballgleden.

Markus Henriksen

TVUNGET I KNE: Markus Henriksen er kaptein for et Hull-lag i fritt fall.

Foto: Oli Scarff / AFP

– Jeg lever av fotball og er såpass lagspiller at når resultatene ikke går veien, så er det vanskelig å nyte fotballen på samme måte, forteller Henriksen til NRK.

Henriksen er den eneste utespilleren på laget som har spilt alle kampene denne sesongen. På 12 kamper er det blitt åtte tap og kun to seire.

Den tidligere Rosenborg-spilleren innrømmer at det har vært tøft.

Ikke på supporternes lag

– Uansett om man leder laget eller ikke, så er det tøft når man sliter med å vinne fotballkamper og ser at man ligger på bunn av tabellen. Vi har hatt litt stang ut, og ikke hatt marginene på vår side, men det er såpass tidlig i sesongen at man bare må jobbe videre.

Da avisen Hull Daily Mail inviterte Hull-supporterne til å stemme frem deres ønskede Hull-lag, fikk ikke kapteinen Henriksen engang plass på laget.

– Jeg vet at det stormer. Det er ingen supportere som er fornøyd når vi ligger der vi ligger på tabellen. At vi får kritikk for det har jeg forståelse for, sier Henriksen.

Selv vil ikke Henriksen ha mye fokus på egne prestasjoner denne sesongen.

– Alle vi må ta selvkritikk. Jeg føler det har gått fint, men akkurat det tenker jeg ikke så veldig mye på. Vi driver med lagidrett, og når vi ikke får resultater, er det utrolig tøft.

– Får bra matchtrening

Landslagssjef Lars Lagerbäck er ikke bekymret.

Championship - Hull City v Aston Villa

KAPTEIN: Markus Henriksen fikk kapteinsbindet denne sesongen. Her i aksjon mot Aston Villa.

Foto: Carl Recine / Reuters

– Han får veldig bra matchtrening, selv om han spiller på et bunnlag. Jeg synes han har tatt steg denne sesongen, han har vært veldig bra. De som spiller på et topplag får kanskje lettere vist seg frem, men du testes kanskje hardere når du spiller på et bunnlag, sier Lagerbäck.

Det er ikke kun resultatene som gjør at det blåser kraftig rundt Hull om dagen. I tillegg til at laget ligger på bunnplass i mesterskapsligaen, er eierne under sterkt press fra supporterne.

I går kom nyheten om at en gruppe supportere forsøker å kjøpe klubben fra den omstridte Allam-familien.

– Det er ikke noen tvil om at det har vært litt styr, med eiere og rundt klubben. Men det er ikke noe vi spillerne kan gjøre noe med. Vi er nødt til å vise at vi ønsker å gjøre det godt for laget, forteller Henriksen.

Kontrakten til 26-åringen i Hull går ut etter sesongen, og fremtiden er fortsatt usikker. Henriksen vil ikke si om han fortsetter i klubben.

– Nå har jeg fokus på å gjøre det best mulig for Hull, og at vi skal stige opp på tabellen, så får man se hva som skjer.

Hull City v Leicester City - Premier League

PROTEST: Hull-supporterne har protester mot eierne.

Foto: Craig Brough / Reuters

Siste nytt

 • Tomoe Hvas med juniorrekord

  Tomoe Zenimoto Hvas svømte i dag semifinale på 100 meter butterfly i kortbane-VM. Nordmannen svømte inn på 5. plass med tiden 50.49. Det er ny personlig rekord for 18-åringen, og også verdensrekord for juniorer. Han var åtte hundredeler fra finale.

  SVØMMING, KORTBANE-EM 2017
  Foto: Jessica Gow / NTB scanpix
 • Sky avslutter sykkelsatsing

  Sky avslutter sin sykkelsatsing etter neste sesong. Det bekrefter de på sine nettsider. Dermed blir laget nødt til å finne en ny hovedsponsor fra 2020. I løpet av sine ti år i sykkelsporten har Skys ryttere vunnet Tour de France seks ganger.

  thomas
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Hvas til semifinalen

  Tomoe Zenimoto Hvas er klar for semifinalen på 100 meter butterfly i kortbane-VM i svømming i Kina senere onsdag. Han kvalifiserte seg inn med tiden 51,04. Hvas hadde den 12. beste kvalifiseringstiden. Se se mifinalene på NRK2 fra 11.55.

  Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
EM håndball kvinner: Spania - Norge
EM håndball kvinner: Ungarn - Romania
EM håndball kvinner: Nederland - Tyskland