Hopp til innhold

Mark Cavendish vant massespurten - igjen

Briten var nok en gang for sterk for de øvrige sprinterne, og fester grepet om den grønne poengtrøya. NRK.no fulgte Tour de Frances 15. etappe live.

Delage

Utbryterne på den 15. etappen. I front franske Mickael Delage som har vært med på hele fem brudd så langt i årets Tour de France.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

SISTE: 17.20: Cavendish sterkest - igjen! Sikrer sin fjerde etappesier i årets Tour de France, etter nok et fantastisk opptrekk av Mark Renshaw. Tyler Farrar, som Thor Hushovd var hjelperytter for i dag, tok andreplassen. Alessandro Petacchi ble nummer tre.

** Begge nordmennene syklet som hjelperyttere i dag. Edvald Boasson Hagen leverte et godt opptrekk til Ben Swift, men det holdt bare til sjetteplass for briten.

** Thor Hushovd trillet inn til 22. plass, Boasson Hagen ble nummer 69.

17.18: En kilometer før mål kjører feltet samlet.

17.16: I den første bakken rykker Gilbert! Mannen som er nummer tre i poengsammendraget forsøker å kvitte seg med Cavendish før spurten, men han klarer ikke å rive seg skikkelig løs.

17.12: I et siste forsøk på å komme seg alene til mål rykker Terpstra, med hovedfeltet omtrent ti sekunder bak seg. Quick Step-rytteren kan ha en fordel av å kjøre alene i den krevende innspurten, men det skal nok holde hardt likevel.

17.06: Cavendish' lagkamerater i HTC kjører knallhardt i hovedfeltet, og er nå under halvminuttet bak Terpstra og Ignatyev. Edvald Boasson Hagen er med helt i front av feltet.

** Det er ingen lett innspurt rytterne skal gjennom i dag. Smale veier, krappe svinger og små bakker venter fram mot målgang.

17.01: Delage, Dumoulin og Delaplace hentes inn av hovedfeltet, men Terpstra og Ignatyev ligger stadig 40 sekunder foran.

16.55: Terpstra og Ignatyev rykker fra franskmennene i utbrytergruppa, og vi har nå to ryttere alene i front. De klarer imidlertid ikke å øke avstanden til hovedfeltet, som kommer stormende bakfra.

16.52: Hovedfeltet er nå under minuttet bak ubryterne, og kjører knallhardt. Alt tyder på at vi får en massespurt i Montpellier.

16.25: 35 kilometer før mål er avstanden fra hovedfeltet og fram 1,40. Dette er neppe nok for at bruddet skal holde helt inn.

16.21: Vanskelig å si hvem som er først, men Delage og Dumoulin tar de to første plassene i spurten. Cavendish er sterkest i hovedfeltet, og øker dermed ledelsen i poengsammendraget, hvor topp tre nå ser slik ut:

1. Mark Cavendish, HTC - 274 poeng
2. Jose Joaquin Rojas, Movistar 260 poeng
3. Philippe Gilbert, Omega Pharma-Lotto - 248 poeng

16.17: Ingen tvil om at utbryterne vil ta de fem første plassene i den innlagte spurten. Av disse er det Mickael Delage som ligger høyest plassert i poengsammendraget, med sin 9. plass. Han er imidlertid hele 102 poeng bak Cavendish, og er ingen trussel totalt sett.

16.11: Utbryterne er nå under 10 kilometer fra den innlagte spurten. HTC-toget kjører fremst i hovedfeltet, og har minsket avstanden til 1,38.

** I den sammenheng kan vi minne om sammenlagtstillingen i kampen om den grønne poengtrøya, før dagens etappe:

1. Mark Cavendish, HTC - 264 poeng
2. Jose Joaquin Rojas, Movistar 251 poeng
3. Philippe Gilbert, Omega Pharma-Lotto - 240 poeng
4. Thor Hushovd, Garmin-Cervelo - 192 poeng
5. André Greipel, Omega Pharma-Lotto - 164 poeng

15.56: 120 kilometer ut i etappen ligger bruddet drøyt to minutter foran hovedfeltet, hvor BMC er best representert i front.

15.32: Utbryterne får aldri mer enn ca tre minutter. De leder nå med 3,02 på hovedfeltet, men kommer ganske sikkert til å bli tatt igjen før mål.

**Det kom nettopp en nyhet om at Astana-rytter Alexandre Vinokourov legger opp som proffsyklist. Vinokourov brakk lårbeinet på niende etappen av årets Tour de France. Les mer her.

15.12: Rytterne i bruddet sykler i motvind nå. Ledelsen ned til hovedfeltet er blitt mindre. Bare 2,52 min skiller dem fra hovedfeltet.

14.54: De fem utbryterne ligger nå 3,30 foran hovedfeltet.

14.52: Rytterne er nå på vei opp den eneste kategoriserte stigningen på denne etappen. En fjerde kategori som er barnemat sammenlignet med de fjellpassene rytterne har kjempet seg opp de siste dagene.

14.10: Gjennomsnittsfarten på de første 15 km har vært 45,1 km/t.

**- Taktikken i dag er å kjøre for Tyler Farrar, sa Thor Hushovd til TV 2 før starten på dagens etappe.

13.50: Utbrytergruppa ligger nå 3,20 min foran hovedfeltet.

**NRK snakket med Edvald Boasson Hagen like før start. - Det blir vind og kanskje en del regn, så da kan det bli nervøst i feltet, sa han.

13: 25: Bruddet ligger nå tre minutter foran hovedfeltet.

13.06: Etter tre km har utbryterne et forsprang på 1,05 min til hovedfeltet.

13.04: Fem ryttere forsøker å danne et brudd. Det er: Tepstra (QST), Delage (FDJ), Dumoulin (COF), Ignatiev (KAT), Delapace (SAU). Dette er femte gang Delage er i brudd i løpet årets Tour de France. Han var i brudd senest i går.

13.01: Det skal ha vært et velt i den nøytrale sonene før startskuddet gikk. Foreløpig ikke rapportert om alvorlige skader.

13.00: En FDJ-rytter prøver et tidlig angrep.

13.00: Starten er i gang.

** Dette er den nest siste sjansen for spurterne til å vinne en etappe i årets Tour de France.

Løypeprofil 15. etappe

Løypeprofil 15. etappe.

Foto: www.letour.fr

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal