Normal

- Ikke lett når du bare ser en halvmeter foran deg

Edvald Boasson Hagen lå perfekt an i spurten, men endte "bare" på femteplass på onsdagens Tour-etappe.

Edvald Boasson Hagen

- Det er ikke lett når man sykler i et tett felt i 70 km/t og bare ser en halvmeter, sa Edvald Boasson Hagen, som ble nummer fem onsdag

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Nordmannen jaktet på sin andre etappeseier, men var ikke helt heldig i spurten. Han ble knuffet inne i massespurten, og dermed var feltets beste sprintere forbi nordmannen.

- Det er ikke lett å ligge og knuffe i 70 kilometer i timen når du bare ser en halvmeter foran deg, sa Boasson Hagen.

Han ble fint kjørt fram av sine lagkamerater i Sky, og la seg på bakhjulet til Cavendish.

- Men jeg kom aldri forbi ham, det var min egen feil, sa Boasson Hagen.

Cavendish fikk sin revansje

Britiske Mark Cavendish slo tilbake etter det sure tapet for Andre Greipel i går og vant den 11. etappen i årets Tour de France.

Greipel ble nummer to i dag. Thor Hushovd endte på 46. plass, han brukte dagen som hjelperytter for lagets spurter, Tyler Farrar, og hjalp amerikaneren til en tredjeplass.

Mark Cavendish

Mark Cavendish vant enda en massespurt i Tour de France, og nå får han også lov å sykle i den grønne poengtrøya

Foto: JOEL SAGET / Afp

- I går gjorde jeg en feil. Det var vondt å se mine lagkamerater ta ut alt for meg, og jeg klarte ikke å fullføre jobben. Det skulle ikke skje i dag, jag hadde ikke noe annet valg enn å vinne. Jeg traff godt og fikk en luke, sa Cavendish.

- It's lovely, sa Cavendish om den grønne poengtrøya, som han overtok med onsdagens etappeseier.

- Ikke lett i vannspruten

Edvald Boasson Hagen syntes det var en tøff dag.

- Det var mye krangel om å ligge i de forskjellige "togene", så det var litt vanskelig. Men laget gjorde en kjempejobb, sier Edvald Boasson hagen til TV 2, som ble knuffet noe i innspurten.

Han slet også i de ekstremt våte forholdene. Det regnet ovenfra, og det regnet enda verre nedenfra i spruten fra alle syklistene i det tette feltet.

- Men jeg har vært borti verre ting, legger han til.

"Same procedure...."

Onsdagens 167,5 kilometer lange etappe fra Blaye-les-Mines til Lavaur var den siste før de virkelig tøffe fjelletappene begynner, og utviklet seg etter vanlig oppskrift for en flat etappe:

Et brudd ledet med mer enn fire minutter på hovedfeltet, men ble tatt igjen noen kilometer før mål. Og så vant Mark Cavendish massespurten.

Cavendish tok sin 18. etappeseier totalt i Touren, og den tredje i år. I og med at han også tok poeng i den innlagte spurten, overtok han den grønne ledertrøya.

Voeckler fortsatt i gult

Franske Thomas Voeckler kom også i mål i hovedfeltet og beholdt den gule eldertrøya.

Innspurten ble vanskelig. Det styrtregnet ved målgang i Lavaur, og veibanen var svært glatt. Heldigvis førte det ikke til noe uhell i massespurten.

Utbrytergruppa denne gang telte seks ryttere, som gikk fra etter bare snaut 15 kilometer. Fire kilometer før mål ble de kjørt inn, unntatt nederlenderen Lars Boom.Han fotsate på egen hånd, men også han ble kjørt inn da to kilometer gjensto.

Klart for de store sammenlagt-gutta

Og i morgen kommer fjellene.

Da er det ventet at de store sammenlagtfavorittene skal begynne å vise seg fram. Cadel Evans og Andy Schleck er nummer fem og seks, henholdsvis 2.26 og 2.37 minutter etter ledende Thomas Voeckler. Den største av alle forhåndsfavorittene, Alberto Contador, er nummer 16, 4.07 bak.

Siste nytt

 • Krasj for norgesmesteren

  Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen var klare NM-vinnere allerede før Rally Hedemarken. Lørdag ble det full stopp etter en stygg avkjøring på den fjerde prøven i årets siste NM-runde.

  – Den verste smellen i min karriere, sier Grøndal til VG.

  Han og kartleseren kom fra det uten skader, men ble likevel sendt til legesjekk.

  Anders Grøndal
  Foto: Micke Fransson/TT / NTB scanpix
 • Danske Astralis til finale

  Den andre semifinalen ble ikke så jevn som spådd. Danske Astralis er klare for finale i Counter-Strike GO-turneringen FaceIt Major etter å ha slått Team Liquid 16-7 i andre omgang, og 2-0 totalt. I søndagens finale møter de Na'Vi.

 • Real Madrid topper tabellen

  Marco Asensios mål i 1. omgang ble avgjørende da Real Madrid tok sesongens fjerde seier av fem mulige med 1-0 over Espanyol i La Liga. Hovedstadsklubben overtar tabelltoppen foran Barcelona, som med en kamp mindre spilt er ett poeng bak.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Team Ingebrigtsen
VM hestesport: Sprangridning, finale
VM hestesport: Sprangridning, finale
World Equestrian Games: Sprangridning finaler og oppdateringer fra engelsk fotball
VM hestesport: Voltige
VM hestesport: Voltige, sammendrag fra natten
Team Ingebrigtsen
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten