Marius (19) kan bli OL-overraskelsen: – Tar pusten fra de fleste

19 år gamle Marius Lindvik hoppet lengst av alle i fredagens kvalifisering i Zakopane. Nå kan romeriksgutten ta bakveien inn i hopptroppen til lekene i Pyeongchang.

Hopplandslaget

MELDER SEG PÅ: Marius Lindvik hoppet lengst av alle i kvalifiseringen til søndagens verdenscuprenn i hopp i Zakopane.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Marius Lindvik leverer hopping under dagens trening og kvalifisering som tar pusten fra de fleste som mener de har greie på denne idretten.

Det er dommen fra sportssjef Clas Brede Bråthen etter fredagens renn i Zakopane. Han sier uoppfordret at 19-åringen som leder kontinentalcupen nå melder seg på i kampen om en OL-plass.

– Følger han opp dette i morgen, vil det bli et svært interessant OL-uttak.

Inne på laget

Det betyr at Lindvik er blant dem som får delta i lagkonkurransen lørdag. Dersom 19-åringen imponerer også der er han plutselig en het kandidat til en av fem plassene i OL-troppen.

Da Norge vant skiflygings-VM forrige helg, var det Daniel-André Tande, Robert Johansson, Johann André Forfang, Andreas Stjernen som utgjorde laget. I tillegg til verdensmesterne håper også Anders Fannemel og Halvor Egner Granerud på OL-tur.

Se Tande gråte

– Denne situasjonen har vi jobbet for å komme i så lenge jeg har hatt noe med dette å gjøre, sier Bråthen.

Lindvik skulle med sine prestasjoner egentlig ha deltatt i skiflygingsrennet i Kulm tidligere denne måneden, men det internasjonale skiforbundet (FIS) stoppet ham fordi han står uten verdenscuppoeng.

Lengst

Lindvik hoppet lengst av alle i kvalifiseringen i Zakopane. 19-åringen landet på 138,5 meter fra et tidlig startnummer i kvalifiseringen. Den lengden klarte ingen av dem som fulgte å straffe.

Lindvik ble til slutt nummer fem i kvalifiseringen etter at verdenscupleder Kamil Stoch, Markus Eisenbichler, Richard Freitag og Dawid Kubacki gikk forbi på poeng.

Johann André Forfang og Andreas Stjernen ble henholdsvis nummer åtte og ni etter å ha landet på 128,5 og 131,5 meter.

Siste nytt

 • Indonesia vil ha OL i 2032

  Indonesia har levert en formell søknad om å få arrangere sommer-OL i 2032. I fjor var landet vertskap for Asialekene. India har også uttrykt interesse for lekene i 2032, mens Sør-Korea og Nord-Korea vurderer å søke sammen. Lekene tildeles i 2025.

  FILE PHOTO - General view of the opening ceremony of the 18th Asian Games at Gelora Bung Karno Main Stadium in Jakarta
  Foto: Beawiharta / Reuters
 • Mathis Bolly klar for Molde

  Den hurtige 28-åringen gjør comeback i norsk fotball og skal spille for Molde den kommende sesongen. Den tidligere Lillestrøm-spilleren har vært klubbløs siden kontrakten hans med tyske Greuther Fürth gikk ut i fjor sommer.

  Bolly.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Argentinsk motstander for Ruud

  Casper Ruud skal møte argentinske Carlos Berloq i sin 1.-rundekamp i ATP-turneringen i Rio de Janeiro. Kampen starter klokken 17 norsk tid tirsdag.

  ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal