NRK Meny
Normal

Marius (19) kan bli OL-overraskelsen: – Tar pusten fra de fleste

19 år gamle Marius Lindvik hoppet lengst av alle i fredagens kvalifisering i Zakopane. Nå kan romeriksgutten ta bakveien inn i hopptroppen til lekene i Pyeongchang.

Hopplandslaget

MELDER SEG PÅ: Marius Lindvik hoppet lengst av alle i kvalifiseringen til søndagens verdenscuprenn i hopp i Zakopane.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Marius Lindvik leverer hopping under dagens trening og kvalifisering som tar pusten fra de fleste som mener de har greie på denne idretten.

Det er dommen fra sportssjef Clas Brede Bråthen etter fredagens renn i Zakopane. Han sier uoppfordret at 19-åringen som leder kontinentalcupen nå melder seg på i kampen om en OL-plass.

– Følger han opp dette i morgen, vil det bli et svært interessant OL-uttak.

Inne på laget

Det betyr at Lindvik er blant dem som får delta i lagkonkurransen lørdag. Dersom 19-åringen imponerer også der er han plutselig en het kandidat til en av fem plassene i OL-troppen.

Da Norge vant skiflygings-VM forrige helg, var det Daniel-André Tande, Robert Johansson, Johann André Forfang, Andreas Stjernen som utgjorde laget. I tillegg til verdensmesterne håper også Anders Fannemel og Halvor Egner Granerud på OL-tur.

Se Tande gråte

– Denne situasjonen har vi jobbet for å komme i så lenge jeg har hatt noe med dette å gjøre, sier Bråthen.

Lindvik skulle med sine prestasjoner egentlig ha deltatt i skiflygingsrennet i Kulm tidligere denne måneden, men det internasjonale skiforbundet (FIS) stoppet ham fordi han står uten verdenscuppoeng.

Lengst

Lindvik hoppet lengst av alle i kvalifiseringen i Zakopane. 19-åringen landet på 138,5 meter fra et tidlig startnummer i kvalifiseringen. Den lengden klarte ingen av dem som fulgte å straffe.

Lindvik ble til slutt nummer fem i kvalifiseringen etter at verdenscupleder Kamil Stoch, Markus Eisenbichler, Richard Freitag og Dawid Kubacki gikk forbi på poeng.

Johann André Forfang og Andreas Stjernen ble henholdsvis nummer åtte og ni etter å ha landet på 128,5 og 131,5 meter.

Siste nytt

 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix
 • Gull til Windingstad

  Rasmus Windingstad kjørte seg opp fra 6.-plass til seier under superkombinasjonen i NM torsdag. Han sikret seg NM-gullet med 0,46 sekunders margin til Joachim Jagge Lindstøl på sølvplass, mens Sebastian Foss Solevåg tok bronsen.

  Rasmus Windingstad
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • Gjekstad presentert i Kristiansand

  Ole Gustav Gjekstad blir hovedtrener for Vipers Kristiansand fra neste sesong. Han har skrevet under en treårskontrakt med den ambisjonsrike håndballklubben. Vestfoldingen ble presentert på en pressekonferanse torsdag.

  Ole Gustav Gjekstad ny Viperstrener
  Foto: Sander Heggheim / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par