NRK Meny
Normal

Marius (19) kan bli OL-overraskelsen: – Tar pusten fra de fleste

19 år gamle Marius Lindvik hoppet lengst av alle i fredagens kvalifisering i Zakopane. Nå kan romeriksgutten ta bakveien inn i hopptroppen til lekene i Pyeongchang.

Hopplandslaget

MELDER SEG PÅ: Marius Lindvik hoppet lengst av alle i kvalifiseringen til søndagens verdenscuprenn i hopp i Zakopane.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Marius Lindvik leverer hopping under dagens trening og kvalifisering som tar pusten fra de fleste som mener de har greie på denne idretten.

Det er dommen fra sportssjef Clas Brede Bråthen etter fredagens renn i Zakopane. Han sier uoppfordret at 19-åringen som leder kontinentalcupen nå melder seg på i kampen om en OL-plass.

– Følger han opp dette i morgen, vil det bli et svært interessant OL-uttak.

Inne på laget

Det betyr at Lindvik er blant dem som får delta i lagkonkurransen lørdag. Dersom 19-åringen imponerer også der er han plutselig en het kandidat til en av fem plassene i OL-troppen.

Da Norge vant skiflygings-VM forrige helg, var det Daniel-André Tande, Robert Johansson, Johann André Forfang, Andreas Stjernen som utgjorde laget. I tillegg til verdensmesterne håper også Anders Fannemel og Halvor Egner Granerud på OL-tur.

Se Tande gråte

– Denne situasjonen har vi jobbet for å komme i så lenge jeg har hatt noe med dette å gjøre, sier Bråthen.

Lindvik skulle med sine prestasjoner egentlig ha deltatt i skiflygingsrennet i Kulm tidligere denne måneden, men det internasjonale skiforbundet (FIS) stoppet ham fordi han står uten verdenscuppoeng.

Lengst

Lindvik hoppet lengst av alle i kvalifiseringen i Zakopane. 19-åringen landet på 138,5 meter fra et tidlig startnummer i kvalifiseringen. Den lengden klarte ingen av dem som fulgte å straffe.

Lindvik ble til slutt nummer fem i kvalifiseringen etter at verdenscupleder Kamil Stoch, Markus Eisenbichler, Richard Freitag og Dawid Kubacki gikk forbi på poeng.

Johann André Forfang og Andreas Stjernen ble henholdsvis nummer åtte og ni etter å ha landet på 128,5 og 131,5 meter.

Siste nytt

 • Danmark straffes etter tilskuerbråk

  Det danske fotballforbundet har fått en bot på 20.000 dollar etter at FIFA mener danske tilskuere har oppført seg dårlig under fotball-VM i Russland. Tilskuerne skal blant annet ha kastet gjenstander og ha hatt med seg et banner med upassende tekst.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS-FANS
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Uavgjort på Aspmyra

  Sandefjord scoret sitt første mål på 705 minutter på bortebane mot Bodø/Glimt. Men Kastratis mål holdt ikke til seier. Jose Angel utliknet for Glimt før pause. Kampen endte 1–1

  Eliteserien fotball 2018. Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Første seier til Rekdal

  Kjetil Rekdal ble ansatt i Start for å redde sørlendingene fra nedrykk. Mot Kristiansund fikk Start sin første seier under sin nye trener. Rekdals gutter vant 2–0 på Sør Arena.

  Eliteserien fotball 2018 Start - Kristiansund.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal