– Ikke nok futt og fart

BEITOSTØLEN (NRK.no): Marit Bjørgen hadde ikke sjans mot sprintspesialisten Kikkan Randall, men ble beste norske på fjerdeplass.

Ingen av de norske jentene klarte å henge med Kikkan Randal under dagens spurtfinale.

Kikkan Randall vant sprintfinalen på Beitostølen. Marit Bjørgen kom i mål 3,2 sekunder bak den amerikanske vinneren.

Bjørgen

Det ble tøft for Marit Bjørgen under dagens sprint på Beitostølen. Hun ble til slutt nummer fire.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Marit Bjørgen blir faktisk litt parkert her, utbrøt NRKs langrennskommentator Jann Post da amerikanske Kikkan Randall satte inn nådestøtet like før slutt.

Den norske skidronningen lå bak nesten hele finalen og var sjanseløs på innspurten.

Sprintspesialisten Kikkan Randall vant foran Vesna Fabjan og Katja Visnar. Bjørgen kom i mål 3,2 sekunder bak den amerikanske vinneren. Hun var 0,9 sekunder fra en pallplass.

Ikke nok på hugget

Celine Brun-Lie ble nummer fem, mens Ingvild Flugstad Østberg endte sist i finalen.

– Jeg synes ikke det var nok futt og fart i kroppen i dag. Jeg var ikke nok på hugget og ikke nok bestemt, og det må du være hvis du skal vinne i sprint, sier Bjørgen, som likevel er greit fornøyd med dagen og helga.

Hun slet med forkjølelse tidligere i uka, men har fått to gjennomkjøringer og drar til verdenscupåpninga i Kuusamo uten bekymringer.

Ikke bekymret for Bjørgen

Til tross for en skuffende plassering, er heller ikke NRKs langrennsekspert Jens Arne Svartedal bekymret for Bjørgen.

– Marit trenger noen flere renn i beina. Hun mangler foreløpig litt hurtighet, sier han.

Bjørgen sto over fredagens 10 kilometer klassisk på grunn av en liten forkjølelse, og i hennes fravær tok Johaug en knusende seier.

Lørdag ble hun nummer to bak Therese Johaug 10 kilometer friteknikk.

Verdens beste sprinter

Celine Brun-Lie ødela løpet sitt etter at hun falt tidlig i finalen. Den unge løperen ble stiv og klarte aldri å true teten.

– Det gikk litt for fort for meg i dag. Jeg prøvde så godt jeg kunne å hente meg inn igjen, men det gikk ikke. Fallet er helt unødvendig – og bare teit, sier Brun-Lie til NRK.

Kikkan Randall var forrige sesong verdens beste sprinter, og viste i dag at hun er der hun skal være før verdenscupen.

Siste nytt

 • Kviterussland fråteken verdscuprenn

  Det internasjonale skiskyttarforbundet (IBU) har fjerna Minsk frå verdscupkalenderen og gjort endringar som inneber sesongstart i Östersund.

  Det opplyser IBU i ein pressemelding. Det er den politiske situasjonen i Kviterussland som gjør at hovudstaden Minsk forsvinn ut av verdscupkalenderen.

  – Avgjerda om å flytte arrangementet takast for å gi tryggleik i planlegginga for arrangørkomitear, nasjonale forbund og laga, skriv IBU.

  Finske Kontiolahti overtar konkurransane Minsk eigentleg skulle hatt første helgen i mars. Samtidig fjernast Kontiolahti som arrangør av verdscupopninga, og svenske Östersund arrangerer de to første helgene.

  Johannes Thingnes Bø
  Foto: Manzoni / IBU
 • Ny bronsemedalje til Fosser

  Kasper Fosser løp inn til bronsemedalje på sprinten under orienterings-EM i Sveits søndag. I kvinneklassen vart Andrine Benjaminsen nummer seks.

  Fosser delte til slutt bronsemedaljen med svenske Gustav Bergman. De var begge slått med 22 sekund av den suverene svenske vinnaren Emil Svensk.

  Belgiske Yannick Michiels tok sølvet. Han var slått med 13 sekund av europameister Svensk.

  Kasper Fosser
  Foto: Ivar Haugen/NOF
 • Palace snudde til seier

  Venstrebacken Tyrick Mitchell kranglet inn det avgjørende målet da Crystal Palace slo Aston Villa 3-2 i Premier League søndag.

  Seks minutter gjensto da Mitchell avgjorde kampen etter forarbeid av Eberechi Eze.

  Da hadde Palace slått tilbake etter å ha ligget under to ganger i kampen. Matchvinner Mitchell slo også den målgivende pasningen til formsterke Christian Bentekes utligning til 1-1.

  I forkant hadde John McGinn sendt Villa i ledelsen med en markkryper mot lengste hjørne. Scoringen kom etter bare 17 minutters spill.

  Anwar El Ghazi sendte Villa opp i ledelsen på ny etter 34 minutter, men i annen omgang handlet det meste om Roy Hodgsons Palace-mannskap.

  Wilfried Zaha utlignet til 2-2, før Mitchell avgjorde kampen mot slutten.

  Crystal Palace klatret til 13.-plass på tabellen, mens Villa ligger to plasser høyere opp.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Mike Hewitt / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal