NRK Meny
Normal

Bjørgen spent før comebacket – lagvenninnen tror hun «vinner lett»

Marit Bjørgen frykter ikke nye hjerterytmeforstyrrelser når hun gjør comeback i La Clusaz lørdag. Men konkurrentene bør frykte henne, skal vi tro Heidi Weng.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen er klar for å konkurrere igjen etter hjerteproblemene.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Bjørgen

Marit Bjørgen skal konkurrere i skisporet igjren etter hjerteproblemene før jul. Hun føler seg fin form.

Foto: Ulander, Markku / NTB scanpix

– Nei. Spenningsmomentet ligger i at det er så lenge siden jeg har konkurrert, sa hun da hun møtte pressen i La Clusaz fredag.

Det er ikke rart at hun er spent. Hun har ikke konkurrert siden hun avgjorde og vant minitouren i Kuusamo 2. desember. Hun sto over rennene i Canada og trente i høyden i Seiser Alm i stedet.

Det gikk bra fram til en treningstur 22. desember. Da ringte hun legen sin Hans Petter Stokke og fortalte om opplevelsen av at hjertet hennes startet å slå fortere under en treningstur. Det endte med full sjekk på St. Olavs hospital i Trondheim.

Legene anbefalte henne å stå over Tour de Ski, og det gjorde hun. Lørdag venter en 10 kilometer lang fellesstart i klassisk stil.

En som ikke er like spent som hovedpersonen selv, er lagvenninne Heidi Weng.

– Jeg tror Marit vinner dette lett, jeg, sier hun til NRK.

Tar det rolig

– Det går veldig bra nå. Jeg trente godt i hele jula og på nyåret, men jeg er spent. Jeg har ikke konkurrert siden i Kuusamo, og dette blir på mange måter som å starte sesongen på nytt, sa Bjørgen til NTB.

32-åringen sier at hun ikke er redd for å oppleve de samme hjerterytmeforstyrrelsene på nytt.

– Jeg har ikke kjent noe som helst siden den treningsturen 22. desember, og jeg er ikke redd. Det er heller ikke sikkert at jeg får føling med det igjen. Kroppen min er grundig sjekket, og jeg at det ikke er noen fare om det skulle skje igjen. I etterkant
har jeg hørt at mange har opplevd dette, og det er ikke noe unaturlig. Vi kjører kroppen vår hardt med mye trening, og trolig skyldes hjerterytmeforstyrrelsene nettopp det, sa
Bjørgen.

Kjedelig

Bjørgen opplevde det selvsagt som svært kjedelig at det skjedde rett i forkant av Tour de Ski.

– Det var surt. Jeg hadde trent godt og hadde lagt ned en god jobb. Nå er det glemt, og jeg får prøve å vise at jeg er helt bra igjen.

– Og det betyr foran lørdag?

– Det er viktig å få følelsen av at jeg er med i gamet igjen. Det er fellesstart, og jeg får prøve meg fram. Jeg håper på topp-fem, og så satser jeg på å heve meg etter hvert.

Ingen lege

Landslagstrener Egil Kristiansen tror at Bjørgen er tilbake i toppen allerede i første forsøk. Det er ikke tatt en eneste ekstra forholdsregel med tanke på Bjørgens comeback i skisporet.

– Vi tar det som et 100 prosent normalt skirenn og gjør ingenting spesielt. Vi har ikke med lege hit, men det er heller ikke unormalt. Det er ikke alltid vi har det, sier han.

Kristiansen er trener og vet hvordan skal ordlegge seg. Han tror kanskje at det tenner Bjørgen ekstra at hun måtte igjennom en ikke planlagt pause.

– Slike pauser har egentlig vært en fordel for Marit tidligere. Det gjør henne bare enda mer sulten at hun måtte stå over Touren og andre renn, mente Kristiansen.

Lørdag får vi det første svaret på hvor Bjørgen bokstavelig talt ligger an i løypa.

Siste nytt

 • Poengtap for Mjøndalen

  Opprykksjagende Mjøndalen måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Åsane i 1. divisjon fotball tirsdag. Dermed klarte ikke serietreeren å ta tilbake annenplassen på tabellen.

  Mjøndalen kjemper for opprykk til Eliteserien. Søndag ble Vegard Hansens gutter passert av Viking.

  NM fotball menn, 4. runde: Mjøndalen - Haugesund
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sandviken videre i cupen

  Sandviken er klare for semifinale i norgesmesterskapet i fotball etter å ha slått Trondheims-Ørn i kvartfinalen. Svanhild Sand ga hjemmelaget ledelsen før Amanda Perez utlignet for Sandviken. Kennya Cordner fullførte til slutt snuoperasjonen og sørget for at bergenserne er klare for semifinale.

  Stine Hovland
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Klepp snudde og vant

  Tre mål på de siste 22 minuttene sørget for at Klepp avanserer fra NM-kvartfinalen.

  Karina Sævik gav hjemmelaget Kolbotn ledelsen til pause, før Tameka Butt utlignet midtveis i den andre omgangen. Susanne Vistnes og Elisabeth Terland scoret hver sin kamp i løpet av de siste fire minuttene, og dermed er rogalendingene klare for semifinale.

  Stor satsing på kvinnefotball
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal