Hopp til innhold

Marit Bjørgen får astma-støtte

Astmamedisinbeskyldningene mot Marit Bjørgen er helt menigsløse. Det sier Martin Johnsrud Sundby, som selv plages av astma.

Video Småsyk Marit Bjørgen dropper sesongåpningen

Bjørgen får støtte av Martin Johnsrud Sundby.

Foto: Nyhetsspiller

Martin Johnsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundby.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Han støtter Marit Bjørgen som ved flere anledninger har blitt beskyldt for doping av sin argeste konkurrent Justyna Kowalczyk.

Les: Kowalczyk kritiserer Bjørgen igjen

- Hun vet ikke hva hun snakker om. Det er for at vi med litt redusert lungekapasitet skal få konkurrere på samme linje som de som er helt friske. Det hadde ikke vært så samme på startstreken hvis ikke det hadde vært lov, sier han til NRK.

Har ikke peiling

Johnsrud Sundby er den av våre landslagsløpere som plages mest av astma.

Han kan få pusteproblemer både når det er for fuktig eller for kaldt. Kowalczyk har ikke peiling på hva hun snakker om når hun sier at hun forbereder seg i løypene og ikke på apoteket, mener han.

Video 8094f236-1642-403b-9cbf-f5d8cdab0e9c.jpg

VIDEO: En småsyk Marit Bjørgen opplyste torsdag at hun ikke kom til å gå åpningsrennet på Beitostølen.

Marit Bjørgen er glad for støtten fra Sundby.

- Det er kanskje mer skremmende at Kowalczyk og de polske utøverne ikke skjønner hvordan reglene er i fohold til medisin, sier hun.

Les også:

Reagerer kraftig

Hun er naturlig nok ikke bekvem med å bli anklaget for doping.

- Det er aldri noe hyggelig å bli anklaget for det. Man skal aldri beskylde noe for en ting, før det er bevist. Men jeg bruker ikke krefter på det. Jeg er trygg på meg selv, og stoler på det jeg gjør, sier Bjørgen.

Landslagstrener Egil Kristiansen reagerer kraftig på at det bare er Marit som har fått disse beskyldningene, selv om det er mange løpere som bruker samme astmamedisin som Bjørgen.

- Det er litt spesielt at det blir fokusert spesielt på Marit, det er ikke bare hun som må bruke astmamedisin, sier han.

Siste nytt

 • Mol og Sørum vant verdenstourfinalen

  Anders Mol og Christian Sørum kronet 2022-sesongen med å vinne verdensseriefinalen i sandvolleyball mot polske Michal Bryl og Bartosz Losiak. Mol/Sørum vant med settsifrene 21-18, 21-18, skriver NTB. Turneringen omfattet 2022-sesongens ti beste lag og ble avholdt i Doha. Mol og Sørum vant alle sine seks kamper.

  Mol og Sørum
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Brann signerte amerikansk midtstopper

  Branns kvinnelag har forsterket troppen med den amerikanske midtstopperen Amanda Frisbie. 30-åringen har signert en kontrakt ut året.

  Det bekrefter klubben på sin nettside.

  Frisbie kommer fra den portugisiske klubben Damaiense. Hun har tidligere spilt for klubber som: Klepp, Madrid og Atlético Madrid.

  – Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til Norge og bli en del et så sterkt lag som Brann, sier Frisbie til brann.no.

  Brann opplyser at Frisbie har valgt det noe uvanlige draktnummeret 9, til midtstopper å være.

  – Jeg var spiss tidligere i karrieren min, så jeg har hatt det nummeret en del. I tillegg var det ingen andre nummer under 20 som var ledige, sier hun.

  Amanda Frisbie
  Foto: Brann Kvinner
 • Wrexham må ut i omkamp i FA-cupen

  Wrexham, som spiller på nivå fem i England, spilte 3-3 mot Sheffield United i FA-cupens fjerde runde. Det er tre divisjoner som skiller lagene.

  Sheffield United fikk en drømmestart på kampen, da Oliver McBurnie scoret på et hjørnespark i det andre spilleminutt.

  Men, i den andre omgangen fyrte hjemmelaget på alle plugger. Først utlignet James Jones etter 50 minutter spill. Thomas O'Connor satte inn Wrexhams andre mål etter timen spilt.

  Gledesrusen til hjemmelaget fikk en brå slutt, da Oliver Norwood ordnet balanse i regnskapet fire minutter senere.

  Daniel Jebbison ble utvist etter 71 minutter, uten at kameraene klarte å fange opp situasjonen, men gjestene ble redusert til 10 mann.

  Det var høydramatisk på Racecourse Ground, og etter 86 minutter, satte Paul Mullin inn 3-2 til vertene. Det ble et skikkelig leven på tribunene og det så ut som nok en cupbombe skulle bli delt ut av Wrexham.

  Sheffield United-forsvarer John Egan satte en stopper for festen til Ryan Reynolds & co, langt inne på overtiden. Han dukket nemlig opp på bakerste stolpe og fikk skutt inn 3-3.

  Dermed blir det omkamp på Bramall Lane. Sheffield United-spiller Sander Berge var ikke med i kamptroppen.

  Wrexham
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste