NRK Meny
Normal

Jones ute i to år

Marion Jones er utestengt i to år etter dopingtilståelsene hennes tidligere i sommer.

Marion Jones
Foto: Kevin Frayer / Scanpix/AP

Det melder Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Disket fra alt

I tillegg til utestengelsen er Jones også disket fra alle konkurranser hun deltok ifra og med 1. september 2000. Resultatene hun oppnådde i disse konkurransene er også erklært ugyldige av IAAF.

Men det er ikke bare individuelt Jones får sine resultater strøket. De stafettene hun deltok i er heller ikke godkjent. Det betyr at hun er pålagt å levere tilbake alle medaljer og premier hun har mottatt siden 1. september 2000.

Les også: Beklager doping

Les også - En av de største jukserne

Lagene også disket

Dermed er de amerikanske lagene på 4 x 100 meter og 4 x 400 meter i OL i Sydney disket en gang for alle. Marion Jones deltok på begge lagene, men i og med at hun har innrømmet doping, blir også lagvenninnene hennes rammet.

IAAF pålegger også Marion Jones å tilbakebetale de pengepremiene hun har vunnet i de konkurransene som forbudet gjelder.

Siste nytt

 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Buick fortsetter å levere i Dubai

  Den norske jockeyen William Buick vant torsdag to nye galoppløp i Dubai. Med det håvet han inn over 18,6 millioner kroner til fornøyde hesteeiere. 28-åringen tok sine to siste seirer med hestene Folkswood og Walton Street.

  Video Norsk jockey gjør kometkarriere i England
  Foto: Nyhetsspiller
 • Lars Sætra tilbake i Godset

  Midtstopperen Lars Sætra (26) vender hjem til Strømsgodset. Sætra har skrevet kontrakt med drammenserne ut 2019-sesongen. Midtstopperen har tidligere vunnet både cup og serie med Strømsgodset. Han har trent med Godset den siste tiden.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal