Hopp til innhold

Spillerne tar grep – legger fra seg mobilen

Landslagsspillerne har blitt enige om å unngå alt av nyheter under mesterskapet.

Maria Thorisdottir, Maren Mjelde og Guro Reiten

INGEN NYHETER: Landslagsspillerne leser ikke hva som blir skrevet om dem.

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Kritikken har haglet i både aviser og i sosiale medier etter stortapet mot England. Men den kritikken har ikke Thorisdottir fått med seg.

Jeg åpnet ikke telefonen før i går kveld og har slettet alt av sosiale medier og går ikke inn på noen medier i det hele tatt. Det har vært herlig, sier Thorisdottir til NRK.

Hun er langt ifra den eneste som har koblet seg helt ut fra omverdenen. Flere av spillerne på landslaget kjører samme taktikk.

Caroline Graham Hansen

BEVISST VALG: Caroline Graham Hansen har med vilje lagt vekk nyheter og sosiale medier under mesterskapet.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Jeg har ikke lest en eneste overskrift eller en eneste kommentar, sier Guro Reiten til NRK.

– Jeg har verken sett på nyheter eller vært i sosiale medier. Da går det heller ikke inn på deg, og det går helt fint å leve med det. Det er et bevisst valg under hele mesterskapet, sa Caroline Graham Hansen dagen etter braktapet som førte til massiv kritikk.

– Vi har snakket om det

Det er ikke tilfeldig at landslagsspillerne ikke følger med på hva som blir skrevet om dem. Dette er planlagt.

Guro Reiten

LAR MOBILEN LIGGE: Guro Reiten sjekker hverken nettaviser eller kommentarfelt i sosiale medier.

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Vi har snakket om det på forhånd. Vi som har vært her før har vært i noen stormer før. At alle har en mening om det kan av og til være positivt når det går bra, men det er ikke alltid like hyggelig å lese om hvor dårlig man er, sier Reiten.

– Er det vanskelig å ikke følge med?

Nei, det er veldig lett. Du bare går ikke inn på telefonen. Jeg skulle ønske jeg gjorde det litt tidligere for jeg tror jeg er litt for mye på telefonen til vanlig, sier Chelsea-spilleren og ler.

Olympiatoppen er med landslaget under oppholdet i England. Blant annet tilbyr de psykologhjelp:

Les også: Fikk hjelp av stjernepsykolog til langt på natt etter fadesen

Norge
Norge

De støtter også valget om å droppe å lese nettaviser og sosiale medier.

Marit Breivik

TIL STEDE: Marit Breivik er på plass og følger opp landslaget.

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Skal man bygge energi så er det viktig å bruke den på noe du kan gjøre noe med selv, og finne tilbake troen på egne kvaliteter og ferdigheter. Da rommer ikke hjernen vår plass til så mye annet. Det er en god erfaring som mange av oss har med oss gjennom mange mesterskap, sier Marit Breivik, tidligere landslagssjef for håndballjentene og nå sommeridrettssjef i Olympiatoppen til NRK.

Snakket med faren

Da Thorisdottir fant frem telefonen igjen var det Marit Breiviks arvtager som landslagssjef for de norske håndballjentene, Thorir Hergeirsson, hun tok en prat med.

Faren har stått i lignende situasjoner tidligere.

Det er alltid greit å ha en liten peptalk med han der du får luftet litt og delt tanker. Det var godt å snakke med han i går, sier Manchester United-stopperen.

Maria Thorisdottir

RINGTE FAREN: Da Maria Thorisdottir fant frem telefonen igjen ringte hun faren.

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Hun lagde straffesparket som førte til 1-0 til England, og hun mistet ballen i en farlig posisjon da vertsnasjonen økte til 3-0. Nå er skuffelsen over egen prestasjon og resultatet lagt vekk.

– Tenk hvis jeg ikke hadde gledet meg? Det hadde vært helt forferdelig!, sier hun og legger til:

Jeg tror alle er veldig klare for å vise at vi kan så mye bedre. Jeg gleder meg til å forhåpentligvis få en mye bedre følelse.

Siste nytt

 • Ruud får tøff konkurranse i Mexico etter turneringspausen

  Casper Ruud spiller sin første turnering etter Australian Open-nedturen i Mexico. Der får han selskap av blant andre Carlos Alcaraz og Stefanos Tsitsipas.

  Sammen med Ruud blir det halvparten av spillerne på tennisherrenes topp 10-ranking som skal kjempe om seieren i ATP500-turneringen i mexicanske Acapulco med start 27. februar. Alcaraz (2 i verden), Tsitsipas (3), Taylor Fritz (8) og Holger Rune (9) er alle påmeldt.

  Flere av dem spiller turneringer i forkant, men Ruud varslet tidlig en pause.

  – Jeg ser fram til å ha litt fritid hjemme nå og gjøre meg klar for forhåpentlig nok et godt og langt år på touren, sa Ruud etter nederlaget i 2. runde mot Jenson Brooksby i årets første Grand Slam-turnering.

  Rafael Nadal har vunnet turneringen tre ganger. To av dem har kommet i løpet av de siste tre årene, men den spanske veteranen er ikke påmeldt i år.

  Ruud tok seg til finalen både i Roland-Garros, US Open og ATP-finalen i 2022, i tillegg til at han tok tre triumfer på ATP250-nivå. Neste Grand Slam-turnering er nettopp Roland-Garros i månedsskiftet mai-juni. Prestisjeturneringen i Paris spilles på grus, som er den norske verdensfirerens foretrukne underlag.

  (©NTB)

  Ruud
  Foto: MARTIN KEEP / AFP
 • Norsk bronse i EM og gull i junior-VM i skiorientering

  Anna Ulvensøen gikk inn til bronse på mellomdistansen under EM i skiorientering i Latvia, mens Teodor Mo Hjelseth sikret gull på samme distanse i junior-VM.

  Nydalen-utøveren Ulvensøen ble slått med 1.36 minutt av vinneren, estiske Daisy Ludre Schnyder. Svenske Frida Sandberg tok sølvet, 36 sekunder foran Ulvensøen.

  – Gjennomføringen min i dag var ikke perfekt. Jeg var kanskje litt redd for å bomme, men uansett var det bra, sa Ulvensøen.

  Jørgen Baklid ble beste norske på herresiden med en femteplass. Han var 13 sekunder bak den siste pallplassen.

  Teodor Mo Hjelseth ble verdensmester på mellomdistansen i juniorklassen. Han representerer i likhet med Ulvensøen Nydalen.

  Hjelseth slo to svensker i kampen om gullet. Isak Lundholm og Tim Lundberg var henholdsvis 12 og 21 sekunder bak vinneren. Ingeborg Roll Mosland tok bronse i kvinneklassen i junior-VM onsdag, mens Kristin Melby Jacobsen endte på plassen bak.

  Birgit Dorthea Madslien ble nummer seks. Sveitsiske Alina Niggli vant foran svenske Elsa Brandt.

  (©NTB)

  skiorientering
  Foto: Norges Orienteringsforbund
 • Sykkel: Wærenskjold tok sin første proffseier i Saudi Tour

  Norske Søren Wærenskjold, som sykler for Uno-X, tok sin første proffseier i dag på tredje etappe i Saudi Tour.

  Den 159,2 kilometer lange etappen gikk fra Al Manshiyah togstasjon til Abu Rakah.

  Wærenskjold vant etappen foran italienske Jonathan Milan. Nederlands Cees Bol tok tredjeplassen.

  – Disse ungguttene våre er uredde. Det er en helt enorm prestasjon de gjør i finalen. De sykler utrolig smart og setter opp Søren på en måte som er drømmemåten å gjøre det på, sier teamsjef Jens Haugland til NTB.

  – Når Søren er i den sonen han var i på denne etappen, er han vrien å slå, fortsetter han.

  Tirsdag ble Erlend Blikra nummer fire på Tourens andre etappe.

  Vegard Stake Laengen og Embret Svestad-Bårdseng sykler også rittet. For henholdsvis UAE og HPH.

  22-åringen fra Mandal har vunnet junior-EM i landeveissykling i 2017. Han vant International Tour of Rhodes sammenlagt i 2020. Og i 2022 tok han VM-gull på tempo og bronse på fellesstart i U23-klassen.

  Det er andre året på rad at det norske sykkellaget Uno-X deltar i rittet i Saudi Arabia. I fjor kritiserte Amnesty lagets deltakelse, og sykkel ekspert Jonas Lindstrøm gikk hardt ut mot laget i en NRK-artikkel i januar. Uno-X selv mener de kan fremme sine verdier ved å stille til start i Saudi Tour.

  wærenskjold
  Foto: THOMAS SAMSON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste