Uniteds kommende sjef nektet å kommentere ny fiasko

Påtroppende Manchester United-manager Erik ten Hag ville ikke snakke om storklubbens 1–3 smell mot Arsenal. Tapet betyr at United langt på vei må vinke farvel til Mesterliga-spill.

Ten Hag

Bilder med tillatelse fra TV 2.

Arsenal endte opp med å dominere kampen mot United og med 3–1 seieren er London-laget på god vei mot Mesterligaen. Drømmen er derimot på vei til å slukke for United.

– Etter dagens resultat er drømmen om topp fire borte ja, sa nåværende United-manager Ralf Rangnick til BT Sport etter kampen lørdag.

Nå er Manchester United seks poeng bak Arsenal på fjerdeplassen – med én kamp mer spilt og med bare fire kamper igjen.

Det kan være spikeren i kisten for Mesterliga-spill og Uniteds nye manager, som ble annonsert tidligere denne uken, må fokusere på andre ting enn mesterligaen i debutsesongen på Old Trafford.

Lørdag ville ikke ten Hag si noen verdens ting om Arsenal-tapet da Sky Sports ville høre hans mening.

– Jeg har ingen mening om resultatene til Manchester United, fordi jeg viser respekt for folk som er i Manchester United, og jeg er ansvarlig for Ajax, og det er det jeg kommenterer, sa 52-åringen.

Ten Hag

NY UNITED-MANAGER: Erik ten Hag

– Jeg holder alltid fokus på jobben jeg må gjøre, det spiller ingen rolle hva som skjer rundt meg, tilføyde han.

Motgangen til United tar ingen ende. Ifølge OptaJoe er det første gang siden 1981 at de røde djevlene taper fire strake bortekamper.

– Det er mye jobb som gjenstår, det er helt sikkert, sa Rangnick.

S2ubM03Ej3M

SKUFFET: Alex Telles (til venstre) og Scott McTominay etter 1-3 tapet lørdag.

Seieren sendte Mikel Arteta og hans menn rett opp på 4.-plassen på tabellen – og dermed også mot Mesterliga-spill neste sesong.

– Dette var en stor prestasjon i en kamp hvor vi gjorde alt, sa Arsenal-manager Mikel Arteta til BT Sport etter kampen.

Kampen på Emirates Stadium inneholdt det aller meste. Flere VAR-situasjoner, hvorav én av situasjonene endte i en målannullering for Cristiano Ronaldo samt intense dueller.

Midt oppi det hele var kaptein Martin Ødegaard.

23-åringen, som fortsetter å imponere stort i Premier League, var svært delaktig i Arsenals andre mål og briljerte med den ene strøkne pasningen etter den andre på hjemmebane. Nå roses han av lagkompisen.

– Martin har så mye kvalitet. Han er bare en strålende spiller. Utenfor banen snakker han med alle, og han er som en leder også, sier Mohamed Elneny til TV 2.

f19l35oKpps

MAGIKER: Martin Ødegaard fortsatte å vise frem sine sterke kvaliteter.

Marerittstart

Kampen startet på verst tenkelig vis for United og Ralf Rangnicks mannskap.

Det skulle kun ta tre minutter før Nuno Tavares enkelt kunne dytte ballen i et åpent mål etter at United-guttene og spesielt Raphaël Varane klønet det til i bakre rekker.

– Har du sett for en åpning på matchen?! Man gnir seg litt i øynene etter alle baklengsmålene Manchester United har sluppet inn denne sesongen, sa TV 2 kommentator Øyvind Alsaker.

– Det er en fryktelig defensiv involvering fra først og fremst Varane hos Manchester United, sa TV 2s ekspertkommentator Nils Johan Semb etter scoringen.

Det kokte i hele første omgang på Emirates Stadium – og i hendelsenes sentrum sto Martin Ødegaard.

– Han har vært outstanding, sa Semb om Ødegaard.

23-åringen stilte som kaptein i sin tredje strake kamp, på dagen åtte måneder etter Arsenal-signeringen.

SFL6gg6rooQ

FEIRER: Nuno Tavares brukte kun tre minutter på å finne til nettmaskene – her sammen med Martin Ødegaard.

Ødegaard var svært delaktig da hjemmelaget rullet opp et fantastisk angrep. Bukayo Saka ble felt inne i straffefeltet etter en strøken pasning fra nordmannen, men Eddie Nketiah fikk tak i nedfallsfrukten og satte ballen i mål.

– Saka og Ødegaard, den linken der kjenner vi, sa en begeistret Alsaker.

Etter vill jubel fra Arsenal-spillerne ble VAR koblet inn. Først vurderte de at Nketiah var i offside etter scoringen, men Sakas felling i forkant ble vurdert til et straffespark.

Saka troppet opp – og tok straffen selv, iskaldt til venstre for Uniteds sisteskanse David de Gea.

– Hvilken involvering det er av Martin Ødegaard, igjen! Hvilken match han har hatt den norske landslagskapteinen, sa Semb.

– Man må nesten gni seg litt i øynene. Kommer det én til har Manchester United sluppet inn 50 baklengs i ligaen hittil. Det er helt ekstreme tall, sa Alsaker.

Ronaldo stilnet jubelen

Jubelen fra Arsenal-fansen rakk så vidt å roe seg før Cristiano Ronaldo, som var tilbake fra start etter å ha mistet sin nyfødte sønn etter fødsel tidligere denne uken, lusket på bakerste stolpe. Plasserte seg perfekt og avsluttet som så mange ganger før kontrollert.

Dermed noterte portugiseren seg med sitt 16. ligamål denne sesongen.

– Det kokte på Emirates i noen minutter, men nå ble det helt stille. Det er en lekker goal av fotballverdens målscorer nummer en, sier Semb om Ronaldo.

ba-HcSHZZVU

HYLLEST: Cristiano Ronaldo pekte mot himmelen etter at sønnen døde underveis i fødselen.

– Du verden for en omgang!

Det var den enkle oppsummeringen fra Alsaker etter den hektiske første omgangen.

Sløste bort muligheten for å komme à jour

Etter hvilen ble det dømt straffe til United etter hands fra målscorer Nuno Tavares. Bruno Fernandes er kjent for sin tripping på straffesparkene, også denne tok han i sedvanlig stil.

Portugiseren prøvde å plassere ballen til venstre for keeper, men traff i stedet stanga – til enorm jubel fra Ødegaard som hausset opp publikum og keeper Aaron Ramsdale.

– Oi, oi, oi, dette er et enormt øyeblikk i sesongen 2021/2022, sa Alsaker etter missen mens bildene av en misfornøyd Ronaldo rullet over skjermen.

Frustrasjonen til sistnevnte skulle vokse. Først satte han ballen i mål, men assistentdommeren var raskt oppe med flagget. VAR-sjekken skulle vise at det kun var centimeter om å gjøre for at stjernespissen var på riktig side.

Så kom spikeren i kisten for United etter 71 minutter fra Arsenals Granit Xhaka. Han fyrer av en kanon fra 20 meter og ballen suste i nettet bak De Gea. Uniteds sisteskanse har med det sluppet inn 51 mål denne sesongen.

T7utZUGnZMA

INTENST: Granit Xhaka feirer sammen med Alexandre Lacazette.

Nå venter derbyet i Nord-London neste helg når West Ham møter Arsenal, mens Manchester United møter tøff motstand nok en gang i Chelsea på torsdag.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».