NRK Meny
Normal

Marerittstart for Norge: – De kjører totalt over oss

UTRECHT/OSLO (NRK): De norske spillerne er svært selvkritiske etter 1-0-tapet for Nederland i EM-åpningen.

Komm.: Christian Nilssen og Tom Nordlie.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det virker som nervene tar oss litt. Vi finner ikke helt roen. Det er en litt typisk åpningskamp, sier Norge-keeper Ingrid Hjelmseth til NRK.

Veteranen var Norges beste spiller i EM-åpningen, og dét forteller også mye om kampen.

Nederland stormet nemlig ut fra startblokkene og la umiddelbart et press på Norge.

Allerede etter 30 sekunder fikk Lieke Martens en ekstremt god mulighet på bakre stolpe, men Hjelmseth tok et tigersprang og avverget skuddet med et nødskrik.

– Rett og slett for dårlig

Norge slet med å håndtere Barcelona-spiller Martens og Arsenals Vivianne Miedema, og duoen tvang frem flere gode redninger fra Hjelmseth.

– Vi gir dem altfor mye rom. Det er utrolige avstander mellom spillerne. Da klarer vi ikke å hjelpe hverandre. Vi må opp en del hakk til neste kamp, sier Ada Hegerberg til NRK.

Nederland med en gigantsjanse før vi har spilt ett minutt. Hjemmelaget kommer seg rundt på kanten og ballen slås hardt inn langs bakken. Kun en fantastisk redning av Hjelmseth hindrer scoring. Martens som dukker opp på bakerste stolpe. Komm.: Christian Nilssen og Tom Nordlie.

Selv om både Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg fikk brukbare muligheter i 1.-omgang, tok Nederland kommandoen fullstendig etter pause.

Og etter 66 minutter kom scoringen som «måtte» komme: Martens slo et presist innlegg mot Shanice van de Sanden, som løp seg fri i boksen og headet inn ledelsen.

Etter målet fortsatte Nederland å produsere målsjanser, mens Norge måtte ta stadig større risiko – uten å skape farligheter.

Ubalansen kunne gitt Nederland både 2- og 3-0.

– I 2.-omgang henger det ikke sammen. Det er rett og slett for dårlig. Det er veldig frustrerende å kjenne på at det var nesten og ikke godt nok, sier Caroline Graham Hansen.

– Jeg skjønte at det ble tøft. Vi blir for stresset og oppkavet. Vi slår bort for mange baller, sier Hjelmseth.

– For mange personlige feil

Der Norge var sjanseløse i 2.-omgang, hang hvittrøyene bedre med før hvilen.

Nærmest kom Graham Hansen etter å ha kombinert med Ada Hegerberg.

Spissen slo inn mot femmeteren, hvor Graham Hansen først chippet ballen forbi forsvarsspilleren før hun ble stoppet av Veenendaal.

– Se den fantastisk, sinnssyke touchen i forkant. Det er få som gjør det etter henne. Jeg blir så oppildnet når jeg ser sånn fotballkunst, sa Klaveness.

Se situasjonen her:

Stor sjanse for Graham Hansen

Norge skapte nesten ikke sjanser i jakten på en utligning, og dermed tar Nederland føringen i gruppe A.

Hegerberg er klar på at Norge må vise seg fra en helt annen side mot Belgia og Danmark.

– Det får vi ta internt. Det er mye som må rettes opp. Vi viser positive perioder, men det kommer altfor sjeldent til å kunne vinne kamper, sier Hegerberg.

– Det handler om å minske avstandene i laget og være der for hverandre. Det ble for mange personlige feil fra alle elleve der ute, sier Graham Hansen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering