Marerittstart for Norge: – De kjører totalt over oss

UTRECHT/OSLO (NRK): De norske spillerne er svært selvkritiske etter 1-0-tapet for Nederland i EM-åpningen.

Komm.: Christian Nilssen og Tom Nordlie.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det virker som nervene tar oss litt. Vi finner ikke helt roen. Det er en litt typisk åpningskamp, sier Norge-keeper Ingrid Hjelmseth til NRK.

Veteranen var Norges beste spiller i EM-åpningen, og dét forteller også mye om kampen.

Nederland stormet nemlig ut fra startblokkene og la umiddelbart et press på Norge.

Allerede etter 30 sekunder fikk Lieke Martens en ekstremt god mulighet på bakre stolpe, men Hjelmseth tok et tigersprang og avverget skuddet med et nødskrik.

– Rett og slett for dårlig

Norge slet med å håndtere Barcelona-spiller Martens og Arsenals Vivianne Miedema, og duoen tvang frem flere gode redninger fra Hjelmseth.

– Vi gir dem altfor mye rom. Det er utrolige avstander mellom spillerne. Da klarer vi ikke å hjelpe hverandre. Vi må opp en del hakk til neste kamp, sier Ada Hegerberg til NRK.

Nederland med en gigantsjanse før vi har spilt ett minutt. Hjemmelaget kommer seg rundt på kanten og ballen slås hardt inn langs bakken. Kun en fantastisk redning av Hjelmseth hindrer scoring. Martens som dukker opp på bakerste stolpe. Komm.: Christian Nilssen og Tom Nordlie.

Selv om både Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg fikk brukbare muligheter i 1.-omgang, tok Nederland kommandoen fullstendig etter pause.

Og etter 66 minutter kom scoringen som «måtte» komme: Martens slo et presist innlegg mot Shanice van de Sanden, som løp seg fri i boksen og headet inn ledelsen.

Etter målet fortsatte Nederland å produsere målsjanser, mens Norge måtte ta stadig større risiko – uten å skape farligheter.

Ubalansen kunne gitt Nederland både 2- og 3-0.

– I 2.-omgang henger det ikke sammen. Det er rett og slett for dårlig. Det er veldig frustrerende å kjenne på at det var nesten og ikke godt nok, sier Caroline Graham Hansen.

– Jeg skjønte at det ble tøft. Vi blir for stresset og oppkavet. Vi slår bort for mange baller, sier Hjelmseth.

– For mange personlige feil

Der Norge var sjanseløse i 2.-omgang, hang hvittrøyene bedre med før hvilen.

Nærmest kom Graham Hansen etter å ha kombinert med Ada Hegerberg.

Spissen slo inn mot femmeteren, hvor Graham Hansen først chippet ballen forbi forsvarsspilleren før hun ble stoppet av Veenendaal.

– Se den fantastisk, sinnssyke touchen i forkant. Det er få som gjør det etter henne. Jeg blir så oppildnet når jeg ser sånn fotballkunst, sa Klaveness.

Se situasjonen her:

Stor sjanse for Graham Hansen

Norge skapte nesten ikke sjanser i jakten på en utligning, og dermed tar Nederland føringen i gruppe A.

Hegerberg er klar på at Norge må vise seg fra en helt annen side mot Belgia og Danmark.

– Det får vi ta internt. Det er mye som må rettes opp. Vi viser positive perioder, men det kommer altfor sjeldent til å kunne vinne kamper, sier Hegerberg.

– Det handler om å minske avstandene i laget og være der for hverandre. Det ble for mange personlige feil fra alle elleve der ute, sier Graham Hansen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Trenerikonet Walter Smith er død

  Den tidligere Skottland-, Rangers- og Everton-sjefen Walter Smith er gått bort, 73 år gammel.

  Det opplyser Rangers på sitt nettsted. Smith var manager i klubben i elleve år, fordelt på to perioder, og senere styreleder og direktør.

  Smith hadde slitt med sykdom i flere måneder før han nylig gikk bort. Rangers opplyser ikke når han døde.

  Smith vant ligaen ti ganger med Rangers, og han ledet også klubben til en rekke cuptitler og til finalen i Uefa-cupen i 2008.

  Han trente også Everton i fire sesonger, og han løftet Skottland 70 plasser på Fifa-rankingen som landslagssjef der fra 2004 til 2007.

  Walter Smith
  Foto: Jon Super / AP
 • Tennisturnering avlyst

  Tennisturneringen Kooyong Classic, som arrangeres i forkant av Grand Slam-turneringen Australian Open, avlyses på grunn av usikre koronaregler.

  Det betyr at tennisstjernene har én turnering mindre å velge mellom i opptakten til årets første Grand Slam-turnering i Melbourne i Australia. Kooyong Classic spilles i samme by.

  Årsaken er at arrangøren ikke er sikker på hvilke regler som vil være gjeldende i januar, melder nyhetsbyrået AFP.

  Sist uke fastslo Australias immigrasjonsminister Alex Hawke at kun fullvaksinerte spillere får delta i Australian Open.

  En lekket epost fra kvinnenes tennisforbund WTA hevder derimot at de kvinnelige spillerne kan reise til Melbourne uten å være vaksinert, så lenge de gjennomgår hotellkarantene i to uker og tester seg for koronaviruset regelmessig.

  Kooyong Classic
  Foto: William West / AFP
 • Dyrhaug legger opp

  Niklas Dyrhaug legger opp som langrennsløper. Det bekrefter han selv på Instagram.

  Det gjør han i en alder av 34 år. Han har tatt VM-gull både i 2015 og 2017. I tillegg tok han bronse på 15 km klassisk i 2017.

  – Det er en tid for alt. Nå er det min tur til å legge skiene på hylla. Det har vært en utrolig reise, og jeg er stolt og glad over alt jeg har oppnådd, skriver han.

  Han ble i 2020 vraket fra landslaget. Siden den gang har han samarbeidet med Martin Johnsrud Sundby om et privatlag.

  Han påpeker at han har slitt med å komme tilbake i toppform etter en skulderskade han pådro seg i Pyeongchang i 2018.

  – Jeg er veldig takknemlig for hva skisporten har lært meg. Det har vært livet mitt i 20 fantastiske år. Alt jeg kan si er tusen takk, skriver Dyrhaug.

  34-åringen gjorde i sommer comeback etter en skade og operasjon og vant blant annet Kobberløpet på rulleski. Tidligere i år ble det kjent at han fra vinteren av skal være ekspertkommentator for Nents langrennssatsing.

  Høydesamling langrennslandslaget menn
  Foto: Berit Roald / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal