Marerittstart for Godsets nye trener – gikk på stortap

Leke James skåret tre mål på 14 minutter, og sørget for at Henrik Pedersen fikk en verst tenkelig start som Strømsgodset-trener.

Eliteserien fotball, menn (12. Runde): Strømsgodset - Molde

TØFF START: Henrik Pedersen fikk ikke starten som han ønsket i Strømsgodset.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg sa til dem at det er ingen grunn til å henge med hodet selv om vi har tapt 0-4, oppsummerer Pedersen til Eurosport.

Dansken hadde bare hatt én trening med laget før lørdagens oppgjør.

– Det er ingenting som er forandret nå sammenlignet med hva det var før kamp. Vi skal lære av dette, sier den nye Godset-sjefen.

Hat trick

Etter 29 minutter ledet Molde hele 4–0. Leke James, som ble valgt som spiss på bekostning av Eliteseriens toppskårer «Ohi», viste seg tilliten verdig.

Allerede etter ni minutter nikket Martin Ellingsen bortelaget i ledelsen.

Deretter ble det Leke James-show på Marienlyst.

På 14 minutter skåret nigerianeren tre mål. Moldes eminente midtbanespiller Magnus Wolff Eikrem var nest sist på ballen ved alle skåringene til James.

Publikum begynte å forlate Marienlyst etter Moldes fjerde skåring.

James

HAT TRICK: Leke James skåret tre mål på 14 minutter.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Krisen fortsetter

Etter 4-0-skåringen kontrollerte Molde inn seieren. Den andre omgangen ble sjansefattig.

Det betyr at krisen i Godset fortsetter. Onsdag røk klubben ut av cupen etter tap mot 2. divisjonslaget Fram Larvik. Danske Henrik Pedersen ble presentert som klubbens nye trener torsdag, og fikk ingen god start på Godset-karrieren.

Etter tolv spilte kamper ligger Strømsgodset på nedrykksplass med ni poeng.

Med seieren innehar Molde tabelltoppen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kroatia klar for EM-semifinale

  Kroatia er klar for semifinale i håndball-EM før de to siste kampene i hovedrunden. Lørdagens 25-24-seier over Tyskland sørget for det. Kroatia og Spania topper tabellen i gruppe I med full pott, seks poeng hver. De er fire foran de nærmeste rivalene, og ettersom kroatene har slått alle de tre lagene som teoretisk kan innhente dem er laget allerede klart for semifinale. (NTB)

  Austria Handball European Championship
  Foto: Ronald Zak / AP
 • Hayden senket Chelsea på overtid

  Isaac Haydens scoring i fjerde overtidsminutt ga Newcastle 1-0-seier over Chelsea i Premier League lørdag og løsnet gjestenes grep om 4.-plassen.

  Tottenham avga poeng mot Watford tidligere lørdag, mens Manchester United møter tilsynelatende ustoppelige Liverpool søndag.

  Chelsea øynet dermed en mulighet til å stramme grepet om plasseringen som gir mesterligaspill. Frank Lampards menn maktet imidlertid aldri å bryte ned et hardt kjempende hjemmelag, og i stedet forsvant også det ene poenget da Hayden scoret 20 sekunder før tilleggstiden var ute.(NTB)

  Premier League - Newcastle United v Chelsea
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Vant sprintgull i ungdoms-OL

  Nikolai Holmboe tok en klar seier i mennenes langrenssprint i fri teknikk i ungdoms-OL i Lausanne lørdag. Sprint var den første langrennsøvelsen i lekene.

  17-åringen fra Bærums Verk og Hauger seiret foran svenskene Edvin Anger og Albin Åström. Han var best også i kvalifiseringen. Der var tvillingbroren Aleksander Holmboe nest best, men han nådde ikke opp i finalen og endte på sjetteplass.

  Nikolai Holmboe
  Foto: Joel Marklund for OIS / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal