Marerittstart for Godsets nye trener – gikk på stortap

Leke James skåret tre mål på 14 minutter, og sørget for at Henrik Pedersen fikk en verst tenkelig start som Strømsgodset-trener.

Eliteserien fotball, menn (12. Runde): Strømsgodset - Molde

TØFF START: Henrik Pedersen fikk ikke starten som han ønsket i Strømsgodset.

– Jeg sa til dem at det er ingen grunn til å henge med hodet selv om vi har tapt 0-4, oppsummerer Pedersen til Eurosport.

Dansken hadde bare hatt én trening med laget før lørdagens oppgjør.

– Det er ingenting som er forandret nå sammenlignet med hva det var før kamp. Vi skal lære av dette, sier den nye Godset-sjefen.

Hat trick

Etter 29 minutter ledet Molde hele 4–0. Leke James, som ble valgt som spiss på bekostning av Eliteseriens toppskårer «Ohi», viste seg tilliten verdig.

Allerede etter ni minutter nikket Martin Ellingsen bortelaget i ledelsen.

Deretter ble det Leke James-show på Marienlyst.

På 14 minutter skåret nigerianeren tre mål. Moldes eminente midtbanespiller Magnus Wolff Eikrem var nest sist på ballen ved alle skåringene til James.

Publikum begynte å forlate Marienlyst etter Moldes fjerde skåring.

James

HAT TRICK: Leke James skåret tre mål på 14 minutter.

Krisen fortsetter

Etter 4-0-skåringen kontrollerte Molde inn seieren. Den andre omgangen ble sjansefattig.

Det betyr at krisen i Godset fortsetter. Onsdag røk klubben ut av cupen etter tap mot 2. divisjonslaget Fram Larvik. Danske Henrik Pedersen ble presentert som klubbens nye trener torsdag, og fikk ingen god start på Godset-karrieren.

Etter tolv spilte kamper ligger Strømsgodset på nedrykksplass med ni poeng.

Med seieren innehar Molde tabelltoppen.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
  • Lyn vant etter kjempetabbe

Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn