Hopp til innhold

Marerittsprint for Thingnes Bø: – Jeg må slutte å syte og være lei meg

Sturla Holm Lægreid imponerte under snøværet i Oberhof og ble nummer tre på fredagens sprint. Johannes Thingnes Bø fikk det på sin side vesentlig tyngre. Ekspert mener det er et av de svakeste rennene i skiskytteressets karriere.

Germany Biathlon World Cup

TUNG DAG: Johannes Thingnes Bø fikk en svært tung dag på jobben.

Foto: Hendrik Schmidt / AP

Det var svært tøffe forhold under fredagens sprint i tyske Oberhof. Flere av de norske slet stort på standplass, og det var russiske Alexander Loginov som til slutt vant rennet. Franske Emilien Jacquelin ble nummer to.

Sturla Holm Lægreid leverte et godt løp og ble den beste norske på en tredjeplass. Han var 15 sekunder bak vinner Loginov.

Det var en kamp. Du fikk ikke noe gratis og måtte jobbe hele veien, sa Lægreid til NRK etter sitt løp.

Hvor viktig er det å få en godfølelse her?

Det er ekstremt viktig. De løpene her i Oberhof er veldig verdifulle før OL og VM her neste år. Det er utrolig deilig å innfri og få en god følelse nå.

Også unggutten Filip Fjeld Andersen gjorde tingene sine bra. 24-åringen hadde bare én bom totalt og havnet til slutt på en 10.-plass.

Sturla Holm Lægreid

PALLPLASS: Sturla Holm Lægreid ble nummer tre på dagens sprint i Oberhof.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

– Trist

Johannes Thingnes Bø fikk det vesentlig tøffere på dagens sprint. Det ble totalt fem bom for skiskytteresset og en plassering langt nede på resultatlista.

– En av de svakeste dagene i hans karriere, mente NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

Det var en skuffet Thingnes Bø som møtte NRK etter målgang.

Det er bare trist egentlig. Trist prestasjon og trist humør når jeg kom i mål. På liggende føler jeg meg heldig med forholdene, og jeg skyter en forholdsvis rask serie til meg å være. Men selv om du får gode forhold, må du fortsatt ikke jukse, du må gjøre jobben. Jeg tror jeg glemte det litt. Det var en fryktelig dårlig start. På stående klarer jeg ikke å nullstille etter en dårlig start, sa 28-åringen.

– Jeg må rett og slett bli bedre. Dette holder ikke. Jeg må slutte og syte og være lei meg, jeg må virkelig ta tilbake trona. Nå er det litt daft. Jeg må få aggresjonen tilbake, fortsatte han.

NRK-ekspert mener alle varsellamper lyser rødt med tanke på sammenlagtseieren i verdenscupen for Thingnes Bø.

Det skjønner jeg ikke hvordan han skal vinne, sier Ola Lunde.

Også storebror Tarjei slet også på standplass, men kjørte godt i løypa. Det ble totalt tre bom på Bø, som til slutt ble nummer seks.

– Ingen stor start på året for familien Bø, sa NRK-kommentatoren.

Sterk førsteskyting

Lægreid og Fjeld Andersen var de to første norske ut på dagens sprint. Lægreid dro på seg én bom på første skyting, og gikk ut 6,7 sekunder bak Erik Lesser i tet. Fjeld Andersen vartet på sin side opp med feilfri førsteskyting, og la seg 8,4 sekunder foran Lesser og til ny ledertid.

– En sterk åpning av Filip Fjeld Andersen, sa Stabrun Smith.

Sivert Bakken ville ikke være noe dårligere. 23-åringen traff på samtlige skudd på sin liggende skyting og hadde ny ledertid.

Både Fjeld Andersen og Bakken måtte helst ta en pallplass på sprinten om de skulle få sjansen på en distanse i OL. Det gikk ikke.

På den stående skytingen ble det nemlig én bom på Fjeld Andersen og tre på Bakken, mens Lægreid skøyt fullt hus.

IMPONERTE: Sturla Holm Lægreid skøyt fullt hus på sin stående skyting.

Bakken og Fjeld Andersen havnet et stykke bak i mål, mens Lægreid gikk inn til en soleklar ledelse. Det holdt til tredjeplass.

Vetle Sjåstad Christiansen måtte i strafferunden to ganger og endte 59 sekunder bak Loginov.

Dagens renn var den siste sprinten før OL i Beijing. Det er meldt at uttaket blir gjort kommende søndag. Selve troppen består av seks stykker, men det er bare fire av dem som får gå distanser i OL.

Siste nytt

  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP
  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters
  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal