Hopp til innhold

Marerittsprint for Thingnes Bø: – Jeg må slutte å syte og være lei meg

Sturla Holm Lægreid imponerte under snøværet i Oberhof og ble nummer tre på fredagens sprint. Johannes Thingnes Bø fikk det på sin side vesentlig tyngre. Ekspert mener det er et av de svakeste rennene i skiskytteressets karriere.

Germany Biathlon World Cup

TUNG DAG: Johannes Thingnes Bø fikk en svært tung dag på jobben.

Foto: Hendrik Schmidt / AP

Det var svært tøffe forhold under fredagens sprint i tyske Oberhof. Flere av de norske slet stort på standplass, og det var russiske Alexander Loginov som til slutt vant rennet. Franske Emilien Jacquelin ble nummer to.

Sturla Holm Lægreid leverte et godt løp og ble den beste norske på en tredjeplass. Han var 15 sekunder bak vinner Loginov.

Det var en kamp. Du fikk ikke noe gratis og måtte jobbe hele veien, sa Lægreid til NRK etter sitt løp.

Hvor viktig er det å få en godfølelse her?

Det er ekstremt viktig. De løpene her i Oberhof er veldig verdifulle før OL og VM her neste år. Det er utrolig deilig å innfri og få en god følelse nå.

Også unggutten Filip Fjeld Andersen gjorde tingene sine bra. 24-åringen hadde bare én bom totalt og havnet til slutt på en 10.-plass.

Sturla Holm Lægreid

PALLPLASS: Sturla Holm Lægreid ble nummer tre på dagens sprint i Oberhof.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

– Trist

Johannes Thingnes Bø fikk det vesentlig tøffere på dagens sprint. Det ble totalt fem bom for skiskytteresset og en plassering langt nede på resultatlista.

– En av de svakeste dagene i hans karriere, mente NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

Det var en skuffet Thingnes Bø som møtte NRK etter målgang.

Det er bare trist egentlig. Trist prestasjon og trist humør når jeg kom i mål. På liggende føler jeg meg heldig med forholdene, og jeg skyter en forholdsvis rask serie til meg å være. Men selv om du får gode forhold, må du fortsatt ikke jukse, du må gjøre jobben. Jeg tror jeg glemte det litt. Det var en fryktelig dårlig start. På stående klarer jeg ikke å nullstille etter en dårlig start, sa 28-åringen.

– Jeg må rett og slett bli bedre. Dette holder ikke. Jeg må slutte og syte og være lei meg, jeg må virkelig ta tilbake trona. Nå er det litt daft. Jeg må få aggresjonen tilbake, fortsatte han.

NRK-ekspert mener alle varsellamper lyser rødt med tanke på sammenlagtseieren i verdenscupen for Thingnes Bø.

Det skjønner jeg ikke hvordan han skal vinne, sier Ola Lunde.

Også storebror Tarjei slet også på standplass, men kjørte godt i løypa. Det ble totalt tre bom på Bø, som til slutt ble nummer seks.

– Ingen stor start på året for familien Bø, sa NRK-kommentatoren.

Sterk førsteskyting

Lægreid og Fjeld Andersen var de to første norske ut på dagens sprint. Lægreid dro på seg én bom på første skyting, og gikk ut 6,7 sekunder bak Erik Lesser i tet. Fjeld Andersen vartet på sin side opp med feilfri førsteskyting, og la seg 8,4 sekunder foran Lesser og til ny ledertid.

– En sterk åpning av Filip Fjeld Andersen, sa Stabrun Smith.

Sivert Bakken ville ikke være noe dårligere. 23-åringen traff på samtlige skudd på sin liggende skyting og hadde ny ledertid.

Både Fjeld Andersen og Bakken måtte helst ta en pallplass på sprinten om de skulle få sjansen på en distanse i OL. Det gikk ikke.

På den stående skytingen ble det nemlig én bom på Fjeld Andersen og tre på Bakken, mens Lægreid skøyt fullt hus.

IMPONERTE: Sturla Holm Lægreid skøyt fullt hus på sin stående skyting.

Bakken og Fjeld Andersen havnet et stykke bak i mål, mens Lægreid gikk inn til en soleklar ledelse. Det holdt til tredjeplass.

Vetle Sjåstad Christiansen måtte i strafferunden to ganger og endte 59 sekunder bak Loginov.

Dagens renn var den siste sprinten før OL i Beijing. Det er meldt at uttaket blir gjort kommende søndag. Selve troppen består av seks stykker, men det er bare fire av dem som får gå distanser i OL.

Siste nytt

 • Kristiansund får ny kamp utsatt

  Det er ingen bedring i sykdomssituasjonen i eliteserieklubben Kristiansund. Helgens oppgjør mot Sandefjord blir ikke spilt.

  Norges Fotballforbund bekreftet utsettelsen etter et møte fredag. Sandefjord – Kristiansund skulle etter planen vært spilt søndag.

  – Dessverre er det fortsatt omfattende sykdomsutbrudd i laget. Som på onsdag ville det ikke vært riktig overfor de to involverte lagene eller de andre lagene i ligaen å gjennomføre kampen, sier NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn i en uttalelse.

  Tabelljumbo KBK (ett poeng på sju kamper) fikk i midtuken også kampen mot Tromsø utsatt.

  – Tre av fire trenere er syke, og også daglig leder i tillegg de mange spillerne. Jeg holder akkurat på med å skaffe meg en oversikt sammen med klubblegen, sa KBKs sportslig leder Terje Wiik til NTB fredag formiddag.

  Klubben er rammet av det som kalles influensa A-virus. Dette pleier å ha en sykdomsperiode på cirka en uke. (NTB)

  Eliteserien fotball 2022: FK Haugesund - Kristiansund (2-0)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Nytt drama for Hauger i Formel 2 – rivaler sjekkes for regelbrudd

  Dennis Hauger var igjen uheldig da Formel 2-feltet inntok Monaco fredag. Han fikk kvalifiseringen ødelagt på tampen, men kan komme til å klatre på listene.

  Aurskog-gutten fulgte regelverket og bremset ned farten etter en avkjøring fra brasilianeren Felipe Drugovich. Episoden førte til to gule flagg.

  Førerne skal slippe på gassen for å overholde sikkerheten på banen i slike situasjoner. Det gjorde ikke Liam Lawson (New Zealand) og Ayumu Iwasa (Japan), som begge satte bestetider på siste runde etter Drugovichs uhell.

  Det pågår i øyeblikket en etterforskning i Monaco. Blir tidene til Lawson og Iwasa strøket, rykker Hauger oppover på resultatlista. En slik avgjørelse får svært mye å si for 19-åringen.

  Hauger var i mål som nummer seks i den første av to kvalifiseringsgrupper og ble totalt nummer elleve. To hakk opp vil gjøre at han starter lørdagens sprintløp fra nest best startspor og som nummer ni i hovedløpet lørdag.

  F2-reglene tilsier at rekkefølgen på start i sprintløpet snus på hodet for de ti beste i kvaliken. Søndag starter bilene etter plasseringen de fikk fredag.

  Mye har gått galt for Hauger i sesongstarten. Han har hatt uflaks i en rekke løp, og sist helg ble det kun en 13.-plass i hovedløpet i Barcelona. (NTB)

  Red Bull cliff diving Oslo
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • FIS-styret stoppet omstridt premiepenge-forslag

  Denne uken kunne NRK fortelle at Hoppkomiteen i FIS hadde vedtatt å øke premiepengene til hoppgutta med cirka fem ganger så mye som til kvinnene. Dette fikk både Silje Opseth og Halvor Egner Granerud til å reagere.

  Men da saken kom opp i FIS-kongressen i Milano denne uken, ble forslaget stoppet i siste sekund. Det bekrefter Erik Røste overfor VG.

  – FIS Council var tydelig på at man ikke kan utvide en allerede stor differanse. På godt norsk så ble forslaget sendt på «ompuss», sier Røste til avisen.

  Silje Opseth og Halvor Egner Granerud
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste