Hopp til innhold

Nedbrutt Thingnes Bø etter marerittreprise: – Den siste tiden har vært tung

VM-marerittet gjentok seg for Johannes Thingnes Bø som tapte duellen mot franske Emilien Jacquelin på nøyaktig samme sted som for et snaut år siden. Nå innrømmer den norske skiskytteren at den siste tiden har vært vanskelig.

tK9-9ajlug4

IKKE FORNØYD: Johannes Thingnes Bø synes det har vært vanskelig å finne tilbake til toppformen etter juleferien.

Foto: Matthias Schrader / AP

Johannes Thingnes Bø var fortvilet etter fire bomskudd og tiendeplass på normaldistansen fredag, og gikk rett forbi pressen etter målgang. Lørdag kunne han revansjere både seg selv og det norske stafettlaget i VM-generalprøven, men slik ble det ikke.

– Den siste tiden har det vært tungt. Nå må jeg finne på noe annet for å komme i riktig modus igjen.

– Er det derfor du ikke ville snakke med oss i går?

– Ja, litt. Jeg fikk en bra skjennepreken av Sigfried (Mazet, skytetreneren) i går kveld. Nå handler det om å bli litt killer igjen, sier Thingnes Bø som står med to seire av åtte mulige etter jul.

FRANSK SEIER: Johannes Thingnes Bø måtte se seg slått av Emilien Jacquelin på oppløpet igjen.

– Må gi litt «f»

Det så lovende ut på stafetten for Norges ankermann da han gikk ut tre sekunder foran Frankrikes Emilien Jacquelin etter siste skyting. Men franskmannen passerte Thingnes Bø like før oppløpet – akkurat som i VM for et snaut år siden.

– I fjor gikk vi og lurte på hverandre, og den duellen tapte jeg. Mens i år prøvde jeg å gå det jeg hadde, men jeg tapte nå også. Jeg klarer ikke slå han, dessverre. Det plager meg litt, sier Thingnes Bø.

3l7fftZdw80

TO GANGER: For andre gang på oppløpet i Anterselva vinner Jacquelin duellen mot Thingnes Bø.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Samtidig var det en opptur på skytebanen for verdenscuplederen, som kun brukte ett ekstraskudd.

– Jeg må legge litt vekk det der at jeg skal forsvare den gule trøya mot alle som skal jage meg. Jeg må tørre å gi litt «f». Jeg må senke skuldrene og det følte jeg at jeg klarte i dag, sier han.

Dale måtte ut i strafferunden

Sturla Holm Lægreid gikk den første etappen for Norge. Den vanligvis så treffsikre 23-åringen startet med to bom på liggende skyting før han leverte en lynrask og feilfri serie på stående.

Han sendte Johannes Dale ut i tet sammen med Tyskland, som i Oberhof fikk Dale trøbbel på standplass. Med fem bom totalt og én strafferunde var det ikke den VM-generalprøven han hadde håpet.

– Han takler ikke presset. Han er kjempeurolig, mente NRKs ekspert Ola Lunde.

Selv var Dale svært skuffet da han ble intervjuet etter sin etappe etter en ny tur i strafferunden.

– Det er sykt kjedelig. Det er det verste som finnes. Ikke noe moro å levere det greiene der. Når jeg begynner med ekstraskudd kommer skjelven, det var helt jævlig.

STANDPLASSTRØBBEL: Johannes Dale har hatt sin beste sesong individuelt, men på stafett har det ikke stemt for 23-åringen.

Sterke etapper av brødrene Bø

Dermed var Tarjei Bø i angrepsposisjon etter veksling, 38 sekunder bak Russland i ledelsen.

Men Bø, som faktisk har bedre treffprosent på stafett enn i individuelle løp, klarte seg med to ekstraskudd og sendte lillebror Johannes Thingnes Bø ut på ankeretappen 18 sekunder bak teten.

Den luken tettet han raskt og leverte feilfri skyting på liggende før han klarte seg med ett ekstraskudd på stående. På sisterunden måtte han dog se seg slått av den franske rivalen.

HE54MPKpn1k

GOD ETAPPE: Til tross for å ha tapt duellen med franskmannen gikk Thingnes Bø en sterk ankeretappe for Norge.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Sportsnyheter

Stortalentene fryktet for sesongen – tårene trillet etter medaljeklemmen

Mangekamptalentet Henriette Jæger (18) fikk OL-drømmen knust og har slitt med skader i et helt år. Møtet med venninnen Andrea Rooth (20) etter comebackene ble stort for begge.

Siste nytt

 • Boasson til Tour de France likevel

  Edvald Boasson Hagen får likevel delta i Tour de France, opplyser han sjølv til TV 2.

  Laget hans, TotalEnergie, hadde opprinneleg plassert han som første reserve. Men ikkje lenge etter fekk han beskjed om at han likevel får vere med.

  Laget har enno ikkje offentleggjort endringa av laget, og Boasson sjølv veit heller ikkje grunnen.

  Tour de France
  Foto: Stephane Mahe / Reuters
 • Avlyste Qatar-kamp etter press frå fansen

  Watfords planlagde treningskamp mot landslaget til Qatar i Austerrike 10. juli, er avlyst etter at klubbtilhengarane protesterte. Årsaka er Qatars haldning til menneskerettane.

  Gruppene "Proud Hornets" og "Women of Watford FC" gav klart uttrykk for misnøye med at kampen skulle spelast, og varsla protest-markeringar på tribunene. Derfor valde klubben å trekkje seg frå kampen.

  - Det blei klart for oss at dette var ein kamp vi ikkje skulle spele, seier ein talsmann for klubben.

  Qatar har strenge LGBTQ-lover, der mellom anna homoseksualitet er forbode.

  – Vi er glade for at dei har lytta til oss. Det er ofte vanskeleg å vedgå at du har teke feil, seier Watford-supporter Laura Goodes til BBC.

  "We're delighted they have listened to us and the Proud Hornets. It's sometimes hard to admit you are wrong and do a U-turn but they did that quite quickly," she said.

  Watford
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Cricket vil på OL-programmet

  Det internasjonale cricketforbundet (ICC) søkjer om å få plass i sommar-OL i Los Angeles i 2028. Men det er mest for å posisjonere seg til OL i Brisbane i 2032, skriv gamesbids.com.

  – Vi har over ein milliard cricket-fans rundtom i verda, og talet er veksande seier cricketpresident Greg Barclay.

  Han innser at det kan bli vanskeleg å kome med i Los Angeles, der baseball og softball nesten heilt sikkert er tilbake, og at det derfor blir svært vanskeleg å få endå ein lagidrett på programmet.

  Men Barclay meiner det er nødvendig å søkje for å markere interessa.

  Det eigentlege målet er OL i 2032. I Australia er cricket-interessa enorm, og Brisbanes historiske cricketarena The Gabba skal oppgraderast for ein milliard australske dollar før OL.

  Cricket
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste