Hopp til innhold

Nedbrutt Thingnes Bø etter marerittreprise: – Den siste tiden har vært tung

VM-marerittet gjentok seg for Johannes Thingnes Bø som tapte duellen mot franske Emilien Jacquelin på nøyaktig samme sted som for et snaut år siden. Nå innrømmer den norske skiskytteren at den siste tiden har vært vanskelig.

tK9-9ajlug4

IKKE FORNØYD: Johannes Thingnes Bø synes det har vært vanskelig å finne tilbake til toppformen etter juleferien.

Foto: Matthias Schrader / AP

Johannes Thingnes Bø var fortvilet etter fire bomskudd og tiendeplass på normaldistansen fredag, og gikk rett forbi pressen etter målgang. Lørdag kunne han revansjere både seg selv og det norske stafettlaget i VM-generalprøven, men slik ble det ikke.

– Den siste tiden har det vært tungt. Nå må jeg finne på noe annet for å komme i riktig modus igjen.

– Er det derfor du ikke ville snakke med oss i går?

– Ja, litt. Jeg fikk en bra skjennepreken av Sigfried (Mazet, skytetreneren) i går kveld. Nå handler det om å bli litt killer igjen, sier Thingnes Bø som står med to seire av åtte mulige etter jul.

FRANSK SEIER: Johannes Thingnes Bø måtte se seg slått av Emilien Jacquelin på oppløpet igjen.

– Må gi litt «f»

Det så lovende ut på stafetten for Norges ankermann da han gikk ut tre sekunder foran Frankrikes Emilien Jacquelin etter siste skyting. Men franskmannen passerte Thingnes Bø like før oppløpet – akkurat som i VM for et snaut år siden.

– I fjor gikk vi og lurte på hverandre, og den duellen tapte jeg. Mens i år prøvde jeg å gå det jeg hadde, men jeg tapte nå også. Jeg klarer ikke slå han, dessverre. Det plager meg litt, sier Thingnes Bø.

3l7fftZdw80

TO GANGER: For andre gang på oppløpet i Anterselva vinner Jacquelin duellen mot Thingnes Bø.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Samtidig var det en opptur på skytebanen for verdenscuplederen, som kun brukte ett ekstraskudd.

– Jeg må legge litt vekk det der at jeg skal forsvare den gule trøya mot alle som skal jage meg. Jeg må tørre å gi litt «f». Jeg må senke skuldrene og det følte jeg at jeg klarte i dag, sier han.

Dale måtte ut i strafferunden

Sturla Holm Lægreid gikk den første etappen for Norge. Den vanligvis så treffsikre 23-åringen startet med to bom på liggende skyting før han leverte en lynrask og feilfri serie på stående.

Han sendte Johannes Dale ut i tet sammen med Tyskland, som i Oberhof fikk Dale trøbbel på standplass. Med fem bom totalt og én strafferunde var det ikke den VM-generalprøven han hadde håpet.

– Han takler ikke presset. Han er kjempeurolig, mente NRKs ekspert Ola Lunde.

Selv var Dale svært skuffet da han ble intervjuet etter sin etappe etter en ny tur i strafferunden.

– Det er sykt kjedelig. Det er det verste som finnes. Ikke noe moro å levere det greiene der. Når jeg begynner med ekstraskudd kommer skjelven, det var helt jævlig.

STANDPLASSTRØBBEL: Johannes Dale har hatt sin beste sesong individuelt, men på stafett har det ikke stemt for 23-åringen.

Sterke etapper av brødrene Bø

Dermed var Tarjei Bø i angrepsposisjon etter veksling, 38 sekunder bak Russland i ledelsen.

Men Bø, som faktisk har bedre treffprosent på stafett enn i individuelle løp, klarte seg med to ekstraskudd og sendte lillebror Johannes Thingnes Bø ut på ankeretappen 18 sekunder bak teten.

Den luken tettet han raskt og leverte feilfri skyting på liggende før han klarte seg med ett ekstraskudd på stående. På sisterunden måtte han dog se seg slått av den franske rivalen.

HE54MPKpn1k

GOD ETAPPE: Til tross for å ha tapt duellen med franskmannen gikk Thingnes Bø en sterk ankeretappe for Norge.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • NFF fikk gjennom forslag hos Uefa

    Norges Fotballforbund (NFF) fikk gjennomslag hos Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for å kunne registrere flere spillere til europacuper.

    I fjor sendte NFF et innspill til Uefa om at klubber som deltar i europeiske turneringer, og har sesonger som starter og slutter samme kalenderår, burde kunne registrere inn flere spillere foran cupspillet på våren. Det har forbundet nå fått gjennomslag for.

    «Uefa har sett den spesielle utfordringen med at mange spillere forsvinner etter slutt på nasjonal sesong, og vedtatt følgende», skriver NFF og lister opp de to regelendringene:

    * Hvis en klubb mister seks spillere eller mer fra A-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+1 spillere.

    * Hvis en klubb mister åtte spillere eller mer fra A-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+2 spillere.

    Fra før kunne klubbene kun registrere tre nye spillere foran cupspillet hvert år. Det skapte problemer for blant andre Bodø/Glimt, som måtte utelate spillere som Kasper Høgh og Omar Elabdellaoui før møtet med Ajax i conferenceligaen.

    Ulrik Saltnes jubler men målet ble annullert
    Foto: Mats Torbergsen / NTB
  • Palestina får taletid på Fifa-kongressen – ber om at Israel utestenges

    Palestinas fotballforbund mener at Israel diskriminerer palestinere og ber på det grunnlaget om at Fifa suspenderer eller utestenger Israels fotballforbund.

    Det kommer fram i et forslag Palestinas fotballforbund (PFA) vil legge fram for Fifa-kongressen i Bangkok 17. mai.

    Torsdag får NTB bekreftet fra Fifa at Palestinas fotballforbund får taletid på kongressen, der man også skal diskutere innkomne forslag fra de nasjonale forbundene.

    Palestinerne anklager Israel blant annet for brudd på menneskerettighetene, diskriminering og rasisme i sin nasjonale liga og brudd på Fifas statutter.

    Videre oppfordres Fifa til å presse Israels fotballforbund (IFA) når det gjelder den påståtte diskrimineringen og rasismen, samt at man fortsatt inkluderer lag fra de okkuperte palestinske områdene i sin egen liga.

    PFA ber Fifa om å ta i bruk artikkel 4 i sine egne vedtekter, som strengt forbyr «enhver form for diskriminering mot et land … eller en folkegruppe», og de sier at ethvert brudd på disse forpliktelsene kan straffes med «suspensjon eller utelukkelse».

    Israels krig i Gaza har pågått siden 7. oktober.

    Gianni Infantino
    Foto: Torstein Bøe / NTB
  • Klubblegenden overtok etter Mourinho – har forlenget kontrakten

    Tidligere Roma-kaptein Daniele De Rossi har forlenget sin kontrakt som Roma-manager etter bare tre måneder. Det opplyser klubbens eiere.

    Ifølge eierne Dan og Ryan Friedkin har De Rossi skrevet under på en kontrakt som gjør at han fortsetter «etter denne sesongen og i overskuelig framtid».

    De Rossi tok over for José Mourinho som fikk sparken i januar. Kontrakten var da ut sesongen.

    Da lå Roma på 9.-plass og risikerte å gå glipp av spill i Europa kommende sesong. Med De Rossi ved roret har Roma rykket opp til 5.-plass og er med i kampen om en mesterligaplass.

    De Rossi har ledet Roma i 16 kamper i alle turneringer og notert seg for elleve seirer og tre uavgjort. Det eneste tapet i Serie A er mot serieleder Inter. Det andre var et 0-1-tap for Brighton i Europa League etter at Roma vant 4-0 i den første kampen. (NTB)

    Daniele De Rossi
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal