Marengo-perle hindret Branns første tap

(Lillestrøm-Brann 1-1) Det så lenge ut til at Brann skulle gå på sesongens første tap i Eliteserien. En Marengo-chip ti minutter før slutt gjør at laget fremdeles er ubeseiret.

LSK Brann

POENGDELING: Mellom Lillestrøm og Brann.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Lillestrøm var best i store deler av kampen på Åråsen, og tok ledelsen etter en skåring fra Ifeanyi Mathew. Mathews skudd fra like utenfor 16-meteren var innom Brann-stopper Vito Wormgoor, og Sahin-Radlinger i Brann-buret hadde ikke mulighet til å hindre 1–0.

– Lillestrøm har levert sesongbeste så langt, sa kommentator Kjetil Rekdal under Eurosport-sendingen, halvveis ut i den andre omgangen.

Men Brann er ikke serieledere for ingenting. Det siste kvarteret handlet det beste om Brann, og ti minutter før slutt fikk de uttelling. Ludcinio Marengo ble spilt igjennom, etter en situasjon hvor det trolig skulle vært avblåst for hands på Branns Gilbert Koomson. Spillet fikk gå, og en iskald Marengo chippet ballen i nettet bak LSK-målvakt Marko Marić.

Flere skåringer kom ikke på Åråsen, til tross for mye kjemping og sjanser til begge lag. Dermed er Brann fremdeles ubeseiret i Eliteserien. Med to uavgjorte kamper på rad er derimot avstanden ned til Rosenborg på andreplass nå nede i tre poeng.

– Det koker litt i toppen på slutten der. Vi får et mål imot, som jeg mener er soleklar hands. Men det er slikt som skjer, sier LSK-kaptein Frode Kippe til Eurosport etter kampslutt.

Kippe havnet i en liten fight med Branns Azar Karadas i sluttminuttene. Det legger vi ikke så mye i, sier Karadsas.

– Det blir tette dueller, og en liten fight, men det tåler både jeg og Frode. Vi står på og kjemper i dag, og tar med oss et sterkt poeng, sier Karadas til Eurosport.

Kippe sier til kanalen at han tross alt glad for ett poeng mot Brann.

– Vi skulle gjerne hatt tre poeng, men vi møter Norges beste lag for tiden. Da får vi ta med det ene.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Casper Ruud videre i Miami

  Casper Ruud slo mandag Jason Jung fra Taiwan i to strake sett og er videre til 2. kvalifiseringsrunde i Miami Open, som er siste hinder før turneringen. Nå venter vinneren av oppgjøret mellom australske Alex Bolt og Jevgenij Donskoj fra Russland.

  Tennis - Australian Open - Casper Ruud of Norway v Quentin Halys of France - Court 19, Melbourne, Australia
  Foto: Thomas Peter / Reuters
 • Ajer klar til Spania-kampen

  Kristoffer Ajer blir klar til den første EM-kvalifiseringskampen borte mot Spania på lørdag, i følge landslagssjef Lars Lagerbäck. 20-åringen fullførte ikke for Celtic mot Dundee lørdag, etter at han fikk en smell i ansiktet og måtte ha behandling.

  A-landslag fotball menn 2018 Norge-Bulgaria
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sundby ferdig for sesongen

  Martin Johnsrud Sundby står over verdenscupavslutningen i Canada, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. «Luften har rett og slett gått ut av ballongen», heter det. Totalt skal 20 norske utøvere delta i minitouren i Quebec.

  Sundby.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal