NRK Meny
Normal

Marengo-perle hindret Branns første tap

(Lillestrøm-Brann 1-1) Det så lenge ut til at Brann skulle gå på sesongens første tap i Eliteserien. En Marengo-chip ti minutter før slutt gjør at laget fremdeles er ubeseiret.

LSK Brann

POENGDELING: Mellom Lillestrøm og Brann.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Lillestrøm var best i store deler av kampen på Åråsen, og tok ledelsen etter en skåring fra Ifeanyi Mathew. Mathews skudd fra like utenfor 16-meteren var innom Brann-stopper Vito Wormgoor, og Sahin-Radlinger i Brann-buret hadde ikke mulighet til å hindre 1–0.

– Lillestrøm har levert sesongbeste så langt, sa kommentator Kjetil Rekdal under Eurosport-sendingen, halvveis ut i den andre omgangen.

Men Brann er ikke serieledere for ingenting. Det siste kvarteret handlet det beste om Brann, og ti minutter før slutt fikk de uttelling. Ludcinio Marengo ble spilt igjennom, etter en situasjon hvor det trolig skulle vært avblåst for hands på Branns Gilbert Koomson. Spillet fikk gå, og en iskald Marengo chippet ballen i nettet bak LSK-målvakt Marko Marić.

Flere skåringer kom ikke på Åråsen, til tross for mye kjemping og sjanser til begge lag. Dermed er Brann fremdeles ubeseiret i Eliteserien. Med to uavgjorte kamper på rad er derimot avstanden ned til Rosenborg på andreplass nå nede i tre poeng.

– Det koker litt i toppen på slutten der. Vi får et mål imot, som jeg mener er soleklar hands. Men det er slikt som skjer, sier LSK-kaptein Frode Kippe til Eurosport etter kampslutt.

Kippe havnet i en liten fight med Branns Azar Karadas i sluttminuttene. Det legger vi ikke så mye i, sier Karadsas.

– Det blir tette dueller, og en liten fight, men det tåler både jeg og Frode. Vi står på og kjemper i dag, og tar med oss et sterkt poeng, sier Karadas til Eurosport.

Kippe sier til kanalen at han tross alt glad for ett poeng mot Brann.

– Vi skulle gjerne hatt tre poeng, men vi møter Norges beste lag for tiden. Da får vi ta med det ene.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Rumlemage intet hinder for Djokovic

  Novak Djokovic gikk videre til tredje runde i Cincinnati Masters tross rumlete mage etter 2-1-seier mot Adrian Mannarino.

  Djokovic tapte første sett 4-6, men måtte ha legehjelp under andre sett. Han valgte likevel å fortsette, og vant de neste settene 6-2, 6-1.

 • Atlético vant supercupen

  I den helspanske finalen i den europeiske supercupen var det Atlético Madrid som trakk det lengste strået mot byrival Real Madrid, og vant 4–2 etter ekstraomganger. Det stod 2–2 etter full tid, men mål fra Saúl Ñíguez og Koke ga Atlético seieren.

  Atletico Madrid
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Bjørn Helge Riise til Sogndal

  Bjørn Helge Riise forlot Aalesund tidligere onsdag kveld. Nå er han klar for Sogndal. – Bjørn Helge er veldig profesjonell, og hans erfaring og lederegneskaper vil være av stor verdi i vårt unge mannskap, sier sportslig leder i Sogndal, Håvard Flo.

  Bjørn Helge Riise
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Rullestolsrugby, finale
NM-veka
NM-veka: Rullestolrugby
NM-veka: Sandvollyeball, finale for kvinner
NM-veka: Sandvolleyball, kvinner
Sport i dag med NM-veka