NRK Meny
Normal

Marengo-perle hindret Branns første tap

(Lillestrøm-Brann 1-1) Det så lenge ut til at Brann skulle gå på sesongens første tap i Eliteserien. En Marengo-chip ti minutter før slutt gjør at laget fremdeles er ubeseiret.

LSK Brann

POENGDELING: Mellom Lillestrøm og Brann.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Lillestrøm var best i store deler av kampen på Åråsen, og tok ledelsen etter en skåring fra Ifeanyi Mathew. Mathews skudd fra like utenfor 16-meteren var innom Brann-stopper Vito Wormgoor, og Sahin-Radlinger i Brann-buret hadde ikke mulighet til å hindre 1–0.

– Lillestrøm har levert sesongbeste så langt, sa kommentator Kjetil Rekdal under Eurosport-sendingen, halvveis ut i den andre omgangen.

Men Brann er ikke serieledere for ingenting. Det siste kvarteret handlet det beste om Brann, og ti minutter før slutt fikk de uttelling. Ludcinio Marengo ble spilt igjennom, etter en situasjon hvor det trolig skulle vært avblåst for hands på Branns Gilbert Koomson. Spillet fikk gå, og en iskald Marengo chippet ballen i nettet bak LSK-målvakt Marko Marić.

Flere skåringer kom ikke på Åråsen, til tross for mye kjemping og sjanser til begge lag. Dermed er Brann fremdeles ubeseiret i Eliteserien. Med to uavgjorte kamper på rad er derimot avstanden ned til Rosenborg på andreplass nå nede i tre poeng.

– Det koker litt i toppen på slutten der. Vi får et mål imot, som jeg mener er soleklar hands. Men det er slikt som skjer, sier LSK-kaptein Frode Kippe til Eurosport etter kampslutt.

Kippe havnet i en liten fight med Branns Azar Karadas i sluttminuttene. Det legger vi ikke så mye i, sier Karadsas.

– Det blir tette dueller, og en liten fight, men det tåler både jeg og Frode. Vi står på og kjemper i dag, og tar med oss et sterkt poeng, sier Karadas til Eurosport.

Kippe sier til kanalen at han tross alt glad for ett poeng mot Brann.

– Vi skulle gjerne hatt tre poeng, men vi møter Norges beste lag for tiden. Da får vi ta med det ene.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP
 • Gir ikke opp 5000-meter

  Etter det mislykkede forsøket på EM-kravet på 5000-meter i Stockholm, vurderte Filip Ingebrigtsen å droppe distansen under EM i Berlin. Ifølge trenerpappa Gjert har Filip nå bestemt seg for å gjøre et nytt forsøk på kravet. – Men vi vet fortsatt ikke når og hvor, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia