Maren Lundby hoppet bakken ned - måtte bruke hendene for å holde seg på beina

Det ble en dramatisk hoppkonkurranse for kvinnene i Raw Air mandag. Varierende vindforhold ødela mye for Maren Lundby i 1. omgang, men i finaleomgangen slo hun til med et kjempehopp.

Sara Takanashi fra Japan vant imidlertid Raw Air-konkurransen i Lillehammer, men Maren Lundby og Silje Opseth sørget for en norsk jubeldag med henholdsvis 2.- og 3.-plass.

Lundby hoppet hele 139 meter i sitt siste hopp, men måtte nedi med begge hendene og dermed ble det svake stilkarakterer. Hun ble slått med 1,5 poeng, men leder likevel stort i sammendraget etter to renn.

– Det var et veldig bra hopp og en fin revansje etter det første hoppet. Jeg visste at jeg hadde litt å ta igjen og kunne ikke safe. Det ville ha vært for feigt. Jeg er godt fornøyd, og det er en del av gamet å holde seg på beina, sier Lundby til NRK.

Maren Lundby

VENTETID: Maren Lundby ble sittende på toppen i 13 minutter før hun fikk klarsignal.

Første pallplass i verdenscupen

Det var nemlig svært ujevne vindforhold i Lillehammer denne kvelden, og Maren Lundby måtte derfor vente i over 13 minutter før hun ble sendt utfor i 1. omgang - som nest siste hopper.

Hun var slett ikke den som var mest heldig med forholdene, og det bidro nok til at hun bare var nummer fire på resultatlista etter det første hoppet.

Silje Opseth hadde derimot et svært godt hopp under gode forhold og var lengst i 1. omgang med et hopp på 131,5 meter. Det gjorde at hun lå på 2.-plass før det siste hoppet. Hun måtte slå av noen meter til 122,5 meter, men 293,5 poeng holdt likevel til en 3.-plass.

Mandagens pallplassering var hennes aller første i verdenscupen noen gang.

– Jeg prøvde å tenke minst mulig og klarte det bedre enn tidligere i sesongen. Jeg hørte at Maren hoppet langt, men fikk ikke med meg at hun falt. Jeg er glad for at jeg klarte å holde roen, sa Opseth.

Anna Odine Strøm hoppet 114 og 111,5 meter. 233,4 poeng ga 13.-plass.

Kjørte i reklameskiltene

Det ble ellers tilløp til dramatikk da Nika Kriznar fra Slovenia braste rett i reklameskiltene på sletta og måtte bæres ut på båre i 2. omgang. Etter det NRK forstår skal det etter forholdene ha gått bra med hopperen, som merket smerter i en arm etter sammenstøtet.

Hun er blitt kjørt til sykehus for å ta røntgen av hånden, får NRK opplyst.

Raw Air verdenscup hopp Lillehammer

Siste nytt

 • Real Madrid overtok tabelltoppen

  Uten en skadd Martin Ødegaard tok Real Madrid en sikker 4-1-seier hjemme over bunnlaget Huesca i spansk La Liga lørdag.

  Martin Ødegaard ble rapportert i lett trening for Real Madrid fredag, men nordmannen er ikke kampklar ennå etter leggskaden som har plaget ham.

  Lagkameratene tok imidlertid lagets annen strake seier i La Liga og rykket opp i tabelltet lørdag.

  Real Madrid
  Foto: Oscar Del Pozo / AFP
 • Aalesund med sesongens andre seier

  Etter ni strake tap, vant endelig Aalesund en kamp i eliteserien igjen lørdag.

  Laget hadde ikke vunnet siden juli, men borte mot Haugesund fikk de med seg tre poeng etter en drømmeskåring av Niklas Castro.

  Laget ligger fortsatt soleklart sist i serien. De har 14 poeng opp til trygg plass med syv kamper igjen å spille.

  Eliteserien fotball 2020: FK Haugesund - Aalesund
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Strand Larsen på skåringslista

  Jørgen Strand Larsen teikna seg på skåringslista da Groningen vann 2-1 mot VVV-Venlo. Patrick Joosten sette inn det første og like etter pause sette nordmannen inn Groningen sitt andre. Det er 20-åringen sitt tredje mål i æresdivisjonen. Rett før slutt reduserte Georgios Giakoumakis for Venlo.

  Jørgen Strand Larsen i Groningens garderobe
  Foto: FC Groningen

Sendeplan

Kl. Program Kanal