Maren Lundby hoppet bakken ned - måtte bruke hendene for å holde seg på beina

Det ble en dramatisk hoppkonkurranse for kvinnene i Raw Air mandag. Varierende vindforhold ødela mye for Maren Lundby i 1. omgang, men i finaleomgangen slo hun til med et kjempehopp.

Sara Takanashi fra Japan vant imidlertid Raw Air-konkurransen i Lillehammer, men Maren Lundby og Silje Opseth sørget for en norsk jubeldag med henholdsvis 2.- og 3.-plass.

Lundby hoppet hele 139 meter i sitt siste hopp, men måtte nedi med begge hendene og dermed ble det svake stilkarakterer. Hun ble slått med 1,5 poeng, men leder likevel stort i sammendraget etter to renn.

– Det var et veldig bra hopp og en fin revansje etter det første hoppet. Jeg visste at jeg hadde litt å ta igjen og kunne ikke safe. Det ville ha vært for feigt. Jeg er godt fornøyd, og det er en del av gamet å holde seg på beina, sier Lundby til NRK.

Maren Lundby

VENTETID: Maren Lundby ble sittende på toppen i 13 minutter før hun fikk klarsignal.

Første pallplass i verdenscupen

Det var nemlig svært ujevne vindforhold i Lillehammer denne kvelden, og Maren Lundby måtte derfor vente i over 13 minutter før hun ble sendt utfor i 1. omgang - som nest siste hopper.

Hun var slett ikke den som var mest heldig med forholdene, og det bidro nok til at hun bare var nummer fire på resultatlista etter det første hoppet.

Silje Opseth hadde derimot et svært godt hopp under gode forhold og var lengst i 1. omgang med et hopp på 131,5 meter. Det gjorde at hun lå på 2.-plass før det siste hoppet. Hun måtte slå av noen meter til 122,5 meter, men 293,5 poeng holdt likevel til en 3.-plass.

Mandagens pallplassering var hennes aller første i verdenscupen noen gang.

– Jeg prøvde å tenke minst mulig og klarte det bedre enn tidligere i sesongen. Jeg hørte at Maren hoppet langt, men fikk ikke med meg at hun falt. Jeg er glad for at jeg klarte å holde roen, sa Opseth.

Anna Odine Strøm hoppet 114 og 111,5 meter. 233,4 poeng ga 13.-plass.

Kjørte i reklameskiltene

Det ble ellers tilløp til dramatikk da Nika Kriznar fra Slovenia braste rett i reklameskiltene på sletta og måtte bæres ut på båre i 2. omgang. Etter det NRK forstår skal det etter forholdene ha gått bra med hopperen, som merket smerter i en arm etter sammenstøtet.

Hun er blitt kjørt til sykehus for å ta røntgen av hånden, får NRK opplyst.

Raw Air verdenscup hopp Lillehammer

Siste nytt

 • Enorm Nice-snuoperasjon mot Lyon

  Lyon såg ut til å cruise inn mot ein siger mot meisterliga-jaktande Nice. Ti minutt før slutt leda dei 2–0 etter mål frå Karl Toko Ekambi og Houssem Aouar. Men så byrja Nice opphentinga.

  Først skåra Youcef Atal, før Lyons Tino Kadewere blei utvist fem minutt før slutt, på stillinga 2–1.

  Ei sein straffeskåring frå Andy Delort, samt Evann Guessands første nettkjenning i Ligue 1, tre minutt på overtid, gjorde snuoperasjonen komplett, og sende nice opp på andreplass i den franske toppserien.

  Fotboll, Franska Ligan, Nice - Lyon
  Foto: FEP / Icon Sport
 • – Får gigantsum for Qatar-rolle

  Ifølge flere britiske medier, deriblant Daily Mail og The Sun, har David Beckham takket ja til å bli ambassadør for det kommende fotball-VM i Qatar.

  Det ventes at nyheten offentliggjøres i løpet av den kommende måneden.

  Beckham skal ifølge avisene motta svimlende 1,7 milliarder kroner for å la navnet og ansiktet sitt brukes som ambassadør for det omstridte mesterskapet, som altså spilles i ørkenstaten i november og desember 2022.

  Beckham selv har ikke kommentert nyheten, men en talsperson for superstjernen sier følgende til The Sun:

  – David har alltid snakket om fotballens makt som kraft for å skape noe godt på mange plan. Når det snart er bare ett år igjen til turneringen, vil han slutte seg til et bredere fotballsamfunn som står sammen om VM 2022, og han gleder seg til det han tror vil bli en flott turnering, sier talspersonen.

  Beckham får allerede mye kritikk for det mange mener er åpenbart forsøk på sportsvasking, skriver Daily Mail.

  JeHRC06Ie50
  Foto: Michael Reaves / AFP
 • Aasbø med ny Formel Drift-triumf

  Fredric Aasbø (36) har vunnet Formel Drift-tittelen for andre gang.

  Mesterskapstittelen var klar allerede etter at han hadde vunnet semifinalen sin, og ingen kunne ta ham igjen, skriver VG, som omtalte saken først i Norge.

  – Dette har vært så mye tøffere enn da jeg vant sist, i 2015. Jeg har fått bedre og bedre bil. Jeg drømte i natt om at foreldrene mine var her i dag, det er de ikke, men de er her i ånden, sier Aasbø i seiersintervjuet.

  6w3feC8SHmc
  Foto: Berit Roald / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal