Hopp til innhold

Maren Lundby hoppet bakken ned - måtte bruke hendene for å holde seg på beina

Det ble en dramatisk hoppkonkurranse for kvinnene i Raw Air mandag. Varierende vindforhold ødela mye for Maren Lundby i 1. omgang, men i finaleomgangen slo hun til med et kjempehopp.

Sara Takanashi fra Japan vant imidlertid Raw Air-konkurransen i Lillehammer, men Maren Lundby og Silje Opseth sørget for en norsk jubeldag med henholdsvis 2.- og 3.-plass.

Lundby hoppet hele 139 meter i sitt siste hopp, men måtte nedi med begge hendene og dermed ble det svake stilkarakterer. Hun ble slått med 1,5 poeng, men leder likevel stort i sammendraget etter to renn.

– Det var et veldig bra hopp og en fin revansje etter det første hoppet. Jeg visste at jeg hadde litt å ta igjen og kunne ikke safe. Det ville ha vært for feigt. Jeg er godt fornøyd, og det er en del av gamet å holde seg på beina, sier Lundby til NRK.

Maren Lundby

VENTETID: Maren Lundby ble sittende på toppen i 13 minutter før hun fikk klarsignal.

Første pallplass i verdenscupen

Det var nemlig svært ujevne vindforhold i Lillehammer denne kvelden, og Maren Lundby måtte derfor vente i over 13 minutter før hun ble sendt utfor i 1. omgang - som nest siste hopper.

Hun var slett ikke den som var mest heldig med forholdene, og det bidro nok til at hun bare var nummer fire på resultatlista etter det første hoppet.

Silje Opseth hadde derimot et svært godt hopp under gode forhold og var lengst i 1. omgang med et hopp på 131,5 meter. Det gjorde at hun lå på 2.-plass før det siste hoppet. Hun måtte slå av noen meter til 122,5 meter, men 293,5 poeng holdt likevel til en 3.-plass.

Mandagens pallplassering var hennes aller første i verdenscupen noen gang.

– Jeg prøvde å tenke minst mulig og klarte det bedre enn tidligere i sesongen. Jeg hørte at Maren hoppet langt, men fikk ikke med meg at hun falt. Jeg er glad for at jeg klarte å holde roen, sa Opseth.

Anna Odine Strøm hoppet 114 og 111,5 meter. 233,4 poeng ga 13.-plass.

Kjørte i reklameskiltene

Det ble ellers tilløp til dramatikk da Nika Kriznar fra Slovenia braste rett i reklameskiltene på sletta og måtte bæres ut på båre i 2. omgang. Etter det NRK forstår skal det etter forholdene ha gått bra med hopperen, som merket smerter i en arm etter sammenstøtet.

Hun er blitt kjørt til sykehus for å ta røntgen av hånden, får NRK opplyst.

Raw Air verdenscup hopp Lillehammer

Siste nytt

 • Treneren advarte før start: - Jeg glemte det

  Sturla Holm Lægreid startet sterkt i Kontiolahti, men på de siste to blinkene raknet alt. Bærums-gutten jaktet sin tredje strake seier i verdenscupåpningen.

  Etter 18 strake fulltreffere, så det ut som det bare var en formalitet før han kunne juble for et fantastisk renn.

  Lægreid forklarte selv at fokuset var grunnen til at alt raknet.

  – Det var vel det klassiske tilfelle når man tenker på hvordan man skal feire seieren, enn å faktisk klare å oppnå den, sa Lægreid til NRK.

  Dagen før verdenscupåpningen hadde de et møte med treneren, om nettopp dette med å holde fokuset helt inn.

  – Jeg glemte det vel på de siste to skuddene. Jeg lot meg gire opp av 18 bra treff, sa Lægreid.

  – Dette kommer til å irritere meg stort, det skal jeg ikke legge skjul på, avsluttet han.

  Sturla Holm Lægreid fikk best plassering av de syv nordmennene som deltok, og gikk inn på en 6. plass

  Ellers endte de norske utøverne på: Vetle Sjåstad Christiansen (7. plass), Erlend Bjøntegård (10. plass), Johannes Thingenes Bø (12. plass), Johannes Dale (16. plass), Filip Fjeld Andersen (23. plass) og Tarjei Bø (53. plass)

  Sturla Holm Lægreid
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Avis: Arrestert iransk fotballprofil løslatt mot kausjon

  Den iranske fotballspilleren Voria Ghafouri skal ha blitt løslatt mot kausjon. Det skriver Iran International som viser til domstolens nyhetsbyrå.

  Ghafouri skal ha blitt arrestert i Iran forrige uke for «propaganda mot regimet». 31-åringen skal være svært populær blant iranere og har 3,3 millioner følgere på Instagram. Ghafouri er ikke en del av Irans landslagstropp i VM i Qatar, men har spilt for landslaget tidligere.

  Voria Ghafouri.
  Foto: - / AFP
 • Fifa bekrefter: Ronaldo scoret ikke mot Uruguay

  Bruno Fernandes slo et fint innlegg mot Cristiano Ronaldo i forkant av Portugals 1-0-scoring mot Uruguay mandag kveld. Ronaldo steg til værs og ballen gikk inn i mål. Men var Ronaldo selv nær ballen? Portugiseren jublet vilt etter scoringen, men løp også rett bort til Fernandes og gjorde ikke sin sedvanlige feiring.

  Ronaldo ble først kreditert målet, men senere ble det korrigert til at det var Fernandes sitt mål. Til ESPN bekrefter nå Fifa, på vegne av utstyrsleverandør Adidas, at Ronaldo ikke var nær ballen.

  De skriver at de gjennom sensorene i ballen kan bevise at det ikke var noen form for kontakt fra Ronaldo.

  Edu Aguirre, kjent som både personlig venn av Ronaldo og journalist, hevdet på sendingen til kjente El Chiringuito at det portugiske fotballforbundet har planlagt å legge frem bevis på at scoringen var Ronaldos. Ifølge den portugisiske avisen O Jogo skal det imidlertid ikke stemme.

  Portugal vant til slutt kampen 2-0, etter at Bruno Fernandes scoret lagets andre mål fra straffemerket på overtid.

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Portugal v Uruguay
  Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste