NRK Meny
Normal

Marcussen startet langt bak

Ida Marcussen løp inn til ordinære 14,51 på 100 meter hekk som var åpningsøvelsen i kvinnenes sjukamp lørdag.

Ida Marcussen

Ida Marcussen

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Hun fikk på ingen måte den starten hun håpet på.

Louise Hazel (t.v) på vei til seier på 100 meter hekk mens Ida Marcussen (bak) ble tredje sist total

Louise Hazel (t.v) på vei til seier på 100 meter hekk mens Ida Marcussen (bak) ble tredje sist totalt.

Foto: PHIL NOBLE / REUTERS

- Jeg drømmer om å starte med personlig rekord, og jeg føler at jeg er i stand til å sette personlige rekorder i alle øvelsene, sa Ida Marcussen til NTB for to dager siden.

Det ble ingen drømmestart. Persen hennes på 100 meter hekk er på 14,07 sekunder. Hun løp inn til 14,51, og var over halvsekundet bak forventningen som var å løpe under 14 sekunder for aller første gang.

Marcussen fikk en bra start, men falt fort tilbake. Hun snublet også over den aller siste hekken og kan ikke si seg fornøyd med løpet sitt.

Britiske Louise Hazel vant heatet til Ida Marcussen med 13,60 sekunder, mens favoritten Jessica Ennis, også hun fra Storbritannia, løp inn til meget sterke 12,93 i det første heatet.

Hun tok en klar ledelse i kvinnenes sjukamp etter åpningsøvelsen.

Tredje sist

Ida Marcussen åpnet med en 27.-plass av de 29 utøverne som starter i sjukampen for kvinner.

Det var bare indiske Sushmitha Singha Roy og tsjekkiske Eliska Kulcinova som løp svakere enn et norske håpet på åpningsøvelsen.

Sjukampen fortsetter med høyde senere lørdag formiddag.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal