Marcussen med svak VM-åpning

BEIJING/OSLO (NRK): Ida Marcussen fikk det ikke til å stemme under de to første øvelsene av sjukampen i VM.

Marcussen

UNDER PARI: Her er Ida Marcussen nettopp ferdig med sin andre øvelse, høyde, hvor hun hoppet 1.68 meter.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Sørlendingen åpnet med 14,47 og sjetteplass i det første heatet på 100 meter hekk, og Marcussen fikk dermed ikke noen god start i mesterskapet, der hun har 14,10 som årsbeste.

Cubanske Yorgelis Rodriguez vant heatet til Marcussen med 13,73.

Høyde, som var andre øvelse i sjukampen, ble heller ingen suksess for Marcussen. Hun gikk over 1,68 meter, men misset i alle tre forsøkene på 1,71 meter, og dermed endte hun seks centimeter bak sin personlige rekord.

Dermed står 27-åringen foreløpig med 1743 poeng og kun to bak seg på resultatlisten (30.-plass).

– Jeg er fornøyd

Marcussen har den norske rekorden i sjukamp på 6226 poeng fra VM i Osaka i 2006.

– Jeg er allerede fornøyd. Det er mitt femte VM, og jeg har kjempet for å komme hit. Jeg er i mitt livs beste form, og det blir spennende å se hva jeg kan få til, sa Marcussen til NRK før start.

Den aller raskeste på åpningsøvelsen var nederlandske Nadine Visser. Hun løp inn til 12,81 sekunder og satte personlig rekord.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Marcussen

REV: Ida Marcussen ble stående med 1,68 meter på høyde.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Britiske favoritter

Jessica Ennis-Hill, sjukampdronningen fra OL i 2012, åpnet med nest beste tid på korthekken med 12,91 sekunder. Det vil si at hun er med i medaljekampen for fullt.

Det er også Lagvenninnen Katarina Johnson-Thompson, som løp inn til 13,37 og endte på niendeplass.

Marcussen kom med til VM i 12. time etter å ha klart kravet i fjor. Denne sesongen har hun plundret med å oppnå gode resultater.

Siste nytt

 • Solid Ventura-åpning i California

  Golfproffen Kristoffer Ventura gikk 1. runde i PGA-turneringen i La Quinta på fire slag under par og ligger foreløpig på delt 17.-plass. Det skiller fire slag opp til den amerikanske lederen Brandon Hagy. PGA-turneringen i California har en samlet premiepott på 57 millioner kroner.

  Kristoffer Ventura
  Foto: Carmen Mandato / AFP
 • Nye spekulasjoner om Tokyo-OL

  Japans regjering konkluderer internt med at årets sommer-OL må avlyses på grunn av koronapandemien, ifølge The Times.

  Fokus nå blir å forsøke å sikre sommer-OL ved neste mulige anledning, som blir i 2032, skrev The Times torsdag ettermiddag.

  Den britiske avisen viser til et høytstående medlem i regjeringskoalisjonen i Japan. Det er enighet om at sommerlekene, som allerede er blitt utsatt ett år, ikke kommer til å bli holdt, ifølge kilden.

  Japans statsminister Yoshihide Suga sier imidlertid at han er fast bestemt på at sommer-OL i Tokyo skal gjennomføres.

  Suga sa i nasjonalforsamlingen fredag at han skal samarbeide tett med Tokyo og Den internasjonale olympiske komité (IOC), melder Reuters.

  OL-ringer
  Foto: Issei Kato / Reuters
 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal