NRK Meny
Normal

Marcussen hopper for rekord

Sjukjemper Ida Marcussen mener hun har funnet formen før VM i friidrett.

Ida Marcussen under NM på Lillehammer
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Siden Ida Marcussen for alvor kom i rampelyset med sølv i junior-VM i Beijing i 2006, har karrieren aldri tatt helt av.

Ida Marcussen har hatt en heller tung sesong i år, men føler seg nå bedre enn på lenge - kun få dager før friidretts-VM i Berlin går i gang.

Drømmen i VM er norsk rekord og en plass blant de ti beste.

- Jo, nå føler jeg meg i veldig god form, så jeg mener jeg har alle forutsetninger for å sette norsk rekord og pers. Jeg skal ikke nekte for at det kribler skikkelig i beina nå, sier Ida Marcussen til NTB.

Se bilder av Ida Marcussen fra Beijing-OL 2008

Først i ilden

Ida Marcussen i Beijing-OL

En skuffet Ida Marcussen etter 22. plass i OL-sjukampen i Beijing.

Foto: Röstlund, Tobias / SCANPIX

Hun er den første norske utøveren som skal i aksjon i verdensmesterskapet på Olympiastadion i Berlin, for 100 meter hekk i sjukampen for kvinner er en av de aller første øvelsene.

- Jeg har gjort den jobben jeg skal gjøre i hele sommer. Den siste uken har jeg ligget på treningsleir ved Hamburg sammen med trener Lukas Udelhoven, og der har det gått veldig bra for min del. Testene jeg har vært gjennom viser at jeg er helt på topp i styrke og spenst, og derfor gleder jeg meg til å vise meg fram nå, sier Våg-jenta.

Ida Marcussen sier at hun føler hun har mye mer krutt i beina nå enn tidligere i sesongen, men hun har ikke noe lyst til å snakke om sommeren i år, for da gikk det ikke som forventet.

Tunge to år

Det har i perioder vært temmelig tungt for Ida og trener Lukas Udelhoven.

I hennes første senior-VM i Osaka i 2007 ble det 11. plass og ny norsk rekord, men i Beijing-OL gikk det ikke som forventet, og Marcussen endte på 22. plass med 6015 poeng.

- Jeg vil ikke snakke så mye om det som har skjedd før, men det er ikke til å komme fra at det har vært litt for lite stabilitet. Dessuten er det slik at jeg trenger god tid til å komme i form, så derfor visste jeg at sommeren og starten på sesongen ikke ville gi toppresultater.

- Men dersom det går bra her i Berlin, så har sesongen vært vellykket for meg. Da er alt det som har skjedd før VM glemt, sier Marcussen, som holder den norske rekorden i sjukamp med 6226 poeng.

Kjører samme opplegg

Selv om det ikke har klaffet som forventet for Ida Marcussen tidligere i sesongen, understreker hun at hun aldri har tvilt på opplegget.

- Nei, jeg føler at vi har hatt kontroll, og derfor er målet mitt norsk rekord her i Berlin, sier Ida.

Hun sier også at hun føler sjukampen i VM i år blir mye jevnere enn både i Osaka-VM i 2007 og i OL i Beijing i fjor.

Hva er målsettingen din?

- Jeg håper det skal gå bedre enn den 11.-plassen jeg klarte i Osaka. Det hadde vært moro med en plass blant de ti beste. Det kan jeg klare med full klaff, sier hun.

Hvordan er drømmestarten din i dette mesterskapet lørdag morgen?

- Det må bli å starte med personlig rekord og endelig klare å løpe 100 meter på under 14 sekunder. Det bør kunne gå. I det hele tatt føler jeg at jeg er god nok til å perse over hele linjen, sier en optimistisk Ida Marcussen - to dager før kvinnenes mangekamp i VM.

Hva tror du om Marcussens muligheter i VM? Si din mening!

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel: Tempo
VM sykkel
Semifinale i cupen, menn
VM-kveld
4-4-2 NM fotball: Semifinale Vålerenga - Sarpsborg 08
Cupen: Semifinale, Vålerenga - Sarpsborg 08
Cupen: Semifinale, Vålerenga - Sarpsborg 08