NRK Meny
Normal

– Det er trist. Han har ikke gjort noe galt

MOSKVA (NRK.no): Ida Marcussen (26) står utenfor landslaget etter en åpen konflikt mellom treneren hennes og forbundet. Hun skulle ønske treneren ble like godt mottatt som henne i Norges tropp.

Ida Marcussen

Ida Marcussen får instruksjoner av trener Lukas Udelhoven under OL i London. Begge de to er på plass i Moskva, men står nå utenfor landslaget.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

 • Ida Marcussen er allerede i gang mandag morgen. Følg Marcussen gjennom dagen i denne artikkelen.

– Jeg er veldig glad for at Lukas er her. Hvis ikke han hadde vært her, hadde ikke jeg vært her heller, sier Ida Marcussen til NRK.no.

Den norske syvkjemperen har en helt spesiell rolle i den norske VM-troppen.

Uenighetene mellom hennes trener Lukas Udelhoven og friidrettsforbundet er en av de tydeligste åpne konfliktene i norsk idrett de siste årene, og midt oppi det hele står den norske sjukjemperen.

– Ingen hemmelighet at det er meningsforskjeller

Det toppet seg etter at Marcussen ble nest sist i syvkampen under 2009-VM i Berlin, og friidrettsforbundet varslet at trenerens rolle måtte vurderes.

Til slutt valgte Marcussen og Udelhoven å bryte med landslaget. Og Marcussen valgte å fortsette med treneren etter OL i London. Dermed kommer de inn fra siden når de nå er med i den norske VM-troppen i Moskva.

– Det er ikke noen hemmelighet at det finnes en del meningsforskjeller om filosofi og satsing her, men det er ikke noe problem så lenge vi kan være her, være en del av teamet og forberede oss på en måte som er profesjonell, sier Lukas Udelhoven til NRK.no.

Lucas Udelhoven

Lukas Udelhoven på et pressetreff i Moskva.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Marcussen: – Jeg synes det er trist

Udelhoven har fått lov til å være med den norske troppen til Moskva. Marcussen er fornøyd med mottagelsen hun har fått av laget, men skulle ønske at forbundet kunne være mer positive til treneren hennes.

– Jeg har god flyt med Ronny (sportssjef Ronny Nilsen, journ.anm.) og har ikke noe problem med å være en del av den norske troppen. Jeg skulle selvfølgelig ønske meg at det ikke var noe problem med min trener heller, sier Marcussen.

– Jeg synes det er trist. Han har ikke dopet noen utøvere, han har ikke jukset. Han har ikke gjort noe galt som jeg vet om, eller som jeg tror de vet om, sier hun.

– Har det faktum at dere står utenfor landslaget bragt med seg noen utfordringer her i Moskva?

– Vi gjør det beste ut av det. I mesterskap er det alltid diskusjoner om hvem som skal være med, og vi ha vært heldige i at alle utøverne har fått ha med sine. Det er litt logistikk og sånn, men vi har funnet en god løsning, sier Marcussen.

Mener Marcussen har større potensial

Friidrettsforbundet mener de har full aksept for at Marcussen velger å fortsette med Lukas Udelhoven som trener. Det er imidlertid liten tvil om at de mener hun burde valgt en annen løsning.

– Vi har sett at Ida over flere år kanskje ikke helt har fått ut det potensialet vi mener hun besitter. Hun leverte 6226 poeng i 2007, og det er en sum hun til nå ikke har prestert bedre enn. Så i 2012 hadde vi et ønske om å tilby henne et opplegg for å se om det kunne hjelpe henne til bedre resultater. Det ønsket hun ikke. Hun ønsket å fortsette med treneren sin, og det har vi selvfølgelig aksept for, sier sportssjef Ronny Nilsen til NRK.no.

– Hva tenker du om at Ida Marcussen sier hun ikke skjønner hva galt Lukas Udelhoven har gjort?

– Det eneste vi har sett på, er et stort potensial. Ida tok jo sølv i junior-VM, og besitter en del kvaliteter som gjør at hun kanskje kunne passert 6500 poeng. Men hun ønsker å beholde treneren, og det må vi forholde oss til, sier Nilsen.

Han mener det fungerer fint å ha to personer i troppen som står utenfor landslaget.

– Det fungerer bra, det. Lukas og Ida er et bra team, og de har sine faste rytmer, sier Nilsen.

Siste nytt

 • Mjelde kåret til tredje beste

  Maren Mjelde ble søndag kveld stemt frem av spillerne selv som den tredje beste spilleren i engelsk fotball.

  Lagveninne fra Chelsea, Fran Kirby, vant prisen. Ji So-yun fra Manchester City tok andreplassen.

  SOCCER-CHAMPIONS-CHE-WOB/WOMEN
  Foto: ADAM HOLT / Reuters
 • Napoli senket Juventus

  De fleste av de store fotballigaene er avgjort, men i Italia er det fortsatt spenning.

  Søndag kveld tapte tittelforsvarer Juventus 0–1 mot Napoli på hjemmebane.

  Dermed er Napoli bare ett poeng bak Juventus på toppen av tabellen.

  FBL-ITA-SERIE A-JUVENTUS-NAPOLI
  Foto: MARCO BERTORELLO / AFP
 • Salah kåret til årets spiller

  Liverpools storscorer Mohamed Salah ble søndag tildelt den prestisjetunge prisen som årets Premier League-spiller av den engelske spillerforeningen PFA, skriver NTB. Egypteren tangerte ligarekorden da han scoret sitt 31. seriemål lørdag.

  FBL-ENG-PR-WEST BROM-LIVERPOOL
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal