Hopp til innhold

Sliten og forslått – Marcus Kleveland (18) tok nytt gull i X Games

ASPEN/OSLO (NRK): Marcus Kleveland (18) forsvarte gullet i slopestyle fra 2017, og tross elendig oppladning var det ingen som kunne tukte nordmannen.

GULL: Her kjører Marcus Kleveland sitt andre run i finalen. Det ga han gull i X Games Aspen.

Marcus Kleveland kjørte et kjempebra andrerun og fikk hele 93,66 poeng fra dommerne. Men før siste runde var det spennende på toppen skal vi tro Gudbrandsdølen.

– Det var ganske intenst på toppen. Da alle hadde igjen en runde, så det var forferdelig å vente på å se om noen greide å slå meg. Men jeg er så glad for at jeg tok et nytt gull, sier Marcus Kleveland til NRK.

– Dette er det største. Jeg så jo på X Games som liten, og det var en drøm å få komme hit å kjøre. Nå har jeg fire medaljer i X Games, så jeg er kjempeglad sier gullvinneren.

Landslagssjef Per Iver Grimsrud er imponert over verdens beste slopestylekjører.

Grimsrud

IMPONERT: Landslagssjef Per Iver Grimsrud forteller at Marcus Kleveland hadde veldig vondt på toppen av bakken før han skulle kjøre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Han er noe for seg selv altså. Han hadde så vondt i dag, men han er så rå. Han lå jo på bakken og fikk behandling av Stian (Lauritzen) før han skulle kjøre. Jeg merka at han var stressa siden han hadde så vondt, sier Grimsrud.

Sliten og forslått

For det var en sliten og forslått snowboarder fra Dombås som gjennomførte konkurransen lørdag.

– Jeg har vondt i rumpa etter fallet i går. Hvis man toucher litt så gjør det så jævlig vondt. Jeg må bare holde meg på føttene, sa Kleveland før sitt andre run i konkurransen lørdag.

Etter å ha deltatt i Big Air-finalen sent fredag kveld, ble Kleveland vekket grytidlig lørdag morgen.

– Jeg ble vekket av noen dopingtestere klokken 05:30 i dag tidlig. Jeg fikk ikke sove etter det, så jeg er ganske sliten.

– Nå skal det gå en liten halv uke der jeg ikke kjørere snowboard og hviler kroppen. Jeg skal jeg bare slappe av, få rumpa bedre. For den er sinnssykt stiv nå, sier Marcus Kleveland som får med seg 25 000 dollar for seieren i slopestylefinalen.

Du skal til OL – hva er ambisjonene der?

– Jeg skal bare kjøre snowboard, lande noen runs og håpe på det beste, sier 18-åringen.

Marcus Kleveland (93,66 poeng) vant konkurransen foran Darcy Sharpe (91 poeng) og Mark McMorris (90 poeng).

Sølv i Big Air

Fredag tok en forslått Kleveland sølvmedalje i Big Air-finalen i X Games. Da fikk han kommentatorene til å måpe med et stort triks.

Marcus Kleveland tok X games-sølv

SØLV: Marcus Kleveland (19) tok sølv i Big Air-finalen fredag.

Foto: Kaja Snare / NRK

– Akkurat som i fjor viser han frem det råeste trikset. Det er det beste jeg har sett bli gjennomført, sier NRK-kommentator Tom Hovde.

Marcus Kleveland selv var tilfreds med trikset som sikret han sølvmedaljen fredag.

– Jeg gjorde det i fjor også, men jeg landet ikke like bra. Det var godt å gjøre det bedre og ha en bedre følelse på det nå.

Se trikset som ga Marcus Kleveland 47 poeng her. Komm.: Peder Mørtvedt og Tom Hovde

SUPERTRIKSET: Med dette trikset tok Kleveland sølv i Big Air.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Glimt møter Lillestrøm i cupens 3. runde

    Onsdag kveld ble oppgjørene i 3. runde i cupen trukket. Tittelforsvarer Molde gjester Hødd.

    Molde er regjerende norgesmestere etter at de slo Bodø/Glimt 1-0 i fjorårets finale. Årets utgave avgjøres 7. desember på Ullevaal stadion.

    Allerede 1. mai skal neste runde spilles. Disse lagene møtes (eliteseriekamper uthevet):

    Sogndal – KFUM Oslo, Lysekloster – Kjelsås, Bodø/Glimt – Lillestrøm, Eik Tønsberg/Fredrikstad – Rosenborg, Råde – Hønefoss/Sarpsborg 08, Strømsgodset – Kristiansund, Hødd – Molde, Tromsdalen – Viking, Egersund – HamKam, Sandnes Ulf – Odd, Alta – Stabæk, Arendal – Bryne, Eidsvold Turn – Åsane, Ranheim – Raufoss, Levanger – Brann, Oppsal/Vålerenga – Tromsø.

    Alle oppgjørene i 2. runde er imidlertid ikke spilt enda. Torsdag spilles Fredrikstad – Eik Tønsberg, Sarpsborg – Hønefoss og Oppsal – Vålerenga.

    Det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. I første runde røk eliteserielagene Haugesund og Sandefjord ut for henholdsvis Torvastad og Fløy. Resten av eliteserielagene berget seg imidlertid videre fra 2. runde. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Lillestrøm - Bodø/Glimt (0-5)
    Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal