NRK Meny
Normal

Norges nye snowboardstjerne med nytt supertriks

16 år gamle Marcus Kleveland fortsetter å imponere med spektakulære triks.

Fett triks på brett

NYTT SUPERTRIKS: Se Marcus Kleveland bli den yngste i verden til å utføre et av verdens vanskligste snowboardtriks.

Den norske snowboardkometen Marcus Kleveland (16) er for alvor i ferd med å presentere seg som et av verdens aller største talenter.

Forrige uke fikk han massiv oppmerksomhet da han landet en «Triple Cork 1620» – en trippel baklengs salto hvor man roterer 4,5 ganger rundt sin egen akse.

– Han er et naturtalent uten like, og per dags dato er han verdens beste 16-åring. Jeg tror de aller fleste kjørerne ser på ham som en sterk motstander denne sesongen, sa landslagssjef Thomas Harstad til NRK etter prestasjonen.

– Var litt nervøs

Men unggutten gir seg ikke der. På treningsleir i Østerrike har han virkelig funnet flyten, og denne uken ble han den yngste som noen sinne har landet en quad cork 1800 - et triks hvor man tar en firedobbel baklengs salto samtidig som man snurrer fem ganger rundt sin egen akse.

Han blir dermed den tredje i verden som har landet trikset.

– Jeg var litt nervøs da jeg kjørte ned mot hoppet og skulle gjøre en quad. Men i luften føltes det veldig naturlig, og da jeg hadde gjort trippelen så jeg ned mot kulen og tenkte at jeg bare kunne legge på en til. Jeg hadde en liten «hand drag» da jeg landet, men det var så bra jeg kunne få det, sier han.

Marcus Kleveland

NYTT SUPERTRIKS: Marcus Kleveland har virkelig funnet formen før årets sesong.

Trenger større hopp

Han mener at han trenger et større hopp for å kunne utføre trikset helt perfekt.

– Hoppet er nok litt lite for å gjøre en quad. Man får ikke sett landingen skikkelig før man lander. Så det er nok det beste jeg kunne gjort her. Jeg må nok ha et litt større hopp skal jeg klare det helt perfekt, sier han.

Snowboardlandslaget er for tiden i Østerrike og trener før verdenscupen starter. Første renn er i Beijing i desember, der Kleveland og co kan kvalifisere seg til X-games i Oslo i februar.

Siste nytt

 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG
 • Rooney-scoring i nytt Everton-tap

  Wayne Rooney scoret søndag karrierens 12. Premier League-mål mot Arsenal, men Everton ble likevel sendt under nedrykksstreken med 2-5-tap på Goodison Park. Arsenal er på sin side oppe på 16 poeng, ni poeng bak serieleder Manchester City.

  Wayne Rooney
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Kirkevold forlenget målrekorden

  Pål Alexander Kirkevold bøtter inn mål i den danske superligaen. Søndag scoret Hobro-spissen i sin tiende kamp på rad i 4-0-seieren over Nordsjælland, skriver NTB. Den forrige rekorden var mål i åtte kamper på rad.

  Kirkevold
  Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg