Hopp til innhold

Maratontrøbbel i Stockholm: Null vann på drikkestasjon i høy sommervarme

Tørste løpere fikk en ubehagelig overraskelse på den første drikkestasjonen under Stockholm maraton lørdag. Det fantes ikke nok vann i 26 graders varme.

– Det er en tankbil som egentlig ikke klarte å pumpe ut vann i den hastigheten den måtte, sier Lorenzo Nesi, pressesjef for maratonløpet, til nyhetsbyrået TT.

Arrangøren jobber med å løse vannproblemet. Det er totalt 17 drikkestasjoner langs løypa, og pressesjefen sier han ikke har hørt om andre som har det samme problemet.

Væske er spesielt viktig i årets løp. 26 graders varme er de værmessige forutsetningene, ifølge målestasjoner sentralt i Stockholm.

– Det er enda varmere mellom bygningene, sier meteorolog Therese Fougman.

Ifølge værvarselet vil det komme regn i løpet av maratondagen, men ved 13-tiden var det langt unna nedbør.

For to uker siden kollapset rundt 40 personer under lignende forhold under arrangementet Göteborgsvarvet. En mann i 20-årene døde.

6eWHcDbKEzo
Foto: NTB

Siste nytt

 • Israels fotballandslag får delta i OL

  Det israelske herrelandslaget i fotball får delta i OL til tross for at de er klagd inn til Fifa.

  Organisasjonen skulle i utgangspunktet ta stilling til om hvorvidt Israel skal ekskluderes fra internasjonale konkurranser torsdag, men skrev i en pressemelding at de trenger lenger tid. En beslutning er ventet senest 31. august, melder Fifa selv.

  Det betyr at OL-kvalifiserte Israel blir å se i fotballturneringen under lekene. Der skal de møte Japan, Mali og Paraguay.

  Israel
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP
 • Medier: Japansk OL-håp sendes hjem etter røyking

  Den japanske turneren Shoko Miyata skal ha blitt sendt hjem fra OL-oppladningen etter å ha blitt tatt i å røyke en sigarett. Det skriver flere medier, blant andre BBC, som refererer til Kyodo News.

  Det er allerede bekreftet at hun forlater laget.

  De skriver videre at røyking er ikke tillatt i leiren og hun er dessuten 19 år gammel, mens aldersgrensen for røyking i Japan er 20 år.

  Hun ble regnet som en mulig medaljekandidat for japanerne og har VM-bronse, samt to sølv og én bronse i asiamesterskapet på CV-en.

  Belgium Gymnastics World
  Foto: Virginia Mayo / AP
 • Nettavisen: Brækhus får ny tittelkamp 10. august

  Cecilia Brækhus (42) skal kjempe om to VM-belter i en tittelkamp mot slovenske Ema Kozin (25) i Las Vegas 10. august, melder Nettavisen.

  Det bekreftes i en pressemelding avisen har mottatt.

  I kampen mot Kozin skal boksedronningen kjempe om WBO- og WBC-tittelen.

  – Jeg gleder meg til å konkurrere på boksingens største scene. Det er noe helt spesielt med å få gå tittelkamp i Mandalay Bay Resort and Casino, sier Brækhus i en uttalelse.

  Ifølge Brækhus selv, blir titteloppgjøret i Las Vegas hennes siste kamp i utlandet. (NTB)

  Cecilia Brækhus og Jessica McCaskill
  Foto: Ed Mulholland / Matchroom / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal