NRK Meny
Normal

Mao erstattes på nye pengesedler

Mao Zedong, grunnleggeren av kommunist Kina, blir erstattet med et bilde av den nye olympiske stadion Fugleredet på nye pengesedler.

Kinesiske OL-sedler

Slik ser den nye seddelen ut.

Foto: CHINA DAILY / REUTERS

Så stort er OL i Kina at til og med den gamle kommunistlederen har måttet vike plassen.

På de nye 10 yuan-sedlene den kinesiske sentralbanken gir ut i forbindelse med OL, er det den nye olympiske stadion som står i fokus.

På seddelen er det bilde av Fugleredet med Den himmelske freds plass som bakteppe. Mao har måttet virke plassen. Baksiden av seddelen er prydet med en statue av en gresk diskoskaster med årstallet 2008 skrevet i arabisk skrift.

Banken sier at det skal utstedes seks millioner sedler av denne typen, og de første sedlene kommer på markedet tirsdag. I og med at så få sedler blir trykket opp og distribuert, blir seddelen sett på som en ren suvenir.

10 yuan er verd omtrent halvannen dollar, altså sju kroner og 50 øre i norske penger.

Siste nytt

 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Buick fortsetter å levere i Dubai

  Den norske jockeyen William Buick vant torsdag to nye galoppløp i Dubai. Med det håvet han inn over 18,6 millioner kroner til fornøyde hesteeiere. 28-åringen tok sine to siste seirer med hestene Folkswood og Walton Street.

  Video Norsk jockey gjør kometkarriere i England
  Foto: Nyhetsspiller
 • Lars Sætra tilbake i Godset

  Midtstopperen Lars Sætra (26) vender hjem til Strømsgodset. Sætra har skrevet kontrakt med drammenserne ut 2019-sesongen. Midtstopperen har tidligere vunnet både cup og serie med Strømsgodset. Han har trent med Godset den siste tiden.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal