NRK Meny
Normal

Mao erstattes på nye pengesedler

Mao Zedong, grunnleggeren av kommunist Kina, blir erstattet med et bilde av den nye olympiske stadion Fugleredet på nye pengesedler.

Kinesiske OL-sedler

Slik ser den nye seddelen ut.

Foto: CHINA DAILY / REUTERS

Så stort er OL i Kina at til og med den gamle kommunistlederen har måttet vike plassen.

På de nye 10 yuan-sedlene den kinesiske sentralbanken gir ut i forbindelse med OL, er det den nye olympiske stadion som står i fokus.

På seddelen er det bilde av Fugleredet med Den himmelske freds plass som bakteppe. Mao har måttet virke plassen. Baksiden av seddelen er prydet med en statue av en gresk diskoskaster med årstallet 2008 skrevet i arabisk skrift.

Banken sier at det skal utstedes seks millioner sedler av denne typen, og de første sedlene kommer på markedet tirsdag. I og med at så få sedler blir trykket opp og distribuert, blir seddelen sett på som en ren suvenir.

10 yuan er verd omtrent halvannen dollar, altså sju kroner og 50 øre i norske penger.

Siste nytt

 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Mbappé kåret til beste unge spiller

  Kylian Mbappé fikk prisen som VMs beste unge spiller. 19-åringen vinner prisen etter fire scoringer i mesterskapet for verdensmester Frankrike. Den siste kom i finalen, da han satte inn 4-1-scoringen.

  Mbappe
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal