Mannen Zuccarello frykter: – Må ha flaks for å score mot han

Mats Zuccarello tror kampen mellom New York Rangers og Montreal Canadiens avgjøres i mål. Nærmere bestemt i en duell mellom to av verdens beste målvakter.

SPO-HKO-HKN-NEW-YORK-RANGERS-V-MONTREAL-CANADIENS---GAME-ONE

FLAKS: Her setter Mats Zuccarello inn 3-2-målet mot Montreal Canadiens. Et mål han selv mener var flaks.

Foto: BRUCE BENNETT / Afp

SPO-HKO-HKN-MONTREAL-CANADIENS-V-PHILADELPHIA-FLYERS

MONTREALS MÅLVAKT: Carey Price.

Foto: BRUCE BENNETT / AFP

– Vi møter jo en keeper i verdensklasse.

Mats Zuccarello sin oppsummering etter 3-4-tapet i den andre runden i Stanley Cup mot Montreal Canadiens var klar. Mannen han frykter er ikke blant dem som slenger 171 centimeter høye kroppen hans rett i pleksien eller ned i isen.

Nordmannen sliter nemlig med å overliste Montreals bakerste mann, målvakten Carey Price.

Så god at han må legges i bakken

Price har vist seg å være i toppform, i de siste fire kampene i serien har kanadieren kun sluppet inn to mål. I kampen natt til lørdag, norsk tid, stoppet også 29-åringen 35 av Rangers 38 skudd på mål.

– Da holder ikke skuddene mine, man må ha flaks for å score mot han, sier Zuccarello overfor NRK.

I tillegg var Price helt avgjørende i da kampen gikk til spillerforlengelse. (Se video i tweeten under.)

Laster Twitter-innhold

Rangers og Montreal møttes også i sluttspillet i 2014. Det møtet avsluttet sesongen for Price etter at Rangers venstre ving, Chris Kreider, krasjet inn i han og sendte han ut av sluttspillet og sesongen med skade.

– Målvaktene er for gode til å komme seg forbi med et rent skudd. For å score mot menn som Price må jeg komme meg foran dem og fjerne muligheten hans til å se pucken, uttalte Kreider til New York Post i forkant av den første sluttspillkampen.

Med andre ord kan man tolke det dit hen at Price er så god at Rangers vil forsøke å legge han i bakken for å kunne vinne.

HKO-HKN-SPO-NEW-YORK-RANGERS-V-MONTREAL-CANADIENS---GAME-TWO

SCORET: Det er verdt å nevne at Mats Zuccarello scoret 3-2-målet mot akkurat Carey Price i den andre sluttspillkampen. Men skal vi tro han, så trengte han en god del flaks for å få det til.

Foto: Minas Panagiotakis / AFP

Den suverene svensken

Om man skal trekke frem en målvakt som kan utligne målferdighetene til kanadieren, trenger man ikke lete lenge. Det er bare å se på mannen som står rett ovenfor Price på banen, Henrik Lundqvist i Rangers-målet.

I den første sluttspillkampen var svensken helt overlegen. Samtlige av Montreal Canadiens 31 skudd på mål ble stoppet og Rangers vant 2–0.

SPO-HKO-HKN-COLORADO-AVALANCHE-V-NEW-YORK-RANGERS

SUVEREN: Henrik Lundqvist.

Foto: BRUCE BENNETT / AFP

– Vi må bare rose Rangers-laget, de spilte godt, og jeg synes Lundqvist spilte enestående, sa Price til NHL.com etter 2-0-tapet.

I Norge fokuseres det naturlig nok på den norske duellen mellom Zuccarello og Martinsen, men førstnevnte tror det er duellen mellom de to målvaktene som vil avgjøre hvem som går seirende ut

– Det blir nok ikke en norsk – norsk duell, sier 29-åringen før han fortsetter:

– De har verdens beste keeper, vi har en av verdens beste keepere selv. Det er tilfeldigheter som vil avgjøre det her. Spiller vi på vårt beste har vi en sjans.

 • PS! Det står nå 1–1 i kamper mellom Montreal Canadiens og New York Rangers i en best av syv-serie. Den tredje kampen spilles i New York natt til mandag!

Siste nytt

 • Mot 3.-plass til Aamodt Kilde

  26-åringen køyrer eit rått utfor i Wengen og ser ut til å sikre seg ein 3.-plass, 14 hundredelar bak Vincent Kriechmayr frå Austerrike og Beat Feuz. Svindal ligg på 4.-plass, medan Jansrud ikkje får det til og hamnar lagt bak. Smiseth Sejersted køyrer ut.

 • Vikhagen Gjeitnes på andreplass

  Kari Vikhagen Gjeitnes var med i seierskampen helt inn på den siste kilometeren i Ski Classics-rennet La Diagonela i Sveits lørdag, men tsjekkiske Katerina Smutna ble for sterk. Astrid Øyre Slind, som falt underveis, tok fjerdeplassen i rennet.

  Kari Vikhagen Gjeitnes
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Dale på pallen i IBU-cupen

  Johannes Dale måtte strekke våpen til slutt, men ble nummer to på sprinten i IBU-cupen i skiskyting i tyske Arber lørdag. Franske Aristide Begue vant. Tore Leren, Håvard Gutubø Bogetveit og Fredrik Gjesbakk ble henholdsvis nummer fem, seks og sju.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup langrenn: Klassisk sprint, finaler
V-cup langrenn: Klassisk sprint
V-cup skiskyting: Stafett kvinner
V-cup skiskyting: Stafett kvinner
V-cup kombinert: 10 km langrenn
V-cup kombinert: 10 km langrenn
V-cup hopp: Laghopp 1. omgang, menn
V-cup hopp: Laghopp menn
Vinterstudio
V-cup hopp: Laghopp 2. omgang, menn
Sport i dag