Mannefall på dagens etappe

Minst tre ryttere måtte bryte Tour de France etter fredagens stygge velt. Store deler av hovedfeltet gikk i bakken i nærmere 80 km/t.

Rundt 30 ryttere smalt i asfalten i en slak nedoverbakke i svært høy hastighet på Tourens sjette etappe.

Amerikanske Thomas Danielson (Garmin-Sharp), nederlandske Wouter Poels (Vacansoleil-DCM), italienske Davide Vigano (Lampre) og spanske Mikel Astarloza (Euskaltel) var blant rytterne det gikk verst utover da det smalt.

Alle de fire rytterne måtte fraktes vekk i sykebil, og vil ikke kunne fortsette årets ritt.

– Tom (Danielson journ.anm.) har en skulder som er ute av ledd. I tillegg er kroppen ganske forslått, sier sportsdirektør i Garmin, Alan Peiper.

Boasson Hagen: – Aldri vært med på en verre krasj

Hesjedal og Gesink ute av kampen

Giro d'Italia-vinner Ryder Hesjedal gikk også i asfalten, og den norsk-ættede canadieren tapte nærmere 13 minutter på dagens etappe.

– Det ser ut som kampen om førsteplassen er over for oss, sier Peiper.

Franck Schleck

Franck Schlecks sammenlagtsjanser er betydelig svekket etter å ha tapt over to minutter på dagens etappe.

Foto: JOEL SAGET / Afp

Også Robert Gesink, en annen sammenlagtfavoritt, fikk et ublidt møte med de franske landeveier. Nederlenderen gikk i bakken to ganger i løpet av etappen, og tapte over 3 og et halvt minutt til teten.

– Jeg vet ikke om jeg klarer å si noe fornuftig om det akkurat nå, sa en tydelig skuffet Gesink etter etappen.

Radioshack-rytter Franck Schleck fikk sykkelen sin ødelagt i velten, og trillet i mål over to minutter bak sammenlagtfavorittene. Etterpå var han tydelig forbannet.

– Ja, jeg er kjempeglad! Jeg har nettopp veltet! sa luxembourgeren sarkastisk da en journalist spurte om hvordan han følte seg.

– Selvfølgelig er jeg lei meg, konkluderte Schleck til slutt.

Totalt har åtte ryttere måttet bryte Tour de France så langt.

Ryttere som har brutt Touren:

 1. Thomas Danielson (Garmin-Sharp)
 2. Wouter Poels (Vacansoleil-DCM)
 3. Davide Vigano (Lampre)
 4. Mikel Astarloza (Euskaltel)
 5. Maarten Tjallingii (Rabobank)
 6. Jose Joaquin Rojas (Movistar)
 7. Kanstantsin Sivtsov (Team Sky)
 8. Marcel Kittel (Argos-Shimano)

Siste nytt

 • Warholm vant to priser

  Karsten Warholm forsynte seg av prisene da Norges største friidrettsprofiler ble hedret for sine prestasjoner i 2019-sesongen onsdag. Verdensmesteren på 400 meter hekk ble kåret til årets mannlige utøver og ble i tillegg tildelt prisen som årets navn kåret av Friidrettens Venner. Warholms treningsmakker Amalie Iuel ble kåret til årets kvinnelige utøver på gallaen i Oslo onsdag, mens Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk prisen som årets forbilde. Stavhopper Pål Haugen Lillefosse fra Fana ble årets unge utøver. Prisen til årets lag gikk til kvartetten Stian Øvergaard Aarvik, Johan Bugge, Torstein Tengsareid og Håkon Skarsholt som tok bronsemedalje under EM i motbakkeløp. Ikke overraskende ble årets øyeblikk 5000-meterfinalen under VM i Doha. Der Norge hadde tre Ingebrigtsen-brødre til start. Den svaksynte sprinteren Salum Kashafali fra Norna-Salhus fikk prisen som årets gjennombrudd. Han ble nylig verdensmester på 100 meter under para-VM, og i tillegg tok han NM-gull på samme distanse på Hamar i sommer. Sleggeveteranen Eivind Henriksen ble hedret som årets lagspiller. (NTB)

  Årets mannlige utøver
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Gattuso ny Napoli-trener

  Carlo Ancelotti fikk sparken fra Napoli i går, til tross for å ha ledet klubben til 16.-delsfinalen i mesterligaen etter 4-0 seieren over Genk i går. I dag ble Gennaro Gattuso presentert som ny Napoli-trener. Den tidligere AC Milan-trenerens store utfordring blir å lede laget opp fra en syvendeplass inn til en plass som gir mesterligaspill neste sesong. – Det er flaut å se Napoli der vi er på tabellen. Dette laget har det som trengs for å ta en topp fire plassering, sier den nybakte Napoli-treneren.

  Gennaro Gattuso ny Napoli-trener
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • FIFA avviser støtte til superliga

  FIFA-president Gianni Infantino sier han ikke har støttet planene om en egen superliga for europeiske fotballklubber. Infantino fikk spørsmålet om støtten etter at New York Times meldte at Real Madrid-president Florentino Pérez har hatt samtaler med Infantino om planene om en utbryterliga for de europeiske storklubbene. – FIFA har ikke gitt noen støtte for de rapporterte planene om en lukket europeisk superliga. FIFA vil ikke støtte noe slikt prosjekt, sa Infantino. (NTB)

  FIFA-president Gianni Infantino
  Foto: John Thys / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal