Hopp til innhold

"Alle" vil til Kollen-VM

Mer enn 1600 personer fra hele landet har søkt om å få jobbe som frivillig under ski-VM i Oslo i 2011.

Det nye nasjonalanlegget i Holmenkollen

Nye Holmenkollen reiser seg.

Foto: Aas / Scanpix

Ski-VM 2011 er imponert over dugnadsånden som eksisterer i Norge.

- I rekrutteringsprosessen er vi blitt møtt med stor interesse og entusiasme, sier Mari R. Nygaard, HR-sjef i Ski-VM 2011.

Så mange har søkt at ikke alle får være med, skriver Oslo 2011 på sine hjemmesider.

Holmenkollen

Til prøve-VM i mars 2010 vil Holmenkollen framstå i ny drakt.

Foto: Ski-VM 2011

- Vi har et luksusproblem. Vi har ikke oppgaver, kapasitet eller ressurser til å rekruttere inn alle til verdenscup (prøve-VM) i mars 2010. Derfor vil rundt 500 av søkerne i denne omgang dessverre få avslag, også godt kvalifiserte søkere, sier Nygaard.

Les også: Sharif kjøpte Kollen-tårnet

I utvelgelsesprosessen har VM-arrangøren vært opptatt av å få en miks av funksjonærer, for å få et mangfoldig team. Kriterier som kompetanse, erfaring, kjønn, alder og kulturell bakgrunn er vektlagt.

Det blir en ny rekrutteringsrunde for å supplere med ytterligere 1000 frivillige høsten 2010. Snittalderen på søkerne er 43 år, 58 prosent er menn og 10 prosent har en annen kulturell bakgrunn enn etnisk norsk.

Les også: Siste del av tårnet på plass

Sportsnyheter

gLcod8jQhBs

Sendte rørende hilsen til sin avdøde datter: – Det ble en spesiell dag

27. november er en dato Luis Enrique aldri glemmer. Søndagens kamp mot Tyskland fikk derfor en svært spesiell ramme for Spania-treneren.

Siste nytt

 • Kamerun slo tilbake i målfest - uten utkastet stjernekeeper

  Kameruns stjernekeeper André Onana ble kastet ut av VM-troppen før mandagens oppgjør mot Serbia. Det skriver blant andre The Athletic.

  Årsaken skal være at Onana nektet å følge trener Rigobert Songs ordre om å endre spillestilen sin. Inter Milan-keeperen skal blant annet ha nektet å spille ballen langt ut fra forsvar.

  Det kan settes spørsmålstegn ved hvordan hans erstatter, Devis Epassy, løste oppgaven. For etter hvert rant det inn serbiske scoringer.

  Etter at Jean-Carles Castelletto hadde sendt Kamerun i ledelsen, slo Serbia tilbake tre ganger.

  Strahinja Pavlovic nikket inn utligningen på overtid av første omgang. To minutter senere sørget Sergej Milinkovic-Savic for at kampen var snudd.

  I andre omgang økte Aleksandar Mitrovic til 3–1 etter et klasseangrep.

  Enda mer fantastisk var Vincent Aboubakars redusering for Kamerun. For Kamerun trenger ikke Onana for å spille god angrepsfotball.

  Aboubakar lobbet ballen elegant over Serbias keeper, og to minutter senere var samme mann på farten. Han utnyttet serbernes svake forsvarsspill og stormet mot mål. Der fant han lagkamerat Eric Maxim Choupo-Moting, som bredsidet inn utligningen.

  Både Kamerun og Serbia står med ett poeng i VM- Brasil og Sveits, som møtes kl. 17, har begge tre poeng med én kamp mindre spilt.

 • Russland overveier å bytte til asiatisk fotball

  Russlands fotballforbund (RFU) er frustrert over utestengelsen fra Uefa og varsler drøftelser om en mulig overgang til Det asiatiske fotballforbundet (AFC).

  Saken blir et tema på neste styremøte i RFU, forteller den russiske fotballpresidenten Aleksander Djukov til nyhetsbyrået Tass.

  Russisk klubb- og landslagsfotball har vært utestengt fra tellende kamper i Uefa-regi siden landets invasjon av Ukraina i februar. Løsningen på manglende kamper utenfor Russland kan være å bytte konføderasjon og slutte seg til den asiatiske fotballfamilien.

  – Vi vil vurdere saken. Jeg er ikke sikker på om en avgjørelse vil bli tatt, men situasjonen krever en diskusjon. Uefa anser oss et medlem av europeisk fotball. Det vil ikke være bra av oss å kaste oss inn i slike samtaler over hodet på dem. Jeg har sagt til dem at det er viktig for oss å ha tellende kamper. Vi hadde to år med koronaviruset, og nå er vi utestengt, sier Djukov.

  Russland mistet tidligere i år muligheten til å kvalifisere seg til det pågående VM-sluttspillet i Qatar. Heller ikke neste års EM-kvalifisering går med det russiske laget.

  Siden angrepet på Ukraina har Russland spilt tre landskamper mot Kirgisistan (2-1), Tadsjikistan (0-0) og Usbekistan (0-0).

  (©NTB)

  Infantino og Putin
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NT
 • Brukte kontroversiell sko med russisk flagg igjen

  Gael Ondoua fikk oppmerksomhet da han brukte en sko med bilde av både det kamerunske og russiske flagget i VM.

  Ondoua har russisk pass og er delvis oppvokst i landet. Russland er som kjent utestengt fra internasjonal fotball på grunn av deres krigføring i Ukraina.

  Flaggbruken har vekket sterke reaksjoner, og ekspertene har krevd at Fifa kommer på banen for å stoppe Ondoua.

  – Fifa må rydde opp, sa Berit Lindeman i Helsingforskomiteen til NRK forrige uke.

  Overfor NRK har imidlertid Fifa opplyst at de er klar over saken, men ikke ser noe galt i at spilleren fremmer det russiske flagget i VM.

  Les mer on Ondouas kontroversielle sko her.

  Gael Ondoua
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste